27 °C Athens, GR
07/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Πέθανε ο σπουδαίος ζωγράφος Γιώργος Λαζόγκας Γιατί δεν πρέπει να αναρτάτε φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την ESET Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δέχθηκε τον επίσκοπο Margveti & Ubisa Μελχισεδέκ του Πατριαρχείου Γεωργίας – Adologala.gr Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος : «Ο τόπος, οι πολιτικοί & ο λαός έχουν δυνατότητες, η Εκκλησία δίνει την ελπίδα, τον αγώνα & την υπομονή – Adologala.gr Ιερά Μητρόπολη Κώου : Ανακοίνωση Εγκαινίων Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού Κώ – Adologala.gr Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για τις πλημμύρες στη Νέα Νότια Ουαλία Ικανοποίηση ΙΣΚΕ για την τακτοποίηση των θέσεων των Κληρικών που εκκρεμούσε από το 1945 – Adologala.gr Αμερικής Ελπιδοφόρος : Η ανοικοδόμησή του Αγίου Νικολάου συνιστά πράξη πίστης: Πίστης στον Θεό, αλλά & πίστης στο αμερικανικό όραμα της θρησκευτικής ελευθερίας Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της

Μήνυμα του Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γερασίμου για την ημέρα των Βετεράνων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 11 / 2020 , 1:19 από

Αδελφοί και αδελφές στον Κύριο,

Όταν τα ταξίδια ήταν ευκολότερα και μπόρεσα να διασχίσω τη Μητρόπολη μας, είχα το προνόμιο να συναντήσω Βετεράνους στις ενορίες μας. Αυτοί οι άντρες και οι γυναίκες που είχαν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, επιστρέφοντας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με ενέπνευσαν πάντα για την ανιδιοτελή αφοσίωσή τους στο έθνος μας. Στις 11 Νοεμβρίου, γιορτάζουμε την υπηρεσία τους στο έθνος μας, ανεξάρτητα από τον κλάδο του στρατού που υπηρέτησαν, ανεξάρτητα από το πόσο υψηλό ή χαμηλό είναι το αξίωμά τους, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος ή μικρός είναι ο ρόλος τους, είτε στρατολογήθηκαν είτε καταρτίστηκαν. Απάντησαν στο κάλεσμα του έθνους να σηκώσει όπλα για την υποστήριξη του σκοπού της ελευθερίας και των αξιών της κοινωνίας μας.

Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, τιμούμε τους στρατιωτικούς αγίους, όπως ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης, ο Άγιος Γεώργιος ο τροπαιοφόρος και ο Άγιος Θεόδωρος ο στρατηγός. Αυτοί οι άγιοι, μεταξύ πολλών άλλων, συνήθως απεικονίζονται με τη στρατιωτική τους στολή, κρατώντας ασπίδα, σπαθί ή δόρυ, αναγνωρίζοντας ότι μια σημαντική πτυχή της ζωής τους και της ιστορίας τους ως αγίων συνδέεται με τη στρατιωτική τους θητεία. Αυτοί οι άγιοι ήταν συνήθως μάρτυρες επειδή αρνήθηκαν να αποκηρύξουν την πίστη τους στον Χριστό τη στιγμή που οι ειδωλολάτρες κυβερνήτες έλεγαν τον στρατό και διώκονταν ενεργά τους Χριστιανούς. Αυτοί οι άγιοι έβαλαν την πίστη τους στον Χριστό πάνω από το καθήκον τους ως στρατιώτες.

Καθώς τιμούμε τους Βετεράνους, πρέπει να αναλογιστούμε την αίσθηση του καθήκοντος, της τιμής και της υπηρεσίας τους. Εκείνοι που έχουν υπηρετήσει σε καταστάσεις μάχης διακινδύνευαν τις ζωές τους για εμάς, όχι επειδή ήθελαν να λάβουν επαίνους ή βραβεία. επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην υπεράσπιση της χώρας μας. Έχοντας δει τι έχουν δει, ή βιώσουν αυτό που βίωσαν, συχνά δεν θέλουν να μιλήσουν γι ‘αυτό, επειδή δεν βλέπουν τη δόξα στην καταστροφή του πολέμου. Πάνω από όλα, προτιμούν να βιώνουν την ειρήνη. Προσεύχονται για ειρήνη πιο ένθερμα γιατί γνωρίζουν τη βαρβαρότητα και την καταστροφή που προκαλεί ο πόλεμος και τις ουλές που αφήνει πίσω. Πρέπει να τους ενώσουμε για να προσευχηθούμε για ειρηνικούς καιρούς, αντηχώντας τα λόγια του προφήτη Μίχα που προφήτευσε μια εποχή που θα χτυπήσουμε «σπαθιά σε άροτρα», «δόρυ σε αγκίστρι κλαδέματος» και «το έθνος δεν θα σηκώσει το σπαθί εναντίον του έθνους» ( Μίκα: 3: 3-4).

Σε όλη τη Μητρόπολη μας, έχουμε κληρικούς που είναι βετεράνοι των Ένοπλων Δυνάμεων, οι οποίοι υπηρέτησαν με τίμημα στο στρατό και στη συνέχεια ακολούθησαν ένα επάγγελμα στην Εκκλησία. Πολλοί από τους κληρικούς μας υπηρετούν ως στρατιωτικοί θρησκευτικοί, προσφέροντας λειτουργικές υπηρεσίες σε Ορθόδοξους στρατιώτες και γυναίκες, καθώς και πνευματική καθοδήγηση, συμβουλή και θρησκευτική εκπαίδευση στις θέσεις τους. Πριν από λίγα χρόνια, η Αρχιεπισκοπή μας δημοσίευσε μια Καινή Διαθήκη ειδικά σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται σε στρατιωτικούς κανονισμούς για το μέγεθος και την εμφάνιση, που περιέχουν Ορθόδοξες προσευχές και εικόνες, έτσι ώστε ακόμη και όταν η στρατιωτική τους θητεία τους μεταφέρει σε διάφορα μέρη του κόσμου, είναι πάντα οπλισμένοι με λέξη του Κυρίου μας.

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές μου στον Κύριο, αν είστε βετεράνοι των Ενόπλων Δυνάμεων μας, τιμούμε και σας ευχαριστούμε, όχι μόνο αυτήν την ημέρα αλλά και κάθε μέρα, για την υπηρεσία σας. Απαντήσατε στο κάλεσμα της χώρας μας, διακινδυνεύοντας πρόθυμα τη ζωή σας για την ελευθερία μας. Ας ενώσουμε, ως ένα έθνος υπό τον Θεό, προσευχόμενοι για ειρήνη και για την προστασία όλων εκείνων που συνεχίζουν να υπηρετούν.

Είθε ο Θεός να σε ευλογεί και ο Θεός να ευλογεί την Αμερική!

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Περί Οίνου : Κτήμα Παπαργυρίου – Νέα εποχή

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 4 / 2021 , 18:33 από news_room του Αργύρη Καλλιανιώτη Με αφορμή το νέο οινοποιείο του, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και την ακόμα πιο πρόσφατη επέκταση του αμπελώνα κατά 18 στρέμματα, το Κτήμα Παπαργυρίου αντικρύζει ανανεωμένο τη νέα δεκαετία. Θέτει δε στόχους, χωρίς να παρεκκλίνει από τις αρχές […]

Το Ocean Viking, που μεταφέρει 555 διασωθέντες μετανάστες, αναζητά “ασφαλές λιμάνι”

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 2 / 8 / 2021 , 23:53 από news_room Μεταφέροντας 555 ανθρώπους, μια κατάσταση «αφόρητη», το διασωστικό πλοίο Ocean Viking αναζητά ασφαλές λιμάνι για να τους αποβιβάσει, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την ευρωπαϊκή μη κυβερνητική οργάνωση SOS Méditerranée. «Απευθύναμε αίτημα σε όλες τις αρμόδιες αρχές: στη Μάλτα, […]

Pin It on Pinterest