23 °C Athens, GR
25/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ακρίβεια εξανέμισε τις αυξήσεις των εισοδημάτων» Κακοκαιρία σε εξέλιξη στη χώρα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και προειδοποιήσεις 112 σε πολλές περιοχές Med MoU & Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για καλύτερους ναυτιλιακούς ελέγχους Η παγκόσμια πείνα υποχωρεί, αλλά η επισιτιστική κρίση παραμένει σύμφωνα με τον ΟΗΕ Νέος Βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου – Το ανακοινωθέν εργασιών της 23ης Ιουλίου 2026 Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά του Ιράν για 13η νύχτα – Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή και άλμα στην τιμή του πετρελαίου Το τελευταίο αντίο στη θρυλική Μαίρη Λίντα Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα πρέπει να ακολουθήσει τις ανάγκες της εποχής ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα – Πρόγραμμα 2026

Διαμαρτυρίες καθώς ο Λίβανος συλλαμβάνει 16 για την έκρηξη της Βηρυτού

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 8 / 2020 , 0:39 από

Οι διαδηλωτές ζητούν παραίτηση από την κυβέρνηση καθώς οι αρχές πραγματοποιούν συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για τη θανατηφόρα έκρηξη.

 

  • Οι αρχές του Λιβάνου δέσμευσαν 16 άτομα στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με την έκρηξη της αποθήκης στο λιμάνι της Βηρυτού που συγκλόνισε την πρωτεύουσα, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA.

  • Η κυβέρνηση του Λιβάνου έδωσε μια ερευνητική επιτροπή τέσσερις ημέρες για να καθορίσει την ευθύνη για την έκρηξη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Charbel Wehbe στο γαλλικό ραδιόφωνο.

  • Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν προσέφερε τη στήριξη της Γαλλίας στον λαό του Λιβάνου σε μια επίσκεψη στη Βηρυτό, αλλά είπε ότι ο Λίβανος που πλήττεται από την κρίση θα “συνεχίσει να βυθίζεται” εκτός εάν οι ηγέτες του πραγματοποιήσουν μεταρρυθμίσεις.

  • Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 157 άτομα και τραυματίστηκαν 5.000 άλλοι αναμένεται να αυξηθούν καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται για αγνοούμενους.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ: Χάρτης έκρηξης της Βηρυτού

Παρασκευή 7 Αυγούστου

08:15 GMT – Δεκάδες χιλιάδες υπογράφουν αναφορά που ζητά να τεθεί ο Λίβανος υπό γαλλική εντολή

Από την  Παρασκευή 08:15 GMT, τουλάχιστον 58.000 άτομα υπέγραψαν μια ηλεκτρονική αναφορά που συστάθηκε από Λιβανέζους πολίτες την Τετάρτη  για “να θέσει τον Λίβανο υπό γαλλική εντολή για τα επόμενα 10 χρόνια”

“Οι αξιωματούχοι του Λιβάνου έχουν δείξει σαφώς μια πλήρη αδυναμία να ασφαλίσουν και να διαχειριστούν τη χώρα”, αναφέρει η αναφορά. “Με ένα αποτυχημένο σύστημα, διαφθορά, τρομοκρατία και πολιτοφυλακή, η χώρα μόλις έφτασε στην τελευταία του ανάσα.”

“Πιστεύουμε ότι ο Λίβανος πρέπει να επιστρέψει υπό τη γαλλική εντολή προκειμένου να καθιερώσει μια καθαρή και διαρκή διακυβέρνηση”.

Ωστόσο, άλλοι πολίτες κατήγγειλαν την αναφορά ως μέσο για τη συνέχιση της γαλλικής αποικιοκρατίας.

Μετάφραση: [Emmanuel] Η επίσκεψη του Μακρόν είναι πολύ οδυνηρή, ειδικά ως ο πρώτος αρχηγός κράτους που επισκέφθηκε τον Λίβανο μετά την έκρηξη. Η επίσκεψή του επιβεβαιώνει τον αποικιακό δεσμό μεταξύ των δύο χωρών και είναι ταπεινωτικό για την ιστορία μας και το παρόν μας. Ξεχνάμε ότι αυτό που περνά ο Λίβανος έχει τις ρίζες του στα απομεινάρια της γαλλικής αποικιοκρατίας, και αυτό που έχει φυτεύσει η αποικιοκρατία στον εαυτό μας, στη συνείδησή μας, στον πολιτισμό μας και στο όραμά μας.

 

07:30 GMT – Οι διασώστες οργώνουν τα συντρίμμια της Βηρυτού καθώς η ελπίδα εξασθενεί για τους επιζώντες

Το AFAD ξεκινά την αναζήτηση και τη διάσωση έργων στο λιμάνι της Βηρυτού

Λιβανέζοι εργαζόμενοι διάσωσης και στρατιώτες του στρατού αγωνίζονται να απομακρύνουν τεράστια αντικείμενα συντρίμμια για την αναζήτηση πιθανών επιζώντων στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου πιστεύει ότι εξακολουθούν να λείπουν 100 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία εργάζονταν στο λιμάνι της Βηρυτού.

“Κάνουμε το καλύτερό μας καθώς ελπίζουμε να βρούμε ανθρώπους ζωντανούς και παγιδευμένους, αλλά το μόνο που έχουμε βρει μέχρι στιγμής είναι τα ερείπια ανθρώπων που δεν μπορούν να αναγνωριστούν”, δήλωσε ένας εργαζόμενος διάσωσης, ο οποίος είπε ότι εργάζεται ασταμάτητα για το παρελθόν 48 ώρες.

“Ορισμένες ξένες χώρες στέλνουν βοήθεια, αλλά μπορεί να είναι πολύ αργά για τους ανθρώπους που μπορεί ακόμα να παγιδευτούν κάτω από τα συντρίμμια”, είπε.

ΠΗΓΗ: AL JAZEERA ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΑ ΕΙΔΉΣΕΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Γουατεμάλα:

Γουατεμάλα: Συνελήφθη η Εύα Σόσα, πρώην εισαγγελέας αρμόδια για υποθέσεις διαφθοράς

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 2 / 2022 , 21:30 από news_room Η νομικός Εύα Σόσα, πρώην εισαγγελέας αρμόδια για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Γουατεμάλα, η οποία είχε συνεργαστεί με επιτροπή του ΟΗΕ, συνελήφθη χθες Τρίτη όταν παρουσιάστηκε σε δικαστήριο το οποίο άρχισε να διενεργεί έρευνα σε βάρος της, διαπίστωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Η […]

Σε κλοιό χιονιά οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 19 / 2 / 2021 , 2:10 από news_room Τσουχτερό κρύο και χιόνια συνεχίζουν να προκαλούν χάος στις νότιες και κεντρικές ΗΠΑ, με μαζικές διακοπές ηλεκτροδότησης και ανθρώπινες απώλειες, την ώρα που μια χειμερινή καταιγίδα πλήττει και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Το σύστημα που προκάλεσε τις σφοδρές χιονοπτώσεις στις νότιες ΗΠΑ μετατοπίζεται […]