27 °C Athens, GR
25/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ 52 χρόνια Δημοκρατίας: Το μήνυμα του ΠτΔ Κωνσταντίνου Τασούλα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ακρίβεια εξανέμισε τις αυξήσεις των εισοδημάτων» Κακοκαιρία σε εξέλιξη στη χώρα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και προειδοποιήσεις 112 σε πολλές περιοχές Med MoU & Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για καλύτερους ναυτιλιακούς ελέγχους Η παγκόσμια πείνα υποχωρεί, αλλά η επισιτιστική κρίση παραμένει σύμφωνα με τον ΟΗΕ Νέος Βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου – Το ανακοινωθέν εργασιών της 23ης Ιουλίου 2026 Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά του Ιράν για 13η νύχτα – Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή και άλμα στην τιμή του πετρελαίου Το τελευταίο αντίο στη θρυλική Μαίρη Λίντα Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα πρέπει να ακολουθήσει τις ανάγκες της εποχής ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα

Διαμαρτυρίες καθώς ο Λίβανος συλλαμβάνει 16 για την έκρηξη της Βηρυτού

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 8 / 2020 , 0:39 από

Οι διαδηλωτές ζητούν παραίτηση από την κυβέρνηση καθώς οι αρχές πραγματοποιούν συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για τη θανατηφόρα έκρηξη.

 

  • Οι αρχές του Λιβάνου δέσμευσαν 16 άτομα στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με την έκρηξη της αποθήκης στο λιμάνι της Βηρυτού που συγκλόνισε την πρωτεύουσα, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA.

  • Η κυβέρνηση του Λιβάνου έδωσε μια ερευνητική επιτροπή τέσσερις ημέρες για να καθορίσει την ευθύνη για την έκρηξη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Charbel Wehbe στο γαλλικό ραδιόφωνο.

  • Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν προσέφερε τη στήριξη της Γαλλίας στον λαό του Λιβάνου σε μια επίσκεψη στη Βηρυτό, αλλά είπε ότι ο Λίβανος που πλήττεται από την κρίση θα “συνεχίσει να βυθίζεται” εκτός εάν οι ηγέτες του πραγματοποιήσουν μεταρρυθμίσεις.

  • Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 157 άτομα και τραυματίστηκαν 5.000 άλλοι αναμένεται να αυξηθούν καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται για αγνοούμενους.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ: Χάρτης έκρηξης της Βηρυτού

Παρασκευή 7 Αυγούστου

08:15 GMT – Δεκάδες χιλιάδες υπογράφουν αναφορά που ζητά να τεθεί ο Λίβανος υπό γαλλική εντολή

Από την  Παρασκευή 08:15 GMT, τουλάχιστον 58.000 άτομα υπέγραψαν μια ηλεκτρονική αναφορά που συστάθηκε από Λιβανέζους πολίτες την Τετάρτη  για “να θέσει τον Λίβανο υπό γαλλική εντολή για τα επόμενα 10 χρόνια”

“Οι αξιωματούχοι του Λιβάνου έχουν δείξει σαφώς μια πλήρη αδυναμία να ασφαλίσουν και να διαχειριστούν τη χώρα”, αναφέρει η αναφορά. “Με ένα αποτυχημένο σύστημα, διαφθορά, τρομοκρατία και πολιτοφυλακή, η χώρα μόλις έφτασε στην τελευταία του ανάσα.”

“Πιστεύουμε ότι ο Λίβανος πρέπει να επιστρέψει υπό τη γαλλική εντολή προκειμένου να καθιερώσει μια καθαρή και διαρκή διακυβέρνηση”.

Ωστόσο, άλλοι πολίτες κατήγγειλαν την αναφορά ως μέσο για τη συνέχιση της γαλλικής αποικιοκρατίας.

Μετάφραση: [Emmanuel] Η επίσκεψη του Μακρόν είναι πολύ οδυνηρή, ειδικά ως ο πρώτος αρχηγός κράτους που επισκέφθηκε τον Λίβανο μετά την έκρηξη. Η επίσκεψή του επιβεβαιώνει τον αποικιακό δεσμό μεταξύ των δύο χωρών και είναι ταπεινωτικό για την ιστορία μας και το παρόν μας. Ξεχνάμε ότι αυτό που περνά ο Λίβανος έχει τις ρίζες του στα απομεινάρια της γαλλικής αποικιοκρατίας, και αυτό που έχει φυτεύσει η αποικιοκρατία στον εαυτό μας, στη συνείδησή μας, στον πολιτισμό μας και στο όραμά μας.

 

07:30 GMT – Οι διασώστες οργώνουν τα συντρίμμια της Βηρυτού καθώς η ελπίδα εξασθενεί για τους επιζώντες

Το AFAD ξεκινά την αναζήτηση και τη διάσωση έργων στο λιμάνι της Βηρυτού

Λιβανέζοι εργαζόμενοι διάσωσης και στρατιώτες του στρατού αγωνίζονται να απομακρύνουν τεράστια αντικείμενα συντρίμμια για την αναζήτηση πιθανών επιζώντων στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου πιστεύει ότι εξακολουθούν να λείπουν 100 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία εργάζονταν στο λιμάνι της Βηρυτού.

“Κάνουμε το καλύτερό μας καθώς ελπίζουμε να βρούμε ανθρώπους ζωντανούς και παγιδευμένους, αλλά το μόνο που έχουμε βρει μέχρι στιγμής είναι τα ερείπια ανθρώπων που δεν μπορούν να αναγνωριστούν”, δήλωσε ένας εργαζόμενος διάσωσης, ο οποίος είπε ότι εργάζεται ασταμάτητα για το παρελθόν 48 ώρες.

“Ορισμένες ξένες χώρες στέλνουν βοήθεια, αλλά μπορεί να είναι πολύ αργά για τους ανθρώπους που μπορεί ακόμα να παγιδευτούν κάτω από τα συντρίμμια”, είπε.

ΠΗΓΗ: AL JAZEERA ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΑ ΕΙΔΉΣΕΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Με τους Παγκόσμιους Αγώνες Skate, η Ιταλία θα βρεθεί στο επίκεντρο του συναρπαστικού κόσμου των σπορ roller

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Skate φτάνουν στην Ιταλία για πρώτη φορά στην ιστορία των αθλημάτων roller

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 3 / 2 / 2024 , 13:07 από news_room Από τις 6 έως τις 22 Σεπτεμβρίου το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα» θα φέρει 12 κλάδους σε τέσσερις ιταλικές περιφέρειες σε μία μόνο μεγάλη διοργάνωση που θα απονείμει 156 τίτλους. Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Skate, μετά τις προηγούμενες εκδόσεις που είδαν τις πόλεις Nanjing το 2017, Βαρκελώνη […]

Νικαράγουα: Ποινές 8 ως 13 χρόνων κάθειρξης σε επτά αντιπολιτευόμενους

Νικαράγουα: Ποινές 8 ως 13 χρόνων κάθειρξης σε επτά αντιπολιτευόμενους

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 13 / 2 / 2022 , 22:07 από news_room Επτά στελέχη της αντιπολίτευσης στον νικαραγουανό πρόεδρο Ντανιέλ Ορτέγα καταδικάστηκαν χθες Πέμπτη να εκτίσουν οκτώ ως δεκατρία χρόνια κάθειρξη για πλήγμα «στην εθνική ακεραιότητα», ή «συνωμοσία», ανακοίνωσε οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα της κεντρικής Αμερικής. Ο ηγέτης φοιτητικής οργάνωσης Λέστερ Αλεμάν, ο […]