15 °C Athens, GR
20/10/2021

Τελευταια Νέα
Λαμπρή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στον Άγιο Δημήτριο Χαλκίδας Στην Μουκόμπα συνεχίζει την Ιεραποστολική του Περιοδεία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Αγιασμός Ενάρξεως Μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Με τον Πρόεδρο της Ουγκάντα συναντήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος – Ολοκληρώθηκε η Επίσκεψη του στην Ουγκάντα Μόρφου Νεόφυτος: «Φίλοι στον Ουρανό και στη Γή» – Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Εν Ευβοία 3 Ιατροί θα αποφανθούν για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Η Απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Συνάντηση εργασίας του Οικουμενικού Πατριάρχη με διεθνή ομάδα επιστημόνων για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου Εορτάστηκαν τα 109 Ελευθέρια της Έδεσσας Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ.Θεόδωρος τίμησε τον προστάτη του Πατριαρχείου «Άγιο Νεκτάριο»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 11 / 2020 , 1:13 από adologala.gr

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ «ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε σήμερα, 9 Νοεμβρίου 2020, η μνήμη του προστάτου του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αγίου Ιεράρχου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως (8/11/1920 – 8/11/2020), στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, όπου εκεί ο Άγιος Νεκτάριος έλαβε τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, αυτόν του Πρεσβυτέρου.

Της Θείας Λειτουργίας, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, ενώ συμπροσευχόμενος από του Ιερού βήματος ευρίσκετο η Α. Θειοτάτη Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β´. 

Να σημειωθεί πως εφέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την Οσιακή Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου και για τον λόγο αυτό, ο Μακαριώτατος πατρικώς παρήγγειλε πρός όλα τά μέλη της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, να διοργανώσουν τιμητικές εκδηλώσεις πρός τιμήν του Αγίου Ιεράρχου Νεκταρίου. Παρότι οι εορτασμοί ήτανε ταπεινοί, λόγω της πανδημίας, δεν υστερούσαν σε αίγλη και μεγαλοπρέπεια. 

Προ της απολύσεως, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, απηύθυνε τον εορταστικό λόγο της ημέρας προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου. 

Η Α. Θειοτάτη Μακαριότης αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου, την υπομονή του και το σπουδαίο έργο που άφησε ως ιερά παρακαταθήκη. 

Με ιδιαίτερη δε συγκίνηση εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Τριαδικό Θεό, για την ευτυχή και ευλογημένη συγκυρία να συμπίπτει ο εκατοστός εορτασμός του Αγίου, επί των ημερών της πατριαρχίας Του και τον παρακάλεσε θερμώς, να μην παύσει να πρεσβεύει στο Φιλεύσπλαχνο Κύριο για το πλήρωμα της Εκκλησίας. 

Κλείνοντας τον λόγο του κι αφού ευχήθηκε για την ταχεία εξάλειψη του κορονοϊού, μετέφερε ως πνευματικό βάλσαμο παρηγορίας στις ψυχές τον χριστιανών, τις διαχρονικές συμβουλές του Ιερού Πατρός.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επαναπατρίστηκαν τα βημόθυρα του εικονοστασίου της εκκλησίας του Αγίου Αναστασίου της κατεχόμενης Περιστερωνοπηγής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 26 / 8 / 2021 , 23:46 από news_room Επαναπατρίστηκαν από την Ιαπωνία τα βημόθυρα του εικονοστασίου της εκκλησίας του Αγίου Αναστασίου της κατεχόμενης Περιστερωνοπηγής Αμμοχώστου μετά την επιτυχή κατάληξη μιας από τις πιο γνωστές, αλλά και πολύπλοκες υποθέσεις επαναπατρισμού κειμηλίων. Ανακοίνωση από το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου […]

Συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου με ομάδα ιεροσπουδαστών από την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 8 / 2020 , 18:31 από adologala.gr Με ομάδα φοιτητών θεολογίας, οι οποίοι σπουδάζουν στις Θεολογικές Σχολές της Μόσχας και της Αγίας Πετρουπόλεως, είχε συνάντηση στις 19 Αυγούστου 2020, μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, στην Αίθουσα Θρόνου των Πατριαρχικών […]

Pin It on Pinterest