24 °C Athens, GR
25/09/2021

Τελευταια Νέα
Ν. Υόρκη : Ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ομογένειας που διοργάνωσε το The Hellenic Initiative Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συγχαίρει τους αθλητές Γ. Αντετοκούνμπο & Εμ. Καραλή Στην αγκαλιά της Ουγκάντας αναπαύεται o αείμνηστος Γέρων Καμπάλας κυρός Ιωνάς Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας υπό την προεδρία του Πατριάρχη Κυρίλλου Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νικόλαο Ταγαρά στην Ι.Α.Α. Ο Πατριάρχης των εν Τουρκία Αρμενίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο O νέος Γενικός Γραμματέας του ΟΣΕΠ στο Φανάρι Επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωταθλητή στο BodyBuilding στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Μάικ Μπλούμπεργκ: Καλό σημάδι προόδου & ανάκαμψης το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του Κυρ. Μητσοτάκη

“Γέφυρες Ελληνισμού” από την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής.

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 12 / 2020 , 9:18 από news_room

Νέα Υόρκη.- “Γέφυρες Ελληνισμού” τιτλοφορούνταν η τέταρτη παγκόσμια τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε πρόσφατα η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής. Η εκδήλωση, διοργανώθηκε από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Στέλλα Κοκόλη, σε συνεργασία με την πρόεδρο του ιστορικού Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών Νέας Υόρκης «Προμηθεύς», Μερόπη Κυριάκου, τον διευθυντή του Γραφείου Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Δρ. Αναστάσιο Κουλαρμάνη και την  καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Ελένη Γρίβα.

Η ελληνίδα υφυπουργός Παιδείας κ. Ζαχράκη αναφέρθηκε στις προκλήσεις της πανδημίας και τόνισε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα άντεξε και ότι η επιτυχία της τηλεκπαίδευσης εκπέμπει μηνύματα αισιοδοξίας εν μέσω δυστοκίας και απρόβλεπτων δυσκολιών που προκάλεσε η πανδημία.

Ο γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Ιωάννης Χρυσουλάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητά διατήρησης του ελληνικού πολιτισμού και των ελληνικών αξιών και εστίασε την προσοχή του στην σπουδαιότητα της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας.

Τόσο το πρώτο μέρος της εκδήλωσης το οποίο περιελάμβανε τους χαιρετισμούς των επισήμων και των διοργανωτών της εκδήλωσης, όσο και το δεύτερο μέρος το οποίο περιελάμβανε τα χριστουγεννιάτικα προγράμματα των σχολείων από τις πέντε ηπείρους εξέπεμψαν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Τις εκδηλώσεις των μαθητών παρουσίασαν οι εκπαιδευτικοί: Σεβαστή Βαρυτιμίδου από την «Αθηναϊκή Ακαδημία» στο Κλίαργουότερ Φλόριδας, ο Κωνσταντίνος Αρετής από την «Ακαδημία Πλάτων» της Φλόριδας, η Ελευθερία Οίκουτα, από το Απογευματινό Ελληνικό Σχολείο της κοινότητας Τιμίου Σταυρού του Μπρούκλιν, Νέας Υόρκης, η Μαρία Λιάπη από την Γαλλία, οι Δημήτριος Κουρμούλης και Κατερίνα Μπρεντάνου από το Λουξεμβούργο, η Τόνια Παπάζογλου από την Σχολή Σαχέτης στο Γιαχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, ο Γεώργιος Βλάχος συντονιστής Εκπαίδευσης, στο Γιοχάνεσμπουργκ, η Ελένη Κωλέττη από την Πρετόρια, της Νότιας Αφρικής, η Ελένη Ντόμπρα από την Ουκρανία, ο Παναγιώτης Μπάρκας από τα σχολεία της Βορείου Ηπείρου και η Σοφία Χανιωτάκη από την Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Φωτογραφία : Ο Κωνσταντίνος Στεργούλης και οι μαθήτριες του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν Αναστασία Μαδημένου και Σταυρούλα Γκάμπριελ.

Πηγή: panhellenicpost.com

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος: «Θαρσείτε, εγώ ειμί· μη φοβείσθε»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 24 / 8 / 2021 , 5:20 από news_room Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κέρκυρας & Παξών κ. Νεκτάριος, λειτούργησε την Κυριακή  Θ’ Ματθαίου, στη Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Στρατιάς, στο προάστιο Γαρίτσας στη πόλη της Κέρκυρας. Η Παλαίφατος και ιστορική Ιερά Μονή, εσχάτως μετά την κοίμηση της τελευταίας μοναχής […]

Η ακολουθία της Τρίτης Στάσης των Χαιρετισμών στο Πατριαρχείο Αντιοχείας – Συλλογή

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 4 / 2021 , 21:06 από news_room Η ακολουθία της Τρίτης Στάσης των Χαιρετισμών στο Πατριαρχείο Αντιοχείας. Ο μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης παραστάθηκε στην τρίτη στάση των χαιρετισμών στην υπεραγία Θεοτόκο που τελέστηκαν στον καθεδρικό Ιερό Ναό της Δαμασκού. Τον μακαριώτατο πλαισίωσαν ιερείς του πατριαρχείο […]

Pin It on Pinterest