12 °C Athens, GR
22/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λιθουανία Να κτυπήσουν πάλι ελεύθερα οι καμπάνες των εκκλησιών μας στα κατεχόμενα Σεισμός 4,6 βαθμών βόρεια-βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας Με επιτυχία η εκδήλωση της νεότητας για την εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στη Μητρόπολη Πειραιώς Ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Λαρίσης Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ Παρακολούθηση της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών από μαθητές της Νέας Αλικαρνασσού Παραιτήθηκε ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, εν μέσω επιχείρησης κατά της διαφθοράς Επιστολές με εκρηκτικούς μηχανισμούς έλαβαν δημοσιογράφοι στον Ισημερινό Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την τρομοκρατική επίθεση στον Τάφο της Θεοτόκου

Απάντηση Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 / 12 / 2020 , 15:43 από news_room

Αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ημερομηνίας 25/12/2020 με θέμα τον διαγωνισμό «ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΟΜΕΤΡΙΑΣ», το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων (Υ.Μ.Ε.Ε.) επισημαίνει τα ακόλουθα:

Πριν τη δημοσίευση του εν λόγω άρθρου, θα έπρεπε να ζητηθεί και η επίσημη θέση της Αναθέτουσας Αρχής, (Τμήμα Δημοσίων Έργων/Τ.Δ.Ε.), ούτως ώστε τα γεγονότα να παρουσιάζονταν στην πραγματική τους διάσταση. Το γεγονός ότι αυτό δεν έγινε, είχε ως αποτέλεσμα το περιεχόμενο του δημοσιεύματος να είναι ημιτελές αλλά και ανακριβές σε αρκετά σημεία.

Τα όσα αναφέρει ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Ε.Κ., απαντήθηκαν σε συνάντηση στο Υ.Μ.Ε.Ε. στις 8/09/2020. Αναφορικά δε με την επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, το Τμήμα Δημοσίων Έργων του απέστειλε σχετική απαντητική επιστολή στις 23/11/2020.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τον εν λόγω διαγωνισμό, προνοείται στη σχετική νομοθεσία δημοσίων συμβάσεων, Ν.73(Ι)/2016. Είναι ανοικτή διαδικασία για τη σύναψη σύμβασης έργου, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, βάσει συνολικής βέλτιστης σχέσης τιμής – ποιότητας. Η διαδικασία αυτή επιλέγηκε ως η καταλληλότερη για τη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή ο χρήστης έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση τον συνδυασμό μιας βέλτιστης αισθητικά λύσης και ενός ταχέως αποτελέσματος. Το γεγονός αυτό απέκλειε τη διεξαγωγή αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που είναι εξ ορισμού μια χρονοβόρα διαδικασία. Γνώστες για τα δεδομένα αυτά ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, μεταξύ αυτών και το ΕΤΕΚ.

Σημειώνεται ότι για όλα τα τεθέντα κριτήρια και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, το ΤΔΕ έλαβε, ως όφειλε, την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου ως η Αρμόδια Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Στην εν λόγω έγκριση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «..τα έγγραφα του εν λόγω διαγωνισμού έχουν διαμορφωθεί/συνταχθεί μετά από καθοδήγηση της Αρμόδιας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και τις πρόνοιες του Νόμου».

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε υπό την προϋπόθεση ότι μέρος του υπό ανέγερση τεμαχίου το οποίο μέχρι σήμερα καταλαμβάνουν εγκαταστάσεις της Αστυνομίας, θα εκκενωνόταν έγκαιρα μέχρι την παραχώρηση του στον Ανάδοχο Εργολάβο. Για λόγους που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Αναθέτουσας Αρχής, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ως εκ τούτου, η Αναθέτουσα Αρχή προέβη σε ακύρωση του διαγωνισμού, με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος από πιθανές συμβατικές περιπέτειες που θα προέκυπταν από τη μη έγκαιρη παραχώρηση του τεμαχίου στον επιτυχόντα Ανάδοχο.

Τέλος, διευκρινίζεται προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η ακύρωση αφορά στον διαγωνισμό και όχι στο ίδιο το Έργο.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Πατριάρχης Αλεξανδρείας : Το αληθινό Πάσχα είναι θυσία, είναι προσφορά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 4 / 2021 , 10:59 από news_room «Για τον γνήσιο Χριστιανό, η κάθε δυσκολία, ο κάθε πειρασμός ή ασθένεια που επιτρέπει ο Θεός, είναι όχι τροχοπέδη, αλλά εφαλτήριο στον πνευματικό μας αγώνα, εάν τα αντιμετωπίσουμε στο δικό Του Όνομα και υπό το βλέμμα Του», τονίζει, μεταξύ […]

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε επιμνημόσυνη λειτουργία για τον μακαριστό επίτιμο Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε επιμνημόσυνη λειτουργία για τον μακαριστό επίτιμο Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 8 / 1 / 2023 , 13:26 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τους Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο και Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, μετέβη, το Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2023, το απόγευμα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Θεοφιλ. […]

Pin It on Pinterest