20 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

25 Αυγούστου – Ιερά Μνήμη του Αποστόλου Τίτου, προστάτου της Κρήτης

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 8 / 2020 , 17:45 από

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αποστόλου Τίτου, μαθητή και συνεργάτη του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος χειροτονήθηκε πρώτος επίσκοπος Κρήτης, γύρω στο 62 με 63 μ.Χ.

Σε αυτόν απηύθυνε ο Απόστολος των εθνών Παύλος τη φερώνυμη Ποιμαντική Επιστολή και τού ανέθεσε την οργάνωση της Εκκλησίας της Κρήτης. Η Επιστολή αυτή περιέχει σημαντικές πληροφορίες για τον Απόστολο Τίτο, όπως το ότι είχε σημαντικούς συνεργάτες στη μεγαλόνησο για τη διάδοση του Ευαγγελίου, ανάμεσα τους τον Απολλώ και το νομικό Ζηνά. Αναφορές στον Απόστολο Τίτο συναντάμε και στην επιστολή προς Τιμόθεον, όπου αναφέρεται ότι βρέθηκε στη Δαλματία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο λόγος.

Η μόρφωση του Αποστόλου Τίτου ήταν λαμπρή και η σταδιοδρομία του ευτύχησε να ξεκινήσει από την Ιερουσαλήμ, όπου ήταν αυτόπτης μάρτυρας των Παθών και της Ανάστασης του Ιησού. Ακολουθώντας τον Απόστολο Παύλο, βρέθηκε στην Κρήτη, τέθηκε επικεφαλής της Εκκλησίας του νησιού και ίδρυσε εννέα επισκοπές.

Κοιμήθηκε σε ηλικία 94 ετών γύρω στο έτος 105 μ.Χ., στην Κρήτη.   Η τίμια κεφαλή του βρέθηκε στο Ηράκλειο όπου έμεινε ως το Σεπτέμβριο του 1669, οπότε με την πτώση της πόλης στους Τούρκους μεταφέρθηκε στη Βενετία μαζί με όλα τα ιερά κειμήλια της πόλης.

Η Τιμία Κάρα του Αποστόλου Τίτου επέστρεψε με μεγαλοπρεπή τελετή στις 15 Μαΐου 1966,  επί Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου, από τη Βενετία στο Ηράκλειο, έδρα  της ημιαυτόνομης Αποστολικής Εκκλησίας της Κρήτης, η οποία υπάγεται στην πρωτόθρονη Εκκλησία, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.

  • Source: 25 Αυγούστου - Ιερά Μνήμη του Αποστόλου Τίτου, προστάτου της Κρήτης

Σχετικά Άρθρα

H ΔΕΑ ανακοίνωσε δωρεά $100,000 από Τουρκία

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 8 / 2020 , 1:03 από Η ΔΕΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη δωρεά από την Τουρκία ύψους $100,000. Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ΔΕΑ “επιθυμεί να εκφράσει τις ειλικρινείς της ευχαριστίες προς την Τουρκία για τη γενναιόδωρη δωρεά του ποσού των $100,000 (€84,500)”. Με αυτή τη δωρεά η οικονομική βοήθεια της Τουρκίας […]

Προεδρικές Εκλογές 2023 - Έτοιμα τα εκλογικά βιβλιάρια των νέων εκλογέων

Προεδρικές Εκλογές 2023 – Έτοιμα τα εκλογικά βιβλιάρια των νέων εκλογέων

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 27 / 1 / 2023 , 20:25 από news_room Ο Γενικός Έφορος Εκλογής υπενθυμίζει ότι τα εκλογικά βιβλιάρια των νέων εκλογέων, που υπέβαλαν αίτηση για εγγραφή στα πλαίσια του συμπληρωματικού εκλογικού καταλόγου της 27ης Δεκεμβρίου 2022, έχουν διαβιβαστεί στους Κοινοτάρχες των Κοινοτήτων και Ενοριών, για παραλαβή από τους εκλογείς ή τους οικείους τους. Τα […]