17 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Εγκαίνια του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Τόκιο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 22 / 11 / 2020 , 16:29 από

Στις 13 Νοεμβρίου 2020 τελέσθηκαν στo προάστιο Κουνιτάτσι του Τόκιο τα εγκαίνια του παρεκκλησίου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου – Μετοχίου της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ιαπωνία.

Η τελετή του καθαγιασμού πραγματοποιήθηκε από τον επικεφαλής της Αυτονόμου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ιαπωνίας Μητροπολίτη Τόκιο και πάσης Ιαπωνίας Δανιήλ και τον Μητροπολίτη Δυτικής και Νότιας Ευρώπης Ιωσήφ του Πατριαρχείου Ρουμανίας, με τους οποίους συλλειτούργησαν κληρικοί των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρουμανίας και Ιαπωνίας.

Στο νεοεγκαινιασθέντα ναό ο μητροπολίτης Ιωσήφ τέλεσε την πρώτη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργησάντων των κληρικών της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τη Θεία Μυσταγωγία παρακολούθησε προσευχόμενος ο Μητροπολίτης Τόκιο και πάσης Ιαπωνίας Δανιήλ.

Με τα εγκαίνια του ναού ολοκληρώθηκαν οι μακροχρόνιες εργασίες επισκευής και καλλωπισμού του ναού του Μετοχίου.

***

Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνώρισε το αυτόνομο καθεστώς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ιαπωνίας εντός του Πατριαρχείου Μόσχας αμέσως μετά τη λήψη της σχετικής αποφάσεως από την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στις 10 Απριλίου 1970.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας Ιουστινιανός στην από 20ής Δεκεμβρίου 1972 επιστολή του προς τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Ποιμένα τόνισε ότι «δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν κωλύματα για τις ενέργειες, στις οποίες προχώρησε η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ώστε να χορηγήσει αυτονομία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιαπωνίας». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «κάθε Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία έχει δικαίωμα να χορηγεί καθεστώς αυτονομίας ή αυτοκεφάλου στη θυγατέρα Εκκλησία, η οποία ιδρύθηκε με την άμεση ιεραποστολική δραστηριότητά της στο εξωτερικό και υπάγεται στην άμεση κανονική δικαιοδοσία αυτής».

Από το 2008, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ του Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ και του Μητροπολίτη Τόκιο και πάσης Ιαπωνίας Δανιήλ, κληρικοί της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τελούν ιερές ακολουθίες στην Ιαπωνία για τους Ρουμάνους πιστούς. Στη συνέχεια, με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου και με τη συμφωνία μεταξύ της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Αυτονόμου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ιαπωνίας, ιδρύθηκε στο Τόκιο Μετόχι του Πατριαρχείου Ρουμανίας, στο παρεκκλήσι του οποίου παράλληλα με το όνομα του Πατριάρχη Ρουμανίας μνημονεύεται και το όνομα του Μητροπολίτη Τόκιο.

Εγκαίνια του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Τόκιο |  ΡΩΣΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εγκαίνια του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Τόκιο |  ΡΩΣΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σχετικά Άρθρα

Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στα Σόφια

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 5 / 2021 , 5:11 από news_room Στις 24 Μαΐου, με την ευλογία της Αγιότητας του Βούλγαρου Πατριάρχη  εορτάστηκε η εορτή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στα Σόφια. Στην πρωτεύουσα στον ιερό ναό  του Αλέξανδρου Νιέβσκι  τελέστηκε σύντομη δοξολογία παρουσία μελών της συνόδου μαζί με τον Επίσκοπο Πολύκαρπο του Belogradchik, Vicar του […]

Θανατηφόρος καύσωνας τυλίγει το Μεξικό και τις νότιες ΗΠΑ

Θανατηφόρος καύσωνας τυλίγει το Μεξικό και τις νότιες ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 6 / 2023 , 2:12 από news_room Τουλάχιστον 14 θάνατοι που σχετίζονται με τη ζέστη έχουν καταγραφεί στο Τέξας και τη Λουιζιάνα, ενώ το Μεξικό έχει 112 θανάτους φέτος. Οι αρχές στο Μεξικό και στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν αύξηση των θανάτων που σχετίζονται με τη ζέστη καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες […]