21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Μήνυμα του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γερασίμου για την ημέρα των Βετεράνων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 11 / 2020 , 1:19 από

Αδελφοί και αδελφές στον Κύριο,

Όταν τα ταξίδια ήταν ευκολότερα και μπόρεσα να διασχίσω τη Μητρόπολη μας, είχα το προνόμιο να συναντήσω Βετεράνους στις ενορίες μας. Αυτοί οι άντρες και οι γυναίκες που είχαν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, επιστρέφοντας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με ενέπνευσαν πάντα για την ανιδιοτελή αφοσίωσή τους στο έθνος μας. Στις 11 Νοεμβρίου, γιορτάζουμε την υπηρεσία τους στο έθνος μας, ανεξάρτητα από τον κλάδο του στρατού που υπηρέτησαν, ανεξάρτητα από το πόσο υψηλό ή χαμηλό είναι το αξίωμά τους, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος ή μικρός είναι ο ρόλος τους, είτε στρατολογήθηκαν είτε καταρτίστηκαν. Απάντησαν στο κάλεσμα του έθνους να σηκώσει όπλα για την υποστήριξη του σκοπού της ελευθερίας και των αξιών της κοινωνίας μας.

Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, τιμούμε τους στρατιωτικούς αγίους, όπως ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης, ο Άγιος Γεώργιος ο τροπαιοφόρος και ο Άγιος Θεόδωρος ο στρατηγός. Αυτοί οι άγιοι, μεταξύ πολλών άλλων, συνήθως απεικονίζονται με τη στρατιωτική τους στολή, κρατώντας ασπίδα, σπαθί ή δόρυ, αναγνωρίζοντας ότι μια σημαντική πτυχή της ζωής τους και της ιστορίας τους ως αγίων συνδέεται με τη στρατιωτική τους θητεία. Αυτοί οι άγιοι ήταν συνήθως μάρτυρες επειδή αρνήθηκαν να αποκηρύξουν την πίστη τους στον Χριστό τη στιγμή που οι ειδωλολάτρες κυβερνήτες έλεγαν τον στρατό και διώκονταν ενεργά τους Χριστιανούς. Αυτοί οι άγιοι έβαλαν την πίστη τους στον Χριστό πάνω από το καθήκον τους ως στρατιώτες.

Καθώς τιμούμε τους Βετεράνους, πρέπει να αναλογιστούμε την αίσθηση του καθήκοντος, της τιμής και της υπηρεσίας τους. Εκείνοι που έχουν υπηρετήσει σε καταστάσεις μάχης διακινδύνευαν τις ζωές τους για εμάς, όχι επειδή ήθελαν να λάβουν επαίνους ή βραβεία. επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην υπεράσπιση της χώρας μας. Έχοντας δει τι έχουν δει, ή βιώσουν αυτό που βίωσαν, συχνά δεν θέλουν να μιλήσουν γι ‘αυτό, επειδή δεν βλέπουν τη δόξα στην καταστροφή του πολέμου. Πάνω από όλα, προτιμούν να βιώνουν την ειρήνη. Προσεύχονται για ειρήνη πιο ένθερμα γιατί γνωρίζουν τη βαρβαρότητα και την καταστροφή που προκαλεί ο πόλεμος και τις ουλές που αφήνει πίσω. Πρέπει να τους ενώσουμε για να προσευχηθούμε για ειρηνικούς καιρούς, αντηχώντας τα λόγια του προφήτη Μίχα που προφήτευσε μια εποχή που θα χτυπήσουμε «σπαθιά σε άροτρα», «δόρυ σε αγκίστρι κλαδέματος» και «το έθνος δεν θα σηκώσει το σπαθί εναντίον του έθνους» ( Μίκα: 3: 3-4).

Σε όλη τη Μητρόπολη μας, έχουμε κληρικούς που είναι βετεράνοι των Ένοπλων Δυνάμεων, οι οποίοι υπηρέτησαν με τίμημα στο στρατό και στη συνέχεια ακολούθησαν ένα επάγγελμα στην Εκκλησία. Πολλοί από τους κληρικούς μας υπηρετούν ως στρατιωτικοί θρησκευτικοί, προσφέροντας λειτουργικές υπηρεσίες σε Ορθόδοξους στρατιώτες και γυναίκες, καθώς και πνευματική καθοδήγηση, συμβουλή και θρησκευτική εκπαίδευση στις θέσεις τους. Πριν από λίγα χρόνια, η Αρχιεπισκοπή μας δημοσίευσε μια Καινή Διαθήκη ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται σε στρατιωτικούς κανονισμούς για το μέγεθος και την εμφάνιση, που περιέχουν Ορθόδοξες προσευχές και εικόνες, έτσι ώστε ακόμη και όταν η στρατιωτική τους θητεία τους μεταφέρει σε διάφορα μέρη του κόσμου, είναι πάντα οπλισμένοι με λέξη του Κυρίου μας.

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές μου στον Κύριο, αν είστε βετεράνοι των Ενόπλων Δυνάμεων μας, τιμούμε και σας ευχαριστούμε, όχι μόνο αυτήν την ημέρα αλλά και κάθε μέρα, για την υπηρεσία σας. Απαντήσατε στο κάλεσμα της χώρας μας, διακινδυνεύοντας πρόθυμα τη ζωή σας για την ελευθερία μας. Ας ενώσουμε, ως ένα έθνος υπό τον Θεό, προσευχόμενοι για ειρήνη και για την προστασία όλων εκείνων που συνεχίζουν να υπηρετούν.

Είθε ο Θεός να σε ευλογεί και ο Θεός να ευλογεί την Αμερική!

Σχετικά Άρθρα

Ποιμαντορική Εγκύκλιος Μητροπολίτη San Francisco Γεράσιμου για την περίοδο του 15Αυγούστου – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 7 / 2021 , 18:13 από news_room Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου (Σαν Φρανσίσκο) κ. Γεράσιμος ενόψει της νηστείας του 15Αυγουστού εξέδωσε τη κάτωθι ποιμαντορική εγκύκλιο* : Αδελφοί και αδελφές στον Κύριο, Ξεκινάμε την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, τις δεκαπέντε ημέρες του Αυγούστου, όταν προετοιμαζόμαστε για τον εορτασμό του Κοιμήματος της Παναγίας. […]

Ποινή φυλάκιση 20 μηνών, κατά συγχώνευση, με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον 45χρονο καθηγητή σε Γυμνάσιο του Μοσχάτου που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες μετά από καταγγελία 12χρονης μαθήτριας για σεξουαλική παρενόχληση.Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον εκπαιδευτικό για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Την ενοχή του καθηγητή ζήτησε από το δικαστήριο η εισαγγελέας έδρας η οποία ανέφερε ότι από τα στοιχεία της υπόθεσης και την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως ο 45χρονος «απηύθυνε χειρονομίες και προτάσεις που ανάγονται στη γενετήσια σφαίρα και πρόσβαλε την τιμή της μαθήτριας». Ο καθηγητής αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται, ενώ απέδωσε την καταγγελία της μαθήτριας σε συμπεριφορά που αποτύπωσε από δημοφιλές σήριαλ. Στο δικαστήριο κατέθεσαν οι γονείς της ανήλικης που κατήγγειλαν τον καθηγητή, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο περιστατικό που συνέβη με την κόρη τους μέσα στην τάξη. Σύμφωνα με όσα τους είπε η κόρη τους, την επίμαχη ημέρα είχε μείνει τελευταία στην τάξη και ενώ μάζευε τα πράγματα για να βγει στο διάλειμμα την πλησίασε ο καθηγητής και της ζήτησε να βγάλει την μπλούζα της και να καθίσει στο θρανίο. Όπως κατέθεσαν οι γονείς, η 12χρονη τους εξιστόρησε πως άρχισε να φωνάζει και να ουρλιάζει και την άκουσαν δύο αγόρια που φόραγαν μάσκα και κουκούλα, και έκαναν κάτι σαν αντιπερισπασμό και έτσι κατάφερε να φύγει. Ο διευθυντής του σχολείου κατέθεσε πως μετά την καταγγελία της 12χρονης, έγινε αποδέκτης καταγγελιών για τον κατηγορούμενο και από άλλα κορίτσια που του ανέφεραν πως ο καθηγητής τα ανεβάζει για πολλή ώρα στον πίνακα, για να σκύβουν και ότι κάνει σχόλια για το μπροστά και πίσω μέρος του σώματος τους. Ο μάρτυρας είπε επίσης πως ο 45χρονος αρνήθηκε τα πάντα όταν τον κάλεσε στο γραφείο του, ενώ ανέφερε πως του έδινε την εντύπωση ενός «αγαθού ανθρώπου που δεν καταλαβαίνει τι του λες».

Χιλή: Πρώην αξιωματικός των καραμπινιέρων κρίθηκε ένοχος για την τύφλωση γυναίκας

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 9 / 2022 , 7:27 από news_room Δικαστήριο της Χιλής έκρινε ένοχο χθες Πέμπτη πρώην αξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων της αστυνομίας ο οποίος δικαζόταν για επίθεση και πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών στην υπόθεση γυναίκας που έμεινε τυφλή όταν χτυπήθηκε από δακρυγόνο στα μάτια στα τέλη του 2019, καθώς η χώρα της […]