20 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο

Ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος απένειμε στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σ. Λαβρόφ το παράσημο Δόξας και Τιμής A’ Τάξεως

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 9 / 2020 , 11:30 από

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ στην Πατριαρχική και Συνοδική έδρα, την Ιερά Μονή Αγίου Δανιήλ Μόσχας.

Για την εξέχουσα προσφορά του στην εδραίωση της ειρήνης και της δικαιοσύνης στον τομέα των διεθνών σχέσεων και στην ανάπτυξη της συνεργασίας Εκκλησίας-Πολιτείας στη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς και λόγω των 70ών γενεθλίων του, ο Αγιώτατος κ. Κύριλλος απένειμε στον Σ. Λαβρόφ το παράσημο της Δόξας και Τιμής Α’ Τάξεως της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο επικεφαλής της αρμόδιας Αρχής για τις εξωτερικές σχέσεις της Ρωσίας ευχαρίστησε τον Αγιώτατο Πατριάρχη για την υψηλή διάκριση: «Αγιώτατε, Σας ευχαριστώ για την τιμή αυτή. Φρονώ, ότι είναι η αναγνώριση εκείνου του επιπέδου της συνεργασίας, το οποίο πετύχαμε ανάμεσα στο υπουργείο Εξωτερικών και τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στον τομέα της πνευματικής και ηθικής εξυγιάνσεως των διεθνών σχέσεων και της υπερασπίσεως του χριστιανισμού».

Ο Σ. Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα επαναλειτουργήσει η Ομάδα Εργασίας για τη συνεργασία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) της Ρωσίας, η οποία διακόπηκε εξαιτίας των περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγχαίροντας τον επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας επεσήμανε: «Σεργκέι Βίκτοροβιτς, έχετε προσφέρει τα μάλα στην ανάπτυξη των εξωτερικών σχέσεων της χώρας μας, στην υλοποίηση της εξωτερικής μας πολιτικής. Χρειάστηκε να αναλάβετε υπουργός σε μια κάθε άλλο παρά εύκολη εποχή και πραγματοποιήσατε στον τομέα των εξωτερικών σχέσεων ένα τεράστιο έργο: αλλάξατε στη συνείδηση πάρα πολλών ανθρώπων τη στάση έναντι της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η πάντοτε από θέσεις αρχής προσέγγιση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, που έχετε ενώπιόν Σας και ταυτοχρόνως το υψηλότατο επίπεδο πνευματικής καλλιέργειας και, θα έλεγα, και γοητείας στις επαφές με τους ανθρώπους, οδήγησαν στο γεγονός ότι σήμερα η εξωτερική πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας πράγματι αντιμετωπίζεται με κατανόηση και σεβασμό ακόμη και από όσους πλήρως δεν συμμερίζονται αυτή την πολιτική. Εύχομαι ο Κύριος να Σας ενδυναμώνει και εφεξής σε αυτή την εξαιρετική πορεία υπηρεσίας της Πατρίδας από το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ο κ. Σ. Λαβρόφ ευχαρίστησε ολοθύμως τον Αγιώτατο Πατριάρχη για τα θερμά του λόγια και την υψηλή αποτίμηση του έργου του.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σχετικά Άρθρα

Δέματα Αγάπης από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ

Δέματα Αγάπης από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 / 12 / 2022 , 14:12 από news_room Συμπαραστάτης στους οικονομικά δοκιμαζόμενους αδελφούς μας, οι οποίοι πλήττονται από τα καθημερινά οικονομικά βάρη στάθηκε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος μέσω του δικτύου αλληλεγγύης των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δομών της. Τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 ο […]

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ – Η υποδοχή, η Προσευχή & οι Συναντήσεις του Προέδρου (Φωτογραφίες)

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 8 / 2022 , 21:46 από news_room Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ – Η υποδοχή, η Προσευχή & οι Συναντήσεις του Προέδρου (Φωτογραφίες) Ισραήλ : Επίσημη υποδοχή του Προέδρου των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν Ο Πρωθυπουργός Λάπιντ καλωσόρισε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ […]