15 °C Athens, GR
21/01/2022

Τελευταια Νέα
Η Εορτή του Αγίου Ευθυμίου στο Κερατσίνι (Εικόνες) – Adologala.gr Ο Άγιος Επίκτητος, ο Θαυματουργός – Πόνημα του Αρχιμανδρίτη Κύριλλου Κεφαλόπουλου 30 Αποφθέγματα από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ για την προσευχή Τον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό δέχθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος στη Πατριαρχική Επιτροπεία Καϊρου ΑΑΔΕ: Τώρα «Τα Ραντεβού μου» σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή του Αυστρία: Ψηφίστηκε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ενηλίκων ΗΠΑ: Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα Η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη Με τον Γ.Γ. του ΥΠΕΘΑ και τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου “Καιρός” συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Απάντηση Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 / 12 / 2020 , 15:43 από news_room

Αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ημερομηνίας 25/12/2020 με θέμα τον διαγωνισμό «ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΜΕΤΡΙΑΣ», το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (Υ.Μ.Ε.Ε.) επισημαίνει τα ακόλουθα:

Πριν τη δημοσίευση του εν λόγω άρθρου, θα έπρεπε να ζητηθεί και η επίσημη θέση της Αναθέτουσας Αρχής, (Τμήμα Δημοσίων Έργων/Τ.Δ.Ε.), ούτως ώστε τα γεγονότα να παρουσιάζονταν στην πραγματική τους διάσταση. Το γεγονός ότι αυτό δεν έγινε, είχε ως αποτέλεσμα το περιεχόμενο του δημοσιεύματος να είναι ημιτελές αλλά και ανακριβές σε αρκετά σημεία.

Τα όσα αναφέρει ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Ε.Κ., απαντήθηκαν σε συνάντηση στο Υ.Μ.Ε.Ε. στις 8/09/2020. Αναφορικά δε με την επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, το Τμήμα Δημοσίων Έργων του απέστειλε σχετική απαντητική επιστολή στις 23/11/2020.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τον εν λόγω διαγωνισμό, προνοείται στη σχετική νομοθεσία δημοσίων συμβάσεων, Ν.73(Ι)/2016. Είναι ανοικτή διαδικασία για τη σύναψη σύμβασης έργου, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, βάσει συνολικής βέλτιστης σχέσης τιμής – ποιότητας. Η διαδικασία αυτή επιλέγηκε ως η καταλληλότερη για τη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή ο χρήστης έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση τον συνδυασμό μιας βέλτιστης αισθητικά λύσης και ενός ταχέως αποτελέσματος. Το γεγονός αυτό απέκλειε τη διεξαγωγή αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που είναι εξ ορισμού μια χρονοβόρα διαδικασία. Γνώστες για τα δεδομένα αυτά ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, μεταξύ αυτών και το ΕΤΕΚ.

Σημειώνεται ότι για όλα τα τεθέντα κριτήρια και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, το ΤΔΕ έλαβε, ως όφειλε, την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου ως η Αρμόδια Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Στην εν λόγω έγκριση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «..τα έγγραφα του εν λόγω διαγωνισμού έχουν διαμορφωθεί/συνταχθεί μετά από καθοδήγηση της Αρμόδιας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και τις πρόνοιες του Νόμου».

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε υπό την προϋπόθεση ότι μέρος του υπό ανέγερση τεμαχίου το οποίο μέχρι σήμερα καταλαμβάνουν εγκαταστάσεις της Αστυνομίας, θα εκκενωνόταν έγκαιρα μέχρι την παραχώρηση του στον Ανάδοχο Εργολάβο. Για λόγους που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Αναθέτουσας Αρχής, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ως εκ τούτου, η Αναθέτουσα Αρχή προέβη σε ακύρωση του διαγωνισμού, με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος από πιθανές συμβατικές περιπέτειες που θα προέκυπταν από τη μη έγκαιρη παραχώρηση του τεμαχίου στον επιτυχόντα Ανάδοχο.

Τέλος, διευκρινίζεται προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η ακύρωση αφορά στον διαγωνισμό και όχι στο ίδιο το Έργο.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μηνύματα συμπαράστασης απέστειλαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 11 / 2020 , 17:36 από adologala.gr NewsRoom 17:12:17 – 12/11/2020   Μηνύματα συμπαράστασης απέστειλαν ο παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος στον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ.νΑναστάσιο όπου πρόσφατα με στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου C-130 μεταφέρθηκε εσπευσμένα […]

Την επιθυμία για στενή συνεργασία με τη νέα αμερικανική διοίκηση εξέφρασαν οι 27 ηγέτες της ΕΕ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 1 / 3 / 2021 , 6:27 από news_room Την  δέσμευση τους για στενότερη συνεργασία με το ΝΑΤΟ εξέφρασαν οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ κατά τη δεύτερη ημέρα της τηλεδιάσκεψης, ενώ επίσης έκαναν γνωστή την ανυπομονησία τους για συνεργασία με τη νέα διοίκηση των ΗΠΑ. «Μία ισχυρότερη […]

Pin It on Pinterest