36 °C Athens, GR
18/08/2022

Τελευταια Νέα

Απάντηση Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 / 12 / 2020 , 15:43 από news_room

Αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ημερομηνίας 25/12/2020 με θέμα τον διαγωνισμό «ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΜΕΤΡΙΑΣ», το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (Υ.Μ.Ε.Ε.) επισημαίνει τα ακόλουθα:

Πριν τη δημοσίευση του εν λόγω άρθρου, θα έπρεπε να ζητηθεί και η επίσημη θέση της Αναθέτουσας Αρχής, (Τμήμα Δημοσίων Έργων/Τ.Δ.Ε.), ούτως ώστε τα γεγονότα να παρουσιάζονταν στην πραγματική τους διάσταση. Το γεγονός ότι αυτό δεν έγινε, είχε ως αποτέλεσμα το περιεχόμενο του δημοσιεύματος να είναι ημιτελές αλλά και ανακριβές σε αρκετά σημεία.

Τα όσα αναφέρει ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Ε.Κ., απαντήθηκαν σε συνάντηση στο Υ.Μ.Ε.Ε. στις 8/09/2020. Αναφορικά δε με την επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, το Τμήμα Δημοσίων Έργων του απέστειλε σχετική απαντητική επιστολή στις 23/11/2020.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τον εν λόγω διαγωνισμό, προνοείται στη σχετική νομοθεσία δημοσίων συμβάσεων, Ν.73(Ι)/2016. Είναι ανοικτή διαδικασία για τη σύναψη σύμβασης έργου, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, βάσει συνολικής βέλτιστης σχέσης τιμής – ποιότητας. Η διαδικασία αυτή επιλέγηκε ως η καταλληλότερη για τη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή ο χρήστης έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση τον συνδυασμό μιας βέλτιστης αισθητικά λύσης και ενός ταχέως αποτελέσματος. Το γεγονός αυτό απέκλειε τη διεξαγωγή αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που είναι εξ ορισμού μια χρονοβόρα διαδικασία. Γνώστες για τα δεδομένα αυτά ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, μεταξύ αυτών και το ΕΤΕΚ.

Σημειώνεται ότι για όλα τα τεθέντα κριτήρια και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, το ΤΔΕ έλαβε, ως όφειλε, την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου ως η Αρμόδια Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Στην εν λόγω έγκριση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «..τα έγγραφα του εν λόγω διαγωνισμού έχουν διαμορφωθεί/συνταχθεί μετά από καθοδήγηση της Αρμόδιας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και τις πρόνοιες του Νόμου».

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε υπό την προϋπόθεση ότι μέρος του υπό ανέγερση τεμαχίου το οποίο μέχρι σήμερα καταλαμβάνουν εγκαταστάσεις της Αστυνομίας, θα εκκενωνόταν έγκαιρα μέχρι την παραχώρηση του στον Ανάδοχο Εργολάβο. Για λόγους που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Αναθέτουσας Αρχής, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ως εκ τούτου, η Αναθέτουσα Αρχή προέβη σε ακύρωση του διαγωνισμού, με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος από πιθανές συμβατικές περιπέτειες που θα προέκυπταν από τη μη έγκαιρη παραχώρηση του τεμαχίου στον επιτυχόντα Ανάδοχο.

Τέλος, διευκρινίζεται προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η ακύρωση αφορά στον διαγωνισμό και όχι στο ίδιο το Έργο.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Δήλωση του Υπουργού Υγείας για την πρώτη ημέρα λειτουργίας των κέντρων εμβολιασμού “walk-in” – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 15 / 7 / 2021 , 23:07 από news_room Η προσπάθεια για να θωρακιστούν όλοι οι συμπολίτες μας απέναντι στον φονικό ιό ενδυναμώνεται συνέχεια. Η εφαρμογή νέων διαδικασιών για τη διευκόλυνση και την ενθάρρυνση των πολιτών για εμβολιασμό συνεχίζεται απρόσκοπτα κι έχει ήδη ενθαρρυντικά αποτελέσματα αναφέρει ξεκινώντας την […]

Νεκρός ένοπλος που προσπάθησε να διαρρήξει τα γραφεία του FBI στο Οχάιο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 12 / 8 / 2022 , 23:08 από news_room Νεκρός ένοπλος που προσπάθησε να διαρρήξει τα γραφεία του FBI στο Οχάιο Ένοπλος που αποπειράθηκε να διαρρήξει τα γραφεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Σινσινάτι, στην πολιτεία Οχάιο (βόρειες ΗΠΑ), σκοτώθηκε από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, έπειτα από καταδίωξη […]

Pin It on Pinterest