25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Διαμαρτυρίες καθώς ο Λίβανος συλλαμβάνει 16 για την έκρηξη της Βηρυτού

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 8 / 2020 , 0:39 από

Οι διαδηλωτές ζητούν παραίτηση από την κυβέρνηση καθώς οι αρχές πραγματοποιούν συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για τη θανατηφόρα έκρηξη.

 

  • Οι αρχές του Λιβάνου δέσμευσαν 16 άτομα στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με την έκρηξη της αποθήκης στο λιμάνι της Βηρυτού που συγκλόνισε την πρωτεύουσα, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA.

  • Η κυβέρνηση του Λιβάνου έδωσε μια ερευνητική επιτροπή τέσσερις ημέρες για να καθορίσει την ευθύνη για την έκρηξη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Charbel Wehbe στο γαλλικό ραδιόφωνο.

  • Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν προσέφερε τη στήριξη της Γαλλίας στον λαό του Λιβάνου σε μια επίσκεψη στη Βηρυτό, αλλά είπε ότι ο Λίβανος που πλήττεται από την κρίση θα “συνεχίσει να βυθίζεται” εκτός εάν οι ηγέτες του πραγματοποιήσουν μεταρρυθμίσεις.

  • Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 157 άτομα και τραυματίστηκαν 5.000 άλλοι αναμένεται να αυξηθούν καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται για αγνοούμενους.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ: Χάρτης έκρηξης της Βηρυτού

Παρασκευή 7 Αυγούστου

08:15 GMT – Δεκάδες χιλιάδες υπογράφουν αναφορά που ζητά να τεθεί ο Λίβανος υπό γαλλική εντολή

Από την  Παρασκευή 08:15 GMT, τουλάχιστον 58.000 άτομα υπέγραψαν μια ηλεκτρονική αναφορά που συστάθηκε από Λιβανέζους πολίτες την Τετάρτη  για “να θέσει τον Λίβανο υπό γαλλική εντολή για τα επόμενα 10 χρόνια”

“Οι αξιωματούχοι του Λιβάνου έχουν δείξει σαφώς μια πλήρη αδυναμία να ασφαλίσουν και να διαχειριστούν τη χώρα”, αναφέρει η αναφορά. “Με ένα αποτυχημένο σύστημα, διαφθορά, τρομοκρατία και πολιτοφυλακή, η χώρα μόλις έφτασε στην τελευταία του ανάσα.”

“Πιστεύουμε ότι ο Λίβανος πρέπει να επιστρέψει υπό τη γαλλική εντολή προκειμένου να καθιερώσει μια καθαρή και διαρκή διακυβέρνηση”.

Ωστόσο, άλλοι πολίτες κατήγγειλαν την αναφορά ως μέσο για τη συνέχιση της γαλλικής αποικιοκρατίας.

Μετάφραση: [Emmanuel] Η επίσκεψη του Μακρόν είναι πολύ οδυνηρή, ειδικά ως ο πρώτος αρχηγός κράτους που επισκέφθηκε τον Λίβανο μετά την έκρηξη. Η επίσκεψή του επιβεβαιώνει τον αποικιακό δεσμό μεταξύ των δύο χωρών και είναι ταπεινωτικό για την ιστορία μας και το παρόν μας. Ξεχνάμε ότι αυτό που περνά ο Λίβανος έχει τις ρίζες του στα απομεινάρια της γαλλικής αποικιοκρατίας, και αυτό που έχει φυτεύσει η αποικιοκρατία στον εαυτό μας, στη συνείδησή μας, στον πολιτισμό μας και στο όραμά μας.

 

07:30 GMT – Οι διασώστες οργώνουν τα συντρίμμια της Βηρυτού καθώς η ελπίδα εξασθενεί για τους επιζώντες

Το AFAD ξεκινά την αναζήτηση και τη διάσωση έργων στο λιμάνι της Βηρυτού

Λιβανέζοι εργαζόμενοι διάσωσης και στρατιώτες του στρατού αγωνίζονται να απομακρύνουν τεράστια αντικείμενα συντρίμμια για την αναζήτηση πιθανών επιζώντων στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου πιστεύει ότι εξακολουθούν να λείπουν 100 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία εργάζονταν στο λιμάνι της Βηρυτού.

“Κάνουμε το καλύτερό μας καθώς ελπίζουμε να βρούμε ανθρώπους ζωντανούς και παγιδευμένους, αλλά το μόνο που έχουμε βρει μέχρι στιγμής είναι τα ερείπια ανθρώπων που δεν μπορούν να αναγνωριστούν”, δήλωσε ένας εργαζόμενος διάσωσης, ο οποίος είπε ότι εργάζεται ασταμάτητα για το παρελθόν 48 ώρες.

“Ορισμένες ξένες χώρες στέλνουν βοήθεια, αλλά μπορεί να είναι πολύ αργά για τους ανθρώπους που μπορεί ακόμα να παγιδευτούν κάτω από τα συντρίμμια”, είπε.

ΠΗΓΗ: AL JAZEERA ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΑ ΕΙΔΉΣΕΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Ιράν: Περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί στις διαδηλώσεις για την Μαχσά Αμινί

Ιράν: Περισσότεροι από 1.200 έχουν συλληφθεί στις διαδηλώσεις για την Μαχσά Αμινί

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 / 9 / 2022 , 21:49 από news_room Οι αρχές στο Ιράν έχουν συλλάβει περισσότερους από 1.200 ανθρώπους, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, από την αρχή των διαδηλώσεων που ξέσπασαν μετά τον θάνατο μιας νεαρής γυναίκας έπειτα από τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών πριν δέκα ημέρες, έγινε γνωστό σήμερα. […]

ΗΠΑ-Eρευνητές Κογκρέσου: Ο Τραμπ πίεζε ηγετικά στελέχη του υπ. Δικαιοσύνης να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 31 / 7 / 2021 , 14:59 από news_room Ο Ντόναλντ Τραμπ ασκούσε πιέσεις σε κορυφαίους αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ήταν ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ, ζητώντας τους να ανατρέψουν την εκλογική ήττα του και απειλώντας ότι θα τους απέλυε αν δεν συμμορφώνονταν με τις επιθυμίες του, σύμφωνα με έγγραφα […]