13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Χειροτονία Επισκόπου στο Σαν Φρανσίσκο – Την χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 17 / 11 / 2020 , 23:24 από

Χειροτονήθηκε ο Επίσκοπος Αμάστριδος Σπυρίδων. Την χειροτονία τέλεσε ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ.Ελπιδοφόρος.

Το ΑΞΙΟΣ φώναξαν με ευχάριστες φωνές το Σάββατο 14 Νοεμβρίου καθώς ο εκλεκτός Επίσκοπος Σπυρίδων (Κέζιος) του Αμάστριδος χειροτονήθηκε στην ιερή επισκοπή.

Κληρικοί, οικογένεια και φίλοι ταξίδεψαν από κοντά και μακριά για να συμμετάσχουν στην προσευχή αυτή τη σημαντική ημέρα στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στο Μπέλμοντ της Καλιφόρνια, για να παρακολουθήσουν αυτήν την όμορφη υπηρεσία και τη συνέχιση της Αποστολικής Διαδοχής που ξεκίνησε με την ίδρυση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας από τον Απόστολο Ανδρέα στην Κωνσταντινούπολη πριν από 2.000 χρόνια.

Ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδόφορος προεξήρχε μαζί με τον σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Νικήτα των Θυάτειρων και της Μεγάλης Βρετανίας, και τον Εκκλησία Μητροπολίτη Γεράσιμο του Σαν Φρανσίσκο.

Αρκετοί κληρικοί παρευρέθηκαν ότι όλοι είχαν στενούς δεσμούς με τον εκλεγμένο Επίσκοπο Σπυρίδωνα, πολλοί από τους οποίους υπηρέτησαν ως Βοηθοί Ιερείς υπό τον τότε Πατέρα Σπένσερ Τ. Κέζιο, ειδικά κατά τη μακρά και διακεκριμένη θητεία του ως Προϊστάμενος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Northridge, Π.Χ.

Μιλώντας στον εκλεγμένο επίσκοπο Σπυρίδωνα κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδόφορος σημείωσε: «Σήμερα συγκεντρώνουμε σε αυτήν την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, μια ενορία γνωστή σε εσάς και εξυπηρετείται από τον αγαπητό σας φίλο και συνεργάτη σας, τον αργά και πάντα αξέχαστο Πατέρας Λεωνίδας Κοντο Συγκεντρωνόμαστε ενώπιον του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου, το κατ ‘εξοχήν της θυσιαστικής αγάπης, για να λάβουμε την προσφορά υπηρεσίας σας στην Ιερά Υψηλή Ιεροσύνη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Συνέχισε δηλώνοντας, «Προσεύχομαι η επισκοπή σας να γίνει το μέσο για να μοιραστείτε τα πολλά δώρα σας με έναν ακόμη ευρύτερο κύκλο πιστών. Άρα, η ζωή και η διακονία σας να επιτύχουν την ευλογία που έδωσε ο Άγιος Πατέρας που γιορτάσαμε μόνο χθες, ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος ο Αρχιεπίσκοπος της Κωνσταντινούπολης που είπε: «Δόξα στον Θεό για όλα τα πράγματα! Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν! »

Καθώς ο εκλεγμένος Επίσκοπος Σπυρίδων στεκόταν στο Σολέα, προσέφερε επίσης ένα θερμό μήνυμα γεμάτο ταπεινοφροσύνη και ευγνωμοσύνη όπου είπε: «Δεν είμαι διαφορετικός από οποιονδήποτε άλλο άντρα που έφερε ενώπιον τριών Ιεραρχών για να χειροτονήσει στο ιερό αξίωμα της επισκοπίας. Δεν είμαι διαφορετικός στο συναίσθημα που νιώθω. Και δεν είμαι επίσης διαφορετικός στο δέος που είναι μέσα στην καρδιά και στο μυαλό μου. ”

Καθώς συνέχισε να απευθύνεται στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδόφορο, ο εκλεγμένος Επίσκοπος Σπυρίδων υπενθύμισε τα παιδικά του χρόνια περπάτημα στην εκκλησία, κρατώντας το χέρι των Γιαγιά του για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία. Καθώς μεγάλωνε στα εφηβικά του χρόνια, μοιράστηκε επίσης μια σημαντική στιγμή όταν ο ενοριακός ιερέας του, ο πατέρας Peter Bithos, τον ρώτησε: “Spencer, θα θέλατε να γίνετε αγόρι βωμού;” Ο επίσκοπος Σπυρίδων υπενθύμισε την προσωπική του αντίδραση, «Η καρδιά μου πήδηξε χαρά, δεν μπορούσα να πιστέψω τι μου συνέβαινε. Ότι θα ήμουν μέσα σε αυτόν τον βωμό και τα Άγια των Αγίων. Και ίσως πιο έντονα από όλα, καθώς τα εφηβικά μου χρόνια άρχισαν να αναπτύσσονται σε αυτόν τον βωμό, παραμένει ανεξίτηλα στο μυαλό και στην καρδιά μου, και εκείνη τη στιγμή στρέφω κάθε φορά που νιώθω ότι πρέπει να ανανεώσω αυτό που με έφερε στην ιεροσύνη ”

Το εμπνευσμένο του μήνυμα συνεχίστηκε καθώς μοιράστηκε: «Προσεύχομαι ότι αυτό που ένιωθα ως αυτό το νεαρό αγόρι θα με φέρει στο υπόλοιπο της ζωής μου ως ιεράρχης. Και λοιπόν σήμερα, καθώς ζητώ να έρθω μπροστά στον Άγιο Βωμό και να γονατίσω, θέλω να είμαι ξανά το μικρό αγόρι. Θέλω να είμαι το μικρό αγόρι που θα κρατήσει το χέρι, ελπίζω ότι ένας άγγελος θα έρθει εκείνη την φοβερή μέρα και θα με οδηγήσει σε καταπράσινα λιβάδια και θα με τοποθετήσει πίσω από τα νερά, και θα με δεχτεί με όλη μου την ανικανότητα, γιατί είναι Θεός της αγάπης και του Θεού του ελέους. Και με ταπεινότητα, τόσο με μια καρδιά τόσο γεμάτη που ξεχειλίζει, ρωτώ ταπεινά τον Κύριε, δεχτείτε με στην ιεραρχία. ”

Παρευρέθηκαν οι τρεις γιοι του επισκόπου Σπυρίδωνα, ο Μάρκ, ο Τρεβόν και ο Νικ, καθώς και η αδερφή του Έλεν Γκοόχ. Έχει επίσης μια κόρη, την Evonne, η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Η αγαπημένη σύζυγος του Επίσκοπου Σπυρίδωνα, Πρεσβυτέρα Χρυσάνθη πέθανε το 2012. Ο νεοσύστατος Γενικός Πρόξενος του Σαν Φρανσίσκο Σωκράτης Σουρβινός προσχώρησε επίσης σήμερα για να καλωσορίσει και τον Αρχιεπίσκοπο της Αμερικής, τον Αρχιεπίσκοπο της Αμερικής, και να τιμήσει τον επισκοπικό χειροτονισμό του Χάρη Επισκόπου Σπυρίδωνα του Αμάστρη. . Υπήρχαν επίσης αρκετοί Αρχόντες από το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα του Αποστόλου, που όλοι είναι στενοί φίλοι του Επισκόπου Σπυρίδωνα, που συμμετείχαν επίσης στην υπηρεσία.

Οι κληρικοί που υπηρέτησαν στον Ιερό Βωμό ήταν: Β. Αναθ. Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Ζιλιασκόπουλος – Εκκλησιαστής από τον Ελληνικό Ιερό Σταυρό. Peter Salmas – Holy Cross, Belmont, CA; Πατέρας Michael Pallad – Saint Haralambos, Peoria, Πάτερ Στράτος – Saint Anthony, Pasadena, CA και π. Πατέρας Haralambos Fox – Saint Barbara, Saint Barbara, CA.

Το Άδολο Γάλα (Adologala.gr) είχε ανακοινώσει την χειροτονία του νέου επισκόπου. Δείτε το παρακάτω:

Σήμερα η χειροτονία του νεοεκλεγέντος επισκόπου Σπυρίδωνα Κέζιου στη Καλιφόρνια

Δείτε ολόκληρη την χειροτονία στο youtube παρακάτω ή πατώντας εδώ

Σχετικά Άρθρα

Η χειροτονία του Μητροπολίτη Δράμας Δωροθέου

Η χειροτονία του Μητροπολίτη Δράμας Δωροθέου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 18 / 10 / 2022 , 23:32 από news_room «Η κλήση σου στὴν ἀρχιεροσύνη εἶναι μία κλήση σὲ ἕναν ἀγῶνα ἐναντίον τῆς φιλαυτίας, τοῦ ἰδιωτικοῦ καὶ τοῦ ἀτομικιστικοῦ θελήματος, γιὰ νὰ εἰκονισθεῖ ὁ Χριστὸς καὶ ἡ Βασιλεία Του στὴ Λατρεία αὐθεντικά» τὀνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απευθυνόμενος στον νέο […]

Πατριάρχης Σερβίας από την Νέα Υόρκη Όποιος βαπτίστηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας, μπήκε στο μυστήριο της αιωνιότητας

Πατριάρχης Σερβίας από τη Νέα Υόρκη: «Όποιος βαπτίστηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας, μπήκε στο μυστήριο της αιωνιότητας»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 / 1 / 2023 , 8:25 από news_room Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στις 27 Ιανουαρίου 2023, ανήμερα της εορτής του Αγίου Σάββα, του πρώτου Σέρβου Αρχιεπισκόπου –  τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στη Σερβική Λέσχη στη Νέα Υόρκη. Με την προσευχητική συμμετοχή των πιστών, ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Καναδά κ.κ. Μητροφάνης, οι […]