19 °C Athens, GR
07/10/2022

Την ημέρα της εορτής του Αγίου Πέτρου της Μόσχας, ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας,Πατριάρχης Κύριλλος λειτούργησε στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος Χριστού

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 6 / 9 / 2020 , 20:56 από

6 Σεπτεμβρίου 2020, την 13η εβδομάδα μετά την Πεντηκοστή, το πανηγύρι του Καθεδρικού Ναού των Αγίων της Μόσχας (κυλιόμενη γιορτή την Κυριακή πριν από τις 26 Αυγούστου) και την ημέρα της μεταφοράς των λειψάνων του Αγίου Πέτρου, Μητροπολίτη Κίεβου, Μόσχας και Όλης της Ρωσίας, θαυματουργός, του Αγίου Πατριάρχη Κιρίλ της Μόσχας και της Ρωσίας γιόρτασε τη Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα.

Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της 13ης Ιουλίου 2015 ( περιοδικό αρ. 41 ), ιδρύθηκε μια ετήσια ημέρα ειδικής προσευχής για τη δημιουργία του Θεού.

Μια αντιπροσωπεία επισκόπων, κληρικών, μοναχών και λαϊκών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Λευκορωσίας έφτασε στην επίσημη θεία υπηρεσία, ακολουθούμενη από την ιεροτελεστία της ανύψωσης στην τάξη του Μητροπολίτη Μπενιαμίν , εκλεγμένου Μητροπολίτη Μινσκ και Ζασλάβσκι, Πατριαρχικού Εξάρχου Όλης της Λευκορωσίας .

Στη Λειτουργία, η Αγιότητά του συνδιοργανώθηκε από τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα του Βόλοκολαμσκ , Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας. Επίσκοπος του Μινσκ και Ζασλάβσκι Μπέντζαμιν, Πατριαρχικός Έξαρχος Όλης της Λευκορωσίας · Ο Μητροπολίτης Διονύσιος της Αναστάσεως , διευθυντής των υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο πρώτος εκπρόσωπος του Πατριάρχη της Μόσχας και όλη η Ρωσία στη Μόσχα. Μητροπολίτης Πάβελ του Γεκατερίνονταρ και Κουμπάν ; Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος του Vitebsk και Όρσα ? Αρχιεπίσκοπος Pinsk και Luninets Stefan ; Αρχιεπίσκοπος του Γκρόντνο και Artk Volkovysk ; Αρχιεπίσκοπος Novogrudok και Slonim Guriy · Ο Αρχιεπίσκοπος του Brest και ο Kobrin John; Αρχιεπίσκοπος Gomel και Zhlobin Stefan ; Επίσκοπος Bobruisk και Bykhov Σεραφείμ ? Επίσκοπος Turov και Mozyr Leonid · Ο επίσκοπος Molodechno και ο Stolbtsovsky Pavel · Επίσκοπος Πορφύρι της Λίντας και του Σμόργκον · Ο Επίσκοπος Τόμας του Παύλοβο-Ποσάντ , Επικεφαλής της Διοικητικής Γραμματείας του Πατριαρχείου Μόσχας · Ο επίσκοπος Evgeniy Bronnitsky , Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Θρησκευτικής Εκπαίδευσης και Κατετσής · Επίσκοπος Polotsk και Glubokoe Ignatius · Protopresbyter Vladimir Divakov , Γραμματέας του Πατριάρχη της Μόσχας και Όλης της Ρωσίας για τη Μόσχα · Αρχιεπίσκοπος Μιχαήλ Ριαζάντσεφ, Φύλακας του καθεδρικού ναού του Χριστού Σωτήρος · Archpriest Theodore Povny, πρύτανης της ενορίας της Εκκλησίας των Αγίων Πάντων στην πόλη του Μινσκ, πρύτανης της 4ης εκκλησιαστικής περιοχής του Μινσκ · Ο Αρχιμανδρίτης Alexy (Turikov), προσωπικός γραμματέας της Αγιότητας του Πατριάρχη. Αρχιεπίσκοπος Sergiy Tocheny, Πρύτανης της Εκκλησιαστικής Περιφέρειας Epiphany, Πρύτανης της εκκλησίας Moskvoretsky, πρύτανης της εκκλησίας του Αποστόλου James Zavedeev στο Kazennaya Sloboda στη Μόσχα. Αρχιεπίσκοπος Αντρέι Βόλκοφ, Εκτελεστικός Γραμματέας της Διοίκησης του Εξωτερικού του Μινσκ , Γραμματέας της Επισκοπής του Μινσκ · Αρχιεπίσκοπος Ανατόλι Νενάρτοβιτς, γραμματέας της επισκοπής Γκρόντνο , πρύτανης της εκκλησίας προς τιμήν όλων των Λευκορωσίων Αγίων στο Γκρόντνο · Αρχιεπίσκοπος Βλαντιμίρ Ρεζάνοβιτς, Γραμματέας της Επισκοπής του Vitebsk, πρύτανης της Εκκλησίας Ευαγγελισμού στο Vitebsk. Αρχιεπίσκοπος Αλέξανδρος Βερμπίλο, γραμματέας της επισκοπής Μπορίσοφ , πρύτανης της Εκκλησίας της Γεννήσεως του Χριστού στο Μπορίσοφ. Ο αρχιεπίσκοπος Sergiy Bashkirov, γραμματέας της επισκοπής Borisov, πρύτανης της εκκλησίας του ιερού πρίγκιπα δεξιού πρίγκιπα Dimitry Donskoy στο Borisov · κληρικός του Εξαρχείου της Λευκορωσίας και της πόλης της Μόσχας.

Στην υπηρεσία παρακολούθησαν: Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Κοινωνίας των Πολιτών, Θέματα Δημοσίων και Θρησκευτικών Ενώσεων της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας S.A. Γκάβιλοφ; Έκτακτος και πληρεξούσιος πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας D.F. Mezentsev; Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του OOD “Ορθόδοξη Ρωσία” M.M. Ιβάνοφ.

Κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας, μέλη της αντιπροσωπείας της Λευκορωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προσευχήθηκαν.

Τα λειτουργικά τραγούδια τραγουδήθηκαν από την Πατριαρχική Χορωδία του Καθεδρικού Ναού του Χριστού Σωτήρος (διευθυντής χορωδίας Ι.Β. Τολκάτσεφ).

Η πατριαρχική θεϊκή υπηρεσία μεταδόθηκε ζωντανά στα τηλεοπτικά κανάλια Soyuz και Spas , καθώς και στην πύλη Patriarchia.ru.

Στη μικρή είσοδο, σύμφωνα με το ψήφισμα της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της 25ης Αυγούστου. ( περιοδικό αρ. 46 ) Ο Πατριάρχης Κύριλλος έκανε την τελετή ανύψωσης στην τάξη του Μητροπολίτη Χάρη Μπέντζαμιν, εκλεγμένου Μητροπολίτη Μινσκ και Ζασλάβσκι, Πατριαρχικού Εξάρχου Όλης της Λευκορωσίας.

Η επαυξημένη λιτανεία περιλάμβανε αναφορές για τη διατήρηση της δημιουργίας του Θεού.

Στην επαυξημένη λιτανεία, αναφέρθηκαν επίσης οι αναφορές προσευχής για να απαλλαγούμε από τη λοίμωξη από κοροναϊό, καθώς και μια αναφορά για γιατρούς:

«Ιδού ο Κύριος Ανθρωπότητα για το θυσιαστικό επίτευγμα των γιατρών μας, στείλτε τους αμετάβλητη υγεία, δύναμη και δύναμη του πνεύματος, σοφία για να εκτελέσετε έργα για το καλό του λαού μας και να εργαστείτε μέσω αυτών για να θεραπεύσετε τον πάσχοντα υπηρέτη σας, προσευχόμαστε σοβαρά να το ακούσετε σύντομα και να έχετε έλεος . »

Ο Πατριάρχης Κύριος Κιρίλ προσευχήθηκε για την ευημερία του κόσμου:

«Κύριε, Θεός στον Παντοδύναμο, ο Συνοδός και ο Δημιουργός όλων, καλύψτε τα νερά της ανωτερότητάς σας, γεμίστε ολόκληρη τη γη με πολλά δέντρα και διάφορα ζώα, και ένα ζωογόνο, έτσι όλη η δημιουργία ευχαριστεί Σένα, Δίκαια Καλλιτέχνης. Είσαι εσύ που δημιούργησες τον άνθρωπο με την εικόνα και την ομοιότητά Σου, και έχεις θέσει σε αυτόν τον κόσμο, καλλιεργείσαι και διατηρείς τον στον σκαντζόχοιρο.

Μην απομακρύνεις το πρόσωπό Σου ακόμη και τώρα, Κύριε, Ανθρώπινη αγάπη, μάταια ληστεύουμε τον κόσμο Σου από τις ανομίες και τα πάθη μας. Όπως η γη θρηνεί, τα δέντρα και το παρελθόν εξαφανίζονται, το θηρίο και τα βοοειδή, και τα πουλιά του αέρα καταστρέφονται για την κακία των γιων των ανθρώπων.

Προσευχόμαστε σε Εσένα, Θεό-Ελεήμων, μας έλεος, γεμίζουμε τις καρδιές μας με το φως της σοφίας του Θεού Σου και δεχόμαστε τη μετάνοιά μας, ας καλλιεργήσουμε την ειρήνη Σου για το καλό των ψυχών και των σωμάτων μας και για τη δόξα του Πιο Ιερού Σου Όνομα, γιατί Σου οφείλει όλη τη δόξα, την τιμή και τη λατρεία του Πατέρα και του Υιού και Το Άγιο Πνεύμα είναι τώρα και πάντα, για πάντα και για πάντα. Αμήν”.

Ο Αρχηγός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προσέφερε επίσης μια προσευχή, την οποία εκτιμώ κατά τη διάδοση μιας επιβλαβούς επιδημίας.

Το κήρυγμα πριν από την κοινωνία παραδόθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Βαντίμ Λεόνοφ, κληρικό των εκκλησιών του Πατριαρχικού Μετόχιου στη Ζαριαδίye στη Μόσχα, αναπληρωτή καθηγητή του Θεολογικού Σεμιναρίου Σρετένσκι .

Στο τέλος της Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η δόξα των αγίων της Μόσχας.

Στη συνέχεια, με τη λέξη προς εξυπηρέτηση οι συμμετέχοντες απευθύνθηκαν στον Μητροπολίτη Μινσκ Μπέντζαμιν. Ο Πατριάρχης Εξάρχης Όλης της Λευκορωσίας, συγκεκριμένα, μίλησε για τον εορτασμό φέτος της 500ης επετείου από την ίδρυση της Μονής Zhirovichi και της 550ης επετείου από την εμφάνιση της Εικονίας Zhirovichi της Μητέρας του Θεού, και από την πληρότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Λευκορωσίας παρουσίασε στην Αγιότητά του ένα ακριβές αντίγραφο της Εικονής Zhirovichi.

Ο Αρχηγός της Ρωσικής Εκκλησίας απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες στην υπηρεσία με το Primate’s Word .

Στη μνήμη της επίσημης θείας υπηρεσίας, η Αυτού Αγιότητα Βλαντίκα παρουσίασε στον Μητροπολίτη Μπέντζαμιν ένα σταυρό και δύο παναγίες.

Με το διάταγμα του Αγίου Πατριάρχη Κιρίλ, οι επίσκοποι του Λευκορωσικού Εξαρχείου, γιορτάζοντας τις επετείους του τρέχοντος έτους, απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας:

λαμβάνοντας υπόψη τους τους ζηλότυπους αρχαιολογικούς άθλους και σε σχέση με την 60ή επέτειο από τη γέννηση του Επίσκοπου Λεονίντ του Τορόφ και του Μοζίρ – το Τάγμα του Μοναχού Σεραφείμ του Σάροφ, βαθμός ΙΙΙ ·
λαμβάνοντας υπόψη τους τους ζηλότυπους αρχαιολογικούς άθλους και σε σχέση με την 50ή επέτειο από τη γέννηση του Επισκόπου Πορφύρι της Λίντας και του Σμόργκον, του Τάγματος του Μοναχού Σεραφείμ του Σάροφ, ΙΙΙ βαθμός ·
λαμβάνοντας υπόψη τους τους ζηλότυπους αρχαιολογικούς άθλους και σε σχέση με την 50ή επέτειο από τη γέννηση του Επισκόπου Ιγνάτιου του Πολότσκ και του Γκλουμπόκοι – το Τάγμα του Αγίου Σεραφείμ του Σάροφ, ΙΙΙ βαθμός.
Μετά την υπηρεσία στη γκαλερί του Καθεδρικού Ναού του Χριστού Σωτήρος, ο Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας και Όλη η Ρωσία μίλησε με Ορθόδοξους εθελοντές. Οι νέοι είπαν στην Αγιότητά του για τη διοργάνωση στις 29 Αυγούστου του τρέχοντος έτους. στο γήπεδο Luzhniki της πρωτεύουσας του πρώτου οικογενειακού φεστιβάλ “Family of Good”.

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επικήδειος λόγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην κηδεία του Παντελή Κούρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 5 / 2021 , 15:05 από news_room Επικήδειος λόγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην κηδεία του Παντελή Κούρου Aγαπημένε μου φίλε, Η είδηση του θανάτου σου, κατ’ αντίθεση με την εν ζωή μακράν δημοσιότητας δράση σου, αποτέλεσε τη μόνη παρέκκλιση από τις αρχές […]

Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας: Το σχέδιο της «ουκρανικής αυτοκεφαλίας» εξαρχής απέβλεπε στον διαμελισμό της παγκόσμιας Ορθοδοξίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 28 / 12 / 2020 , 20:11 από news_room Το ουκρανικό αυτοκέφαλο ήταν εξαρχής «ένα πολιτικό σχέδιο, που απέβλεπε στην αποδυνάμωση της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, στον διαμελισμό της παγκόσμιας Ορθοδοξίας», διαπίστωσε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας σε δηλώσεις του […]

Pin It on Pinterest