18 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Ο ΠτΔ και ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την Έλλη Κυριακίδου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 23 / 10 / 2020 , 18:11 από

Πολιτειακοί παράγοντες και αξιωματούχοι αποχαιρετούν την σπουδαία κυρία του θεάτρου

Θλίψη σκόρπισε σε όλο το νησί η είδηση του θανάτου, της αγαπημένης κύπριας ηθοποιού, Έλλης Κυριακίδου. Αφήνει πίσω της μια τεράστια παρακαταθήκη και ένα λαό που την λάτρεψε παθολογικά, για το τεράστιο ταλέντο της, για την γλυκύτητα του χαρακτήρα της, για την σπουδαιότητα της προσωπικότητας της.

Η κηδεία της αγαπημένης μας Έλλης Κυριακίδου θα τελεστεί την ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 στις 3 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιας Λόγω των μέτρων για την πανδημία η οικογένεια δεν θα δεχθεί συλλυπητηρια.

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Έφυγε η Μεγάλη Κυρία του κυπριακού θεάτρου αφήνοντας παρακαταθήκη αμέτρητες ερμηνείες στο θέατρο, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Αιωνία σου η μνήμη Έλλη Κυριακίδου. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.»  γράφει στο tweet του ο ΠτΔ.

Τη θλίψη του για το θάνατο της ηθοποιού Έλλης Κυριακίδου, εκφράζει, σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της καταξιωμένης ηθοποιού Έλλης Κυριακίδου, το όνομα της οποίας ήταν ταυτισμένο με την ιστορία του κυπριακού θεάτρου και της τηλεόρασης. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της. Αιωνία της η μνήμη», γράφει στο tweet του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και Νεολαίας

Τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο της αγαπητής ηθοποιού Έλλης Κυριακίδου, η οποία υπηρέτησε το κυπριακό θέατρο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για περισσότερο από πέντε δεκαετίες, εκφράζει, σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (YΠΠΑΝ).

Έφυγε από τη ζωή η μεγάλη Κυρία του Κυπριακού Θεάτρου Έλλη Κυριακίδου

Η Έλλη Κυριακίδου γεννήθηκε στη Λεμεσό και πρωτοβγήκε στο θέατρο τη δεκαετία του 1950. Κατά τη διάρκεια της λαμπρής της σταδιοδρομίας στο θέατρο, συμμετείχε σε σημαντικές παραστάσεις του Οργανισμού Θεατρικής Ανάπτυξης Κύπρου, του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές αλλά και στον κινηματογράφο.

Αξέχαστοι είναι οι ρόλοι που ενσάρκωσε σε επιθεωρήσεις και κυπριώτικα σκετς, ρόλοι οι οποίοι την έκαναν ιδιαίτερα αγαπητή στο ευρύ κοινό και την καθιέρωσαν ως μία από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της.

Θλίψη ΑΚΕΛ για τον θάνατο της ηθοποιού Έλλης Κυριακίδου

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη βαθύτατη του θλίψη για τον θάνατο της ηθοποιού Έλλης Κυριακίδου, η οποία έγραψε με φωτεινά γράμματα το όνομά της στην ιστορία του κυπριακού θεάτρου.

Για δεκαετίες εξέφρασε με τη φωνή και το ταλέντο της, τις έγνοιες, τα προβλήματα, τις παραδόσεις, τα ήθη και τον Πολιτισμό της Κύπρου. Πρωτοπόρα για την εποχή της, άνοιξε δρόμους για τις υπόλοιπες γυναίκες να ακολουθήσουν τον πολύ δύσκολο και απαιτητικό δρόμο της τέχνης του θεάτρου. Είναι γνωστή η προκατάληψη της κοινωνίας για τις γυναίκες ηθοποιούς τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, η οποία όμως δεν εμπόδισε την Έλλη Κυριακίδου, το 1952, να ανέβει στη σκηνή ερμηνεύοντας την «Καλλιόπη’ στο έργο «Πειρασμός» του Γρηγόρη Ξενόπουλου.

Από το 1952 και μέχρι πρόσφατα, η Έλλη Κυριακίδου πήρε μέρος σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, πρωταγωνίστησε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, σε κυπριώτικα σκετς και στον κινηματογράφο. Η πορεία της ήταν πολύ δύσκολη, μα ανοδική, την καθιέρωσε ως ένα από τα πιο μεγάλα και πιο ταλαντούχα ονόματα του κυπριακού θεάτρου.

Αναγνωρίζοντας το μεγαλείο αυτής της πορείας, το ΑΚΕΛ, τίμησε την Έλλη Κυριακίδου το 2019, με το Βραβείο Πολιτιστικής Προσφοράς «Τεύκρος Ανθίας-Θοδόσης Πιερίδης», που είναι η ανώτατη τιμητική διάκριση του Κόμματος για τον Πολιτισμό. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους της Έλλης Κυριακίδου.

Η ανακοίνωση από τους Καλλιτέχνες Θεάτρου ΠΕΟ

Με θλίψη ανακοινώνουμε άλλη μια σημαντική απώλεια για το Κυπριακό Θέατρο αυτό τον μήνα. Η αγαπημένη ηθοποιός Έλλη Κυριακίδου, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη στο κυπριακό θέατρο. Γεννημένη στη Λεμεσό, μέχρι και τα 19 της είχε αποκτήσει 4 κορίτσια και στη συνέχεια το πάθος της για το θέατρο την οδηγεί στην “Κυπριακή Σκηνή” με την παράσταση “Πειρασμός” του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Στη συνέχεια συνεργάζεται με τους “Ενωμένους Καλλιτέχνες”, τον ΟΘΑΚ και πολλά άλλα θεατρικά σχήματα. Μετράει πληθώρα συμμετοχών και πρωταγωνιστικών ρόλων στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της, τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Καλό ταξίδι Έλλη μας…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή : reporter.com.cy

 

Σχετικά Άρθρα

Τζο Μπάιντεν προς Αμερκανούς: Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε, «Εμβολιαστείτε τώρα».

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 / 7 / 2021 , 5:26 από news_room Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε σήμερα τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, με τους ανεμβολίαστους να θεωρείται ότι ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται στη χώρα. Οι μολύνσεις COVID-19 στις ΗΠΑ βρίσκονται σε αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες και αξιωματούχοι […]

Ο εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα

Ο εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 12 / 2022 , 6:54 από news_room Συνεχίστηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την μνήμη του προστάτου του νησιού Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος, με την τέλεση πανηγυρικής θείας λειτουργίας το πρωί της αγιωνύμου ημέρας Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου 2022, στο Ιερό Προσκύνημα, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων […]