12 °C Athens, GR
23/11/2020

Τελευταια Νέα
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος επισκέφθηκε την Ιερά Επισκοπή Νυέρι και Όρους Κένυας – Adologala.gr Δύο αστυνομικοί παραδέχτηκαν την ενοχή τους για επίθεση σε ηλικιωμένο άνδρα σε Νοσοκομείο του Hong Kong – Τον χτυπούσαν στο κεφάλι τη κοιλιά και τα γεννητικά όργανα Εγκύκλιος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής «Σκέψεις ἐπὶ τῇ ἐνάρξει τοῦ Ἁγίου Σαρανταημέρου» Συνελήφθη 44χρονος για ανθρωποκτονία στη Λακωνία «Ο Κατηχητής ως πνευματικός ηγέτης και μέντορας» Επιτυχημένη ήταν η πρώτη διαδικτυακή σύναξη κατηχητών της Ι.Μ. Ιλίου Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εξέρχεται του Νοσοκομείου Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Καγκίρα της Κένυας Συλλυπητήρια Επιστολή του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου για την εκδημία του Πατριάρχη Σερβίας Εκδημία του μακαριστού ιερέως Μηνά Δημητροπούλου 15η Επέτειος Ενθρονίσεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου

Μήνυμα του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γερασίμου για την ημέρα των Βετεράνων

Αδελφοί και αδελφές στον Κύριο,

Όταν τα ταξίδια ήταν ευκολότερα και μπόρεσα να διασχίσω τη Μητρόπολη μας, είχα το προνόμιο να συναντήσω Βετεράνους στις ενορίες μας. Αυτοί οι άντρες και οι γυναίκες που είχαν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, επιστρέφοντας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με ενέπνευσαν πάντα για την ανιδιοτελή αφοσίωσή τους στο έθνος μας. Στις 11 Νοεμβρίου, γιορτάζουμε την υπηρεσία τους στο έθνος μας, ανεξάρτητα από τον κλάδο του στρατού που υπηρέτησαν, ανεξάρτητα από το πόσο υψηλό ή χαμηλό είναι το αξίωμά τους, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος ή μικρός είναι ο ρόλος τους, είτε στρατολογήθηκαν είτε καταρτίστηκαν. Απάντησαν στο κάλεσμα του έθνους να σηκώσει όπλα για την υποστήριξη του σκοπού της ελευθερίας και των αξιών της κοινωνίας μας.

Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, τιμούμε τους στρατιωτικούς αγίους, όπως ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης, ο Άγιος Γεώργιος ο τροπαιοφόρος και ο Άγιος Θεόδωρος ο στρατηγός. Αυτοί οι άγιοι, μεταξύ πολλών άλλων, συνήθως απεικονίζονται με τη στρατιωτική τους στολή, κρατώντας ασπίδα, σπαθί ή δόρυ, αναγνωρίζοντας ότι μια σημαντική πτυχή της ζωής τους και της ιστορίας τους ως αγίων συνδέεται με τη στρατιωτική τους θητεία. Αυτοί οι άγιοι ήταν συνήθως μάρτυρες επειδή αρνήθηκαν να αποκηρύξουν την πίστη τους στον Χριστό τη στιγμή που οι ειδωλολάτρες κυβερνήτες έλεγαν τον στρατό και διώκονταν ενεργά τους Χριστιανούς. Αυτοί οι άγιοι έβαλαν την πίστη τους στον Χριστό πάνω από το καθήκον τους ως στρατιώτες.

Καθώς τιμούμε τους Βετεράνους, πρέπει να αναλογιστούμε την αίσθηση του καθήκοντος, της τιμής και της υπηρεσίας τους. Εκείνοι που έχουν υπηρετήσει σε καταστάσεις μάχης διακινδύνευαν τις ζωές τους για εμάς, όχι επειδή ήθελαν να λάβουν επαίνους ή βραβεία. επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην υπεράσπιση της χώρας μας. Έχοντας δει τι έχουν δει, ή βιώσουν αυτό που βίωσαν, συχνά δεν θέλουν να μιλήσουν γι ‘αυτό, επειδή δεν βλέπουν τη δόξα στην καταστροφή του πολέμου. Πάνω από όλα, προτιμούν να βιώνουν την ειρήνη. Προσεύχονται για ειρήνη πιο ένθερμα γιατί γνωρίζουν τη βαρβαρότητα και την καταστροφή που προκαλεί ο πόλεμος και τις ουλές που αφήνει πίσω. Πρέπει να τους ενώσουμε για να προσευχηθούμε για ειρηνικούς καιρούς, αντηχώντας τα λόγια του προφήτη Μίχα που προφήτευσε μια εποχή που θα χτυπήσουμε «σπαθιά σε άροτρα», «δόρυ σε αγκίστρι κλαδέματος» και «το έθνος δεν θα σηκώσει το σπαθί εναντίον του έθνους» ( Μίκα: 3: 3-4).

Σε όλη τη Μητρόπολη μας, έχουμε κληρικούς που είναι βετεράνοι των Ένοπλων Δυνάμεων, οι οποίοι υπηρέτησαν με τίμημα στο στρατό και στη συνέχεια ακολούθησαν ένα επάγγελμα στην Εκκλησία. Πολλοί από τους κληρικούς μας υπηρετούν ως στρατιωτικοί θρησκευτικοί, προσφέροντας λειτουργικές υπηρεσίες σε Ορθόδοξους στρατιώτες και γυναίκες, καθώς και πνευματική καθοδήγηση, συμβουλή και θρησκευτική εκπαίδευση στις θέσεις τους. Πριν από λίγα χρόνια, η Αρχιεπισκοπή μας δημοσίευσε μια Καινή Διαθήκη ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται σε στρατιωτικούς κανονισμούς για το μέγεθος και την εμφάνιση, που περιέχουν Ορθόδοξες προσευχές και εικόνες, έτσι ώστε ακόμη και όταν η στρατιωτική τους θητεία τους μεταφέρει σε διάφορα μέρη του κόσμου, είναι πάντα οπλισμένοι με λέξη του Κυρίου μας.

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές μου στον Κύριο, αν είστε βετεράνοι των Ενόπλων Δυνάμεων μας, τιμούμε και σας ευχαριστούμε, όχι μόνο αυτήν την ημέρα αλλά και κάθε μέρα, για την υπηρεσία σας. Απαντήσατε στο κάλεσμα της χώρας μας, διακινδυνεύοντας πρόθυμα τη ζωή σας για την ελευθερία μας. Ας ενώσουμε, ως ένα έθνος υπό τον Θεό, προσευχόμενοι για ειρήνη και για την προστασία όλων εκείνων που συνεχίζουν να υπηρετούν.

Είθε ο Θεός να σε ευλογεί και ο Θεός να ευλογεί την Αμερική!

Σχετικά Άρθρα

δις αδολο γαλα adologala adologala.gr

121.000.000 € ξόδεψε για την φιλανθρωπία η Εκκλησία της Ελλάδος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Περισσότερα από 121 εκατομμύρια ευρώ ήταν τα έξοδα φιλανθρωπίας για το 2019 ανακοίνωσε σήμερα η ΔΙΣ, ενώ αναφορικά με την πρόσφατη ἀνακοινώση τοῦ Δήμου Βάρης σχετικά μέ δικαστική ὑπόθεση μεταξύ τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καί τοῦ Ἑλληνικοῦ Δημοσίου γιά ἔκταση στήν περιοχή τοῦ Ἀσκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας διευκρινίζει ότι η προσφυγή […]

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εξέρχεται του Νοσοκομείου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares  Ο  Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ύστερα από δωδεκαήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», θα συνεχίσει την αναγκαία θεραπευτική αγωγή κατ΄οίκον στην Αθήνα.             Δοξάζοντας τον Θεό για την εξέλιξη της σοβαρής αυτής δοκιμασίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς  τους ιατρούς και τους νοσηλευτές της Μονάδας Εντατικής […]

Pin It on Pinterest