20 °C Athens, GR
21/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο στα Ασπρόγεια της Ι.Μ. Καστορίας Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η χειροθεσία του Νικόλαου Πατέρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Πάφος: Ημερίδα Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου Ο Ακάθιστος Ύμνος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντο” στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά (Εικόνες) ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Παναγίας Φανερωμένης από το Χιλιομόδι στον Πειραιά Αρχαίο θέατρο Σικυώνας: Η καρδιά μιας πόλης ξαναχτυπά Κύπρου Γεώργιος: Ούτε μίαν λέξη ελληνική δεν μπορεί να συναντήσει κάποιος που επισκέπτεται σήμερα τα κατεχόμενα εδάφη μας» Ευφραίνου εν Κυρίω, η εν Αυστραλία Ορθόδοξος Εκκλησία! Επίσκεψη με νόημα και ουσία

Ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος απένειμε στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σ. Λαβρόφ το παράσημο Δόξας και Τιμής A’ Τάξεως

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 9 / 2020 , 11:30 από

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ στην Πατριαρχική και Συνοδική έδρα, την Ιερά Μονή Αγίου Δανιήλ Μόσχας.

Για την εξέχουσα προσφορά του στην εδραίωση της ειρήνης και της δικαιοσύνης στον τομέα των διεθνών σχέσεων και στην ανάπτυξη της συνεργασίας Εκκλησίας-Πολιτείας στη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς και λόγω των 70ών γενεθλίων του, ο Αγιώτατος κ. Κύριλλος απένειμε στον Σ. Λαβρόφ το παράσημο της Δόξας και Τιμής Α’ Τάξεως της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο επικεφαλής της αρμόδιας Αρχής για τις εξωτερικές σχέσεις της Ρωσίας ευχαρίστησε τον Αγιώτατο Πατριάρχη για την υψηλή διάκριση: «Αγιώτατε, Σας ευχαριστώ για την τιμή αυτή. Φρονώ, ότι είναι η αναγνώριση εκείνου του επιπέδου της συνεργασίας, το οποίο πετύχαμε ανάμεσα στο υπουργείο Εξωτερικών και τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στον τομέα της πνευματικής και ηθικής εξυγιάνσεως των διεθνών σχέσεων και της υπερασπίσεως του χριστιανισμού».

Ο Σ. Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα επαναλειτουργήσει η Ομάδα Εργασίας για τη συνεργασία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) της Ρωσίας, η οποία διακόπηκε εξαιτίας των περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγχαίροντας τον επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας επεσήμανε: «Σεργκέι Βίκτοροβιτς, έχετε προσφέρει τα μάλα στην ανάπτυξη των εξωτερικών σχέσεων της χώρας μας, στην υλοποίηση της εξωτερικής μας πολιτικής. Χρειάστηκε να αναλάβετε υπουργός σε μια κάθε άλλο παρά εύκολη εποχή και πραγματοποιήσατε στον τομέα των εξωτερικών σχέσεων ένα τεράστιο έργο: αλλάξατε στη συνείδηση πάρα πολλών ανθρώπων τη στάση έναντι της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η πάντοτε από θέσεις αρχής προσέγγιση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, που έχετε ενώπιόν Σας και ταυτοχρόνως το υψηλότατο επίπεδο πνευματικής καλλιέργειας και, θα έλεγα, και γοητείας στις επαφές με τους ανθρώπους, οδήγησαν στο γεγονός ότι σήμερα η εξωτερική πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας πράγματι αντιμετωπίζεται με κατανόηση και σεβασμό ακόμη και από όσους πλήρως δεν συμμερίζονται αυτή την πολιτική. Εύχομαι ο Κύριος να Σας ενδυναμώνει και εφεξής σε αυτή την εξαιρετική πορεία υπηρεσίας της Πατρίδας από το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Ο κ. Σ. Λαβρόφ ευχαρίστησε ολοθύμως τον Αγιώτατο Πατριάρχη για τα θερμά του λόγια και την υψηλή αποτίμηση του έργου του.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σχετικά Άρθρα

Τρισάγιο στη μνήμη του Μιχάλη Κατσουρή από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ στη Ν. Φιλαδέλφεια

Τρισάγιο στη μνήμη του Μιχάλη Κατσουρή από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ στη Ν. Φιλαδέλφεια

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 16 / 8 / 2023 , 9:26 από news_room Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 (Ι’ Ματθαίου) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Στην ομιλία […]

Το Υπουργείο Υγείας επικαιροποίησε το πρωτόκολλο για τους χώρους εστίασης

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 / 7 / 2020 , 1:42 από Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην επικαιροποίηση του Πρωτοκόλλου που αφορά στη λειτουργία των χώρων εστίασης, σε σχέση με τον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορεί να εξυπηρετείται, υπό το φως της πολύ καλής επιδημιολογικής εικόνας που παρατηρείται στην Κύπρο το τελευταίο διάστημα. O μέγιστος αριθμός ατόμων […]