23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Τρισάγιο στη μνήμη του Άρχοντος Μαΐστορος Ευστρατίου Ζεγκίνη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 16 / 8 / 2020 , 2:13 από

H Α. Θ. Παναγιότης, o Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος από χθες, το μεσημέρι, βρίσκεται στην γενέτειρά του Ίμβρο για να εορτάσει το “Πάσχα του καλοκαιριού”, τέλεσε, σήμερα, Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Ιμβρίου Άρχοντος Μαΐστορος Ευστράτιου Ζεγκίνη, Διευθυντού του Ιστορικού Αρχείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, και Ομοτ. Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ..

Το Τρισάγιο στην μνήμη του μακαριστού Ευστράτιου Ζεγκίνη, ο οποίος απεβίωσε χθες το πρωί στην Θεσσαλονίκη, τελέστηκε στον Ι.Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στο χωριό του, το Ευλάμπιο, παρουσία συγχωριανών του. Ο Πατριάρχης, ο οποίος συνδεόταν με μακροχρόνια φιλία με τον εκλιπόντα, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την προσφορά του Ευστράτιου Ζεγκίνη, αλλά και στην ιδιαίτερη αγάπη που έτρεφε για το χωριό του, το Ευλάμπιο. 

Χθες, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατό του, ο Παναγιώτατος, επικοινώνησε με την οικογένεια του στενού συνεργάτου του, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του και χαρακτηρίζοντας ανεκτίμητη την προσφορά του αείμνηστου Ευστράτιου Ζεγκίνη προς την Μητέρα Εκκλησία, αλλά και προς τον ακαδημαϊκό κόσμο. 

Στην εξόδιο Ακολουθία του εκλιπόντος, που πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι, στο Κοιμητήριο της Αναστάσεως του Κυρίου Θεσσαλονίκης, τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Νωρίτερα, σήμερα, ο Παναγιώτατος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο, επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς το νέο Έπαρχο της Ίμβρου, Εντιμ. κ. Serhat Dogan.

Φωτογραφία  Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

  • Source: Τρισάγιο στη μνήμη του Άρχοντος Μαΐστορος Ευστρατίου Ζεγκίνη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σχετικά Άρθρα

Συναυλία εκκλησιαστικού οργάνου στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλία εκκλησιαστικού οργάνου στο Μέγαρο Μουσικής

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 5 / 12 / 2022 , 15:38 από news_room Δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, η Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης φωτίζεται γιορτινά για να υποδεχτεί τη συναυλία εκκλησιαστικού οργάνου της Ουρανίας Γκάσιου, της οργανίστας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Για μια ακόμη χρονιά, η βραβευμένη δεξιοτέχνης, που έχει στο βιογραφικό της πάμπολλες εμφανίσεις σε ιστορικούς καθεδρικούς […]

Αστόρια Κοπή Βασιλόπιτας Ιεροψαλτών από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Αστόρια: Κοπή Βασιλόπιτας Ιεροψαλτών από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 2 / 2 / 2022 , 23:17 από news_room Αστόρια: Κοπή Βασιλόπιτας Ιεροψαλτών από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε τους ιεροψάλτες της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας σε συνάντηση στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, προκειμένου να εγκαινιαστεί η νέα χρονιά με την […]