20 °C Athens, GR
13/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Ολοκλήρωση Άσκησης ΤΑΜΣ-ΤΑΑΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021» – Adologala.gr Μνήμη του Αγίου Ονουφρίου του Αιγυπτίου & Πέτρου του εν Άθων στον Μητροπολιτικό Ναό της Χαλκίδας Πατριάρχης Αντιοχείας: Να βρεθεί γρήγορα λύση στη δύσκολη κατάσταση του Λιβάνου – Adologala.gr Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στους Δελφούς – Adologala.gr Παρέμβαση της Κύπρου στην Ολομέλεια της Γ. Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Ετήσια Έκθεση του Σ.A. Συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας Νατάσας Πηλείδου στο Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ – Adologala.gr Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη στην MED7 – Adologala.gr Ο Δήμαρχος της Μόσχας κήρυξε δημόσια αργία άλλες 5 ημέρες της ερχόμενης βδομάδας Εξεδήμησεν προς Κύριον ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης – Ανακοίνωση της Ι.Μ. Αγ. Νεοφύτου ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων στη διάρκεια της πανδημίας – Adologala.gr

Απάντηση Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 / 12 / 2020 , 15:43 από news_room

Αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ημερομηνίας 25/12/2020 με θέμα τον διαγωνισμό «ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΜΕΤΡΙΑΣ», το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (Υ.Μ.Ε.Ε.) επισημαίνει τα ακόλουθα:

Πριν τη δημοσίευση του εν λόγω άρθρου, θα έπρεπε να ζητηθεί και η επίσημη θέση της Αναθέτουσας Αρχής, (Τμήμα Δημοσίων Έργων/Τ.Δ.Ε.), ούτως ώστε τα γεγονότα να παρουσιάζονταν στην πραγματική τους διάσταση. Το γεγονός ότι αυτό δεν έγινε, είχε ως αποτέλεσμα το περιεχόμενο του δημοσιεύματος να είναι ημιτελές αλλά και ανακριβές σε αρκετά σημεία.

Τα όσα αναφέρει ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Ε.Κ., απαντήθηκαν σε συνάντηση στο Υ.Μ.Ε.Ε. στις 8/09/2020. Αναφορικά δε με την επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, το Τμήμα Δημοσίων Έργων του απέστειλε σχετική απαντητική επιστολή στις 23/11/2020.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τον εν λόγω διαγωνισμό, προνοείται στη σχετική νομοθεσία δημοσίων συμβάσεων, Ν.73(Ι)/2016. Είναι ανοικτή διαδικασία για τη σύναψη σύμβασης έργου, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, βάσει συνολικής βέλτιστης σχέσης τιμής – ποιότητας. Η διαδικασία αυτή επιλέγηκε ως η καταλληλότερη για τη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή ο χρήστης έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση τον συνδυασμό μιας βέλτιστης αισθητικά λύσης και ενός ταχέως αποτελέσματος. Το γεγονός αυτό απέκλειε τη διεξαγωγή αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που είναι εξ ορισμού μια χρονοβόρα διαδικασία. Γνώστες για τα δεδομένα αυτά ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, μεταξύ αυτών και το ΕΤΕΚ.

Σημειώνεται ότι για όλα τα τεθέντα κριτήρια και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, το ΤΔΕ έλαβε, ως όφειλε, την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου ως η Αρμόδια Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Στην εν λόγω έγκριση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «..τα έγγραφα του εν λόγω διαγωνισμού έχουν διαμορφωθεί/συνταχθεί μετά από καθοδήγηση της Αρμόδιας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και τις πρόνοιες του Νόμου».

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε υπό την προϋπόθεση ότι μέρος του υπό ανέγερση τεμαχίου το οποίο μέχρι σήμερα καταλαμβάνουν εγκαταστάσεις της Αστυνομίας, θα εκκενωνόταν έγκαιρα μέχρι την παραχώρηση του στον Ανάδοχο Εργολάβο. Για λόγους που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Αναθέτουσας Αρχής, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ως εκ τούτου, η Αναθέτουσα Αρχή προέβη σε ακύρωση του διαγωνισμού, με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος από πιθανές συμβατικές περιπέτειες που θα προέκυπταν από τη μη έγκαιρη παραχώρηση του τεμαχίου στον επιτυχόντα Ανάδοχο.

Τέλος, διευκρινίζεται προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η ακύρωση αφορά στον διαγωνισμό και όχι στο ίδιο το Έργο.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησε η αποκατάσταση της Ι.Μ. “Άξιον Εστί” στο Northcote της Βικτώριας – Adologala

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 12 / 2020 , 18:32 από news_room Ξεκίνησε το έργο αποκατάστασης της Ι.Μ. “Άξιον Εστί” στο Northcote της Βικτώριας    Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής “Άξιον Εστί”, στο Northcote της Βικτώριας. Οι […]

Ο Καιρός: Πρόγνωση του Καιρού από την Ε.Μ.Υ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 2 / 1 / 2021 , 15:09 από news_room ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ – ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-01-2021 / 1300 ΤΟΠΙΚΗ   ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 02-01-2021   ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια τοπικές βροχές από […]

Pin It on Pinterest