20 °C Athens, GR
18/04/2024

Τελευταια Νέα
Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Οικουμενικός και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην αναγόρευση του ομότιμου Καθηγητή Βλάσιου Φειδά σε Επίτιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ Παρέλαση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024 Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Ι.Μ. Πειραιώς: «Περί του Πασχάλιου Κανόνος. Δύναται να αλλαγή;» Επετειακή Εκδήλωση Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Ξάνθης στην Ι.Μ. Ρεθύμνης

Η NASA εγκαινίασε τη νέα εποχή με την πρώτη επιχειρησιακή εκτόξευση του SpaceX Crew Dragon με 4 αστροναύτες

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 15 / 11 / 2020 , 20:25 από

Μετά από έξι χρόνια, δύο επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις και μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική επιχείρηση, η NASA είναι έτοιμη να ξεκινήσει τέσσερις αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αυτό το Σαββατοκύριακο, την πρώτη πτήση πιστοποιημένη από την κυβέρνηση ενός διαστημικού σκάφους SpaceX Crew Dragon.

Αρχικά αναμενόταν να απογειωθεί το Σάββατο, η εκτόξευση καθυστέρησε έως την Κυριακή, στις 7:27 μ.μ. EST, λόγω των αναμενόμενων ισχυρών ανέμων στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy και των καιρικών συνόρων όπου το πρώτο στάδιο του πυραύλου Falcon 9 θα προσπαθήσει να προσγειωθεί σε αεροσκάφος SpaceX. Η εταιρεία σχεδιάζει να επαναχρησιμοποιήσει το booster για την επόμενη πτήση του Crew Dragon.

Αρκετά, το πλήρωμα τριών ανδρών μιας γυναίκας ονόμασε το διαστημόπλοιο τους “Resilience”.

“Αυτό σημαίνει καλή λειτουργία σε περιόδους άγχους ή υπέρβασης ανεπιθύμητων ενεργειών”, δήλωσε ο διοικητής της αποστολής Mike Hopkins. “Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι το 2020 ήταν σίγουρα μια δύσκολη χρονιά – παγκόσμια πανδημία, οικονομικές δυσκολίες, αστικές αναταραχές, απομόνωση.

“Και παρά όλα αυτά, το SpaceX, η NASA έχει κρατήσει ανοιχτή τη γραμμή παραγωγής και ολοκλήρωσε αυτό το καταπληκτικό όχημα που ετοιμάζεται να προχωρήσει στην πρώτη του πτήση προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.”

Θα είναι η δεύτερη πτήση τόσο για τους Hopkins όσο και για τον Walker, οι οποίοι πέταξαν νωρίτερα με το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz, και η τρίτη για τον Noguchi, βετεράνο του Soyuz και του διαστημικού λεωφορείου. Ο Γκλόβερ, ο πρώτος Αφροαμερικάνος αστροναύτης που προσχώρησε σε πλήρωμα διαστημικού σταθμού μεγάλης διάρκειας, κάνει την πρώτη του διαστημική πτήση.

spacex-πλήρωμα-δράκος-αστροναύτης.jpg
Αριστερά προς τα δεξιά: Οι αστροναύτες της NASA Shannon Walker, Victor Glover, Mike Hopkins και ο Ιαπωνικός Soichi Noguchi φτάνουν στο Διαστημικό Σταθμό Kennedy για να προετοιμαστούν για εκτόξευση με ένα SpaceX Crew Dragon στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. NASA / JOEL KOWSKY

Εάν όλα πάνε καλά, το Crew Dragon θα εκτελέσει ένα αυτοματοποιημένο ραντεβού με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, γλιστρώντας για να ελλιμενιστεί στο μπροστινό λιμάνι του εργαστηρίου περίπου στις 11 μ.μ. τη Δευτέρα για να ξεκινήσει μια εξάμηνη διαμονή.

Το Διαστημικό Κέντρο του Κένεντι παραμένει κλειστό για κανονικές επιχειρήσεις λόγω πρωτοκόλλων κοραναϊού και οι αστροναύτες βρίσκονται σε αυστηρή καραντίνα τις τελευταίες εβδομάδες για να βεβαιωθούν ότι κανείς δεν μεταφέρει τον ιό στο διαστημικό σταθμό.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ιδρυτής του SpaceX Elon Musk έγραψε στο Twitter ότι “δοκιμάστηκε για COVID τέσσερις φορές σήμερα. Δύο δοκιμές επέστρεψαν αρνητικές, δύο επέστρεψαν θετικές.” Αργότερα πρόσθεσε ότι είχε βιώσει «ήπιο ρουθούνισμα & βήχα και ελαφρύ πυρετό τις τελευταίες ημέρες. Αυτή τη στιγμή, χωρίς συμπτώματα».

Η Bridenstine είπε στο The Washington Post ότι η ανίχνευση επαφών έδειξε ότι ο Musk δεν είχε έρθει σε επαφή με κανέναν που είχε πρόσβαση στους αστροναύτες του πληρώματος 1 και δεν αναμενόταν καμία επίδραση στην εκτόξευση.

Οι διευθυντές της NASA δεν επιχείρησαν να προειδοποιήσουν πιθανά μεγάλα πλήθη που αναμένεται να συγκεντρωθούν κατά μήκος της “Διαστημικής Ακτή” της Φλόριντα για να παρακολουθήσουν την έναρξη του Σαββατοκύριακου. Ωστόσο, η Kathy Lueders, διευθυντής της διεύθυνσης εξερεύνησης του διαστήματος της NASA, προέτρεψε το κοινό να είναι προσεκτικό, να φοράει μάσκες και κοινωνικά απομακρυσμένες θέσεις όπου κι αν συγκεντρώνονται.

“Περιμένουμε μεγάλη προσέλευση”, είπε. «Θέλουμε οι λαοί να γιορτάσουν μαζί μας (αλλά) θέλουμε οι άνθρωποι να είναι προσεκτικοί όταν είναι εκεί έξω. Θα ήμασταν πραγματικά λυπημένοι αν αυτό ήταν ένα σούπερ-διάδοση εκδήλωση».

Πέρα από το COVID, οι διαχειριστές της NASA και του SpaceX πραγματοποίησαν μια ανασκόπηση ετοιμότητας για την εκτόξευση την Παρασκευή για να αξιολογήσουν τον καιρό και την απόδοση των εννέα κινητήρων του πρώτου σταδίου του πυραύλου Falcon 9 κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής εκτόξευσης την Τετάρτη. Οι κινητήρες έλαβαν καθαρό λογαριασμό υγείας και οι προγνωστικοί πρόβλεψαν πιθανότητα 60% αποδεκτού καιρού στον ιστότοπο εκτόξευσης την Κυριακή.

crew1-capsule.jpg
Οι αστροναύτες του πληρώματος-1 σε έναν προσομοιωτή SpaceX (αριστερά προς τα δεξιά): Shannon Walker, Victor Glover, Michael Hopkins και Soichi Noguchi.SPACEX

Οι διευθυντές αποστολής θα συνεχίσουν να αξιολογούν τις συνθήκες στον Ατλαντικό Ωκεανό κατά μήκος της βορειοανατολικής πορείας του Crew Dragon για να βεβαιωθούν ότι οι άνεμοι και οι θαλάσσιες καταστάσεις είναι αποδεκτές σε περίπτωση δυσλειτουργίας που θα μπορούσε να αναγκάσει το πλήρωμα να κάνει καταστροφικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Απαιτούνται σχετικά ήρεμες θάλασσες για την ανάκτηση του πρώτου σταδίου του Falcon 9, το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να επαναχρησιμοποιήσει για την επόμενη πτήση του Crew Dragon έξι μήνες από τώρα. Ένα αεροσκάφος της εταιρείας, το ιδιότροπο όνομα “Just Read the Instructions”, πήγε στη θάλασσα την Πέμπτη, κατευθυνόμενος προς τη ζώνη προσγείωσης αρκετές εκατοντάδες μίλια βορειοανατολικά του Cape Canaveral.

“Ο καιρός προσγείωσης για την πρώτη φάση είναι μεγάλη υπόθεση”, δήλωσε ο Lueders την Πέμπτη. “Είναι το στάδιο που θα χρησιμοποιούμε για το πλήρωμα 2, οπότε μας ενδιαφέρει. Όχι ότι δεν μας ενδιαφέρει (όλα), αλλά αυτό είναι ένα σημαντικό στάδιο.”

Η NASA βασίζεται στην πτήση του πληρώματος-1 και στις επόμενες αποστολές από την SpaceX και την Boeing για να τερματίσει την αποκλειστική εξάρτηση του πρακτορείου από το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz για ταξίδια προς και από τροχιά χαμηλής γης. Η NASA έχει ξοδέψει 4 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2006 για να αγοράσει θέσεις στο διαστημικό σκάφος της Soyuz και άλλα 6 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα στο εμπορικό της πρόγραμμα πληρώματος, αναθέτοντας τελικά συμβόλαια στην SpaceX και την Boeing.

Για να επιτύχει το «επιχειρησιακό» καθεστώς, το πρακτορείο έπρεπε να «ανθρωπολογήσει» τον πύραυλο SpaceX Crew Dragon και Falcon 9, μια εξαντλητική διαδικασία που κορυφώθηκε σε δύο δοκιμαστικές πτήσεις, η μία χωρίς πιλότους και η άλλη μετέφερε αστροναύτες  Ντάγκλας Χούρλι και Ρόμπερτ Μπέχεν στο διαστημικό σταθμό μια 64-ημέρα παραμονής νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

Με δύο επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις πίσω τους, οι μηχανικοί της NASA μπόρεσαν να πιστοποιήσουν το διαστημικό σκάφος μετά από λεπτομερή ανάλυση της τηλεμετρίας και επιθεωρήσεις του υλικού πτήσης. Ήταν η πρώτη τέτοια πιστοποίηση από τότε που το διαστημικό λεωφορείο κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1970 και το πρώτο χορηγήθηκε ένα διαστημικό σκάφος που αναπτύχθηκε στο εμπόριο.”Πιστεύω ότι 20 χρόνια από τώρα, θα κοιτάξουμε πίσω αυτή τη στιγμή ως ένα σημαντικό σημείο καμπής στην εξερεύνηση και τη χρησιμοποίηση του διαστήματος”, δήλωσε ο Phil McAlister, διευθυντής της εμπορικής ανάπτυξης διαστημικών πτήσεων στην έδρα της NASA “Δεν είναι υπερβολή να δηλώνουμε ότι με αυτό το ορόσημο, η NASA και η SpaceX έχουν αλλάξει το ιστορικό τόξο της ανθρώπινης διαστημικής μεταφοράς.

“Όχι μόνο η NASA μπορεί να μεταφέρει τους αστροναύτες μας από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με συστήματα των ΗΠΑ, αλλά τώρα, για πρώτη φορά στην ιστορία, υπάρχει μια εμπορική ικανότητα από μια οντότητα του ιδιωτικού τομέα να μεταφέρει ανθρώπους με ασφάλεια και αξιοπιστία στο διάστημα.”

Χάρη σε πολλές συμβάσεις της NASA για την παράδοση φορτίων και αστροναυτών στο διαστημικό σταθμό, “όλα αυτά οδηγούν στο μεγάλο επιχειρησιακό ρυθμό”, δήλωσε ο Benji Reed, διευθυντής της αποστολής του πληρώματος SpaceX. “Και αυτό είναι εξαιρετικά δροσερό.”

Οι διαχειριστές της NASA επέλεξαν να προχωρήσουν με την πτήση του πληρώματος-1 μετά τη δουλειά για να διορθώσουν μερικά προβλήματα μετά την δοκιμαστική πτήση Demo-2 του καλοκαιριού. Σε μία περίπτωση, η SpaceX ενίσχυσε τη θερμομονωτική μόνωση σε περιοχές όπου παρατηρήθηκε μεγαλύτερη διάβρωση από την αναμενόμενη. Σε μια άλλη, η εταιρεία βελτίωσε ένα σύστημα που χρησιμοποιείται για να προκαλέσει απελευθέρωση σταθεροποιημένων αλεξίπτωτων κατά τη διάρκεια της κατάβασης σε καταβύθιση.

Πιο πρόσφατα, το SpaceX έπρεπε να επιλύσει ένα λεπτό πρόβλημα κινητήρα Falcon 9 που προκάλεσε μια ματαίωση της εκτόξευσης στις 2 Οκτωβρίου που στηρίχθηκε σε δορυφόρο πλοήγησης Space Space των ΗΠΑ. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην υπολειμματική μόλυνση σε μηχανήματα turbopump που βρέθηκαν στον πύραυλο GPS. Παρόμοια προβλήματα εντοπίστηκαν στο Falcon 9 του Crew-1.

Δύο κινητήρες σε κάθε ενισχυτή αντικαταστάθηκαν και ο δορυφόρος GPS ξεκίνησε με επιτυχία στις 5 Νοεμβρίου. Η δοκιμή SpaceX πυροδότησε τους κινητήρες στο πρώτο στάδιο του Crew-1 Falcon 9 την Τετάρτη και δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα.

50586618308-1d47659360-k.jpg
Το SpaceX Crew Dragon ξεδιπλώνεται στο κέντρο εκκίνησης στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy εν αναμονή της αποστολής του Crew-1 που ξεκινά 4 αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.NASA / JOEL KOWSKY

Θα παραμείνουν για να τους καλωσορίσουν στο πλοίο θα είναι ο διοικητής της αποστολής 64 Σεργκέι Ρύζικοφ, ο Σεργκέι Κουντ-Σβερτσκόφ και ο αστροναύτης της NASA, Κέιτ Ρούμπινς . Ο Ρούμπινς χρησιμοποίησε το τελευταίο κάθισμα της NASA που έχει συμβληθεί σήμερα, όταν αυτή και οι δύο συνεργάτες της ξέσπασαν στις 14 Οκτωβρίου από το κοσμοδρόμιο Baikonur στο διαστημόπλοιο Soyuz MS-17 / 63S.

Με την άφιξη του Crew Dragon, το πλήρωμα του σταθμού θα διογκωθεί σε επτά, με πέντε που εργάζονται και ζουν στο αμερικανικό τμήμα του εργαστηρίου, ενώ οι Ryzhikov και Kud-Sverchkov λειτουργούν συστήματα στο ρωσικό τμήμα.

“Θα είναι υπέροχο να βλέπεις το πλήρωμα του πληρώματος-1 να περνάει από αυτό το καταπακτή, και σίγουρα θα τους καλωσορίσουμε στο πλοίο γιατί με περισσότερα μέλη του πληρώματος, μπορούμε να ξοδέψουμε πολύ περισσότερο χρόνο κάνοντας επιστημονικές έρευνες και πειράματα”, δήλωσε ο Rubins πριν εκτόξευση.

“Υπάρχει κάποιος χρόνος που πρέπει να αφιερώσουμε μόνο στη συντήρηση των σταθμών και με μόνο ένα ή δύο μέλη πληρώματος συνεργατών των ΗΠΑ και των διεθνών, είναι δύσκολο να κάνουμε όλη την επιστήμη που θέλουμε να κάνουμε. Έτσι, έχοντας όλο αυτό το επιπλέον πλήρωμα μέλη εκεί σημαίνει ότι μπορούμε να το πετύχουμε πολύ πιο επιστημονικά. ”

Τα συστήματα υποστήριξης ζωής του σταθμού, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού ανακύκλωσης νερού και των εργαλείων αφαίρεσης διοξειδίου του άνθρακα, έχουν ενισχυθεί για να υποστηρίξουν ένα επτάμελές πλήρωμα και έχουν τοποθετηθεί επιπλέον καταστήματα και προμήθειες.

Ωστόσο, το τμήμα του σταθμού των ΗΠΑ έχει μόνο τέσσερις «σταθμούς ύπνου» του πληρώματος και ο Χόπκινς σχεδιάζει να κουκέτα με έναν υπνόσακο στο Crew Dragon. Ένα νέο διαμέρισμα πληρώματος αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος.

Αν όλα πάνε καλά, οι Hopkins, Glover, Walker και Noguchi θα περάσουν 165 ημέρες στο διαστημικό σταθμό, καλωσορίζοντας τέσσερα φορτηγά πλοία στην πορεία. Πολλά διαστημικά πεζοδρόμια σχεδιάζονται για να εξοπλίσουν μια εξωτερική πλατφόρμα πειράματος στην επιστημονική μονάδα Columbus της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας και να αναβαθμίσουν το σύστημα ηλιακής ενέργειας του σταθμού.

Και καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαμονής τους, το πλήρωμα θα επικεντρωθεί σε μια μεγάλη ποικιλία πειραμάτων και ερευνητικών έργων.

demo2-launch.jpg
Η εκτόξευση του Crew-1 θα αντικατοπτρίζει τη δοκιμαστική πτήση SpaceX Demo-2, που φαίνεται εδώ να εκτοξεύεται από το μαξιλάρι 39A στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy στις 30 Μαΐου.SPACEX

Ο επόμενος Crew Dragon, με τους αστροναύτες του πληρώματος 2 Shane Kimbrough, Megan McArthur, Akihiko Hoshide της Ιαπωνίας και αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας Thomas Pesquet, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει περίπου στις 30 Μαρτίου. Τρεις Ρώσοι – Oleg Novitsky, Pyotr Dubrov και Sergey Korsakov – θα φτάσουν στο πλοίο ένα Soyuz στις 10 Απριλίου, ενισχύοντας για λίγο το πλήρωμα του σταθμού σε 11.

Ο Ράιζικοφ, ο Κουντ-Σβερτσκόφ και ο Ρούμπινς επιστρέφουν στη Γη μια εβδομάδα αργότερα, στις 17 Απριλίου, με προσγείωση στη στέπα του Καζακστάν. Ο Χόπκινς και οι συνεργάτες του πληρώματος-1 θα ακολουθήσουν το ίδιο στις 1 Μαΐου, καταβρέχοντας στον Ατλαντικό Ωκεανό βορειοανατολικά του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ ή στον Κόλπο του Μεξικού νότια της Πενσακόλα, ανάλογα με τον καιρό.

Αυτό θα αφήσει τον Kimbrough και τους συνεργάτες του Crew-2 στο σταθμό μαζί με τους Novitsky, Dubrov και Korsakov μέχρι το επόμενο Crew Dragon να φτάσει το φθινόπωρο.

“Θεωρούμε ότι το επτά πλήρωμα είναι σχεδόν η σταθερή μας κατάσταση προς τα εμπρός”, δήλωσε ο Kenny Todd, διευθυντής ενοποίησης του διαστημικού σταθμού της NASA “Μπορεί να έχετε περιόδους όπου θα έχετε μερικά οχήματα και μεγαλύτερο πλήρωμα κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων παράδοσης. Αλλά το μέγεθος του πληρώματος σε σταθερή κατάσταση θα είναι επτά.”

Σχετικά Άρθρα

Βεροίας Παντελεήμων «Κάθε τι ανώμαλο σήμερα, παρουσιάζεται ως κανονικό, δυστυχώς»

Βεροίας Παντελεήμων: «Κάθε τι ανώμαλο σήμερα, παρουσιάζεται ως κανονικό, δυστυχώς»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 1 / 2024 , 5:45 από news_room Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης και του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στο δημοτικό διαμέρισμα της Αγίας Μαρίνης Βεροίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. […]

Εκστρατεία για λαμπρατζιές στη Λεμεσό

Εκστρατεία για λαμπρατζιές στη Λεμεσό

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 4 / 2024 , 14:15 από news_room Στην παρουσία των γονέων ή κηδεμόνων τους, καθώς και δικηγόρου, κατηγορήθηκαν γραπτώς 13 νεαρά πρόσωπα, τα οποία εντοπίστηκαν έξω από εκκλησίες, στο πλαίσιο σχεδίου δράσης της ΑΔΕ Λεμεσού, για πρόληψη φαινομένων που παρατηρούνται από το έθιμο της λαμπρατζιάς. Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις […]