13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Περιορισμοί στο Άγιο Όρος λόγω κορονοϊού – Ο Σωτήρης Τσιόδρας στις Καρυές

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 22 / 9 / 2020 , 14:33 από

Εγκύκλιο προς όλες τις μονές του Αγίου Όρους, με την οποία ορίζει έως και δέκα τους επισκέπτες ανά μονή ως μέτρο αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, απέστειλε, μετά από έκτακτη συνεδρίασή της, η Ιερά Κοινότητα.

Η εγκύκλιος απαγορεύει επίσης τη μετακίνηση των επισκεπτών σε άλλη μονή, εκτός εκείνης για την οποία δίδεται έγκριση. Το μέτρο αναφέρεται κυρίως σε επισκέπτες που έχουν εργασία στις μονές, συνεργάτες, προμηθευτές και εργαζόμενους και ουσιαστικά περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες επίσκεψης άλλων προσκυνητών στο Άγιο Όρος.

Η έκδοση της οδηγίας προς τις μονές κρίθηκε απαραίτητη μετά την εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη μονή Αγίου Παύλου, ενός στη μονή Χιλανδαρίου κι ενός ακόμη υπόπτου κρούσματος στη Λακκοσκήτη.

Η απόφαση λήφθηκε αφού από το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα και του Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου στις Καρυές του Αγίου Όρους, με θέμα την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού στη χερσόνησο του Άθω.

Τουλάχιστον δέκα κρούσματα έχουν καταγραφεί έως τώρα σε δυο μονές και μια σκήτη ενώ ένας μοναχός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Σχετικά Άρθρα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην εκδήλωση για την Ίμβρο και το Άγιον Όρος με τίτλο "Μία διαχρονική σχέση ζωής"

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην εκδήλωση για την Ίμβρο και το Άγιον Όρος με τίτλο “Μία διαχρονική σχέση ζωής”

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 22 / 8 / 2023 , 17:44 από news_room Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην εκδήλωση για την Ίμβρο και το Άγιον Όρος με τίτλο “Μία διαχρονική σχέση ζωής” H A.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται την γενέτειρά του Ίμβρο, παρέστη και κήρυξε την έναρξη της επιστημονικής εκδήλωσης «Ίμβρος – Άγιον […]

Άγνωστοι θησαυροί του Αγίου Ορους

Άγνωστοι θησαυροί του Αγίου Ορους

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 2 / 2022 , 8:35 από news_room Τα κίνητρα και τους καημούς της ενδεχομένως δεν θα τα μάθουμε ποτέ, αλλά το όνομά της «μνημονεύεται» εδώ και περίπου 350 χρόνια στην Αγιορείτικη Πολιτεία. Δύο κεντημένα επιμάνικα φέρουν την υπογραφή της, αφιερωμένα στην αθωνική Μονή Ιβήρων. Τα κέντησε η Βάσια Φιοντόροβα (Vassy Fiodorova) στο φρούριο Μπολσερέτσκ (Bolsheretski […]