15 °C Athens, GR
19/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η χειροθεσία του Νικόλαου Πατέρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Πάφος: Ημερίδα Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου Ο Ακάθιστος Ύμνος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντο” στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά (Εικόνες) ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Παναγίας Φανερωμένης από το Χιλιομόδι στον Πειραιά Αρχαίο θέατρο Σικυώνας: Η καρδιά μιας πόλης ξαναχτυπά Κύπρου Γεώργιος: Ούτε μίαν λέξη ελληνική δεν μπορεί να συναντήσει κάποιος που επισκέπτεται σήμερα τα κατεχόμενα εδάφη μας» Ευφραίνου εν Κυρίω, η εν Αυστραλία Ορθόδοξος Εκκλησία! Επίσκεψη με νόημα και ουσία Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο 9o Διεθνές Συνέδριο “Our Ocean” Λίβανος: Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις της Χεζμπολάχ

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη του στο OPEN

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 8 / 2020 , 17:55 από

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στο OPEN σήμερα το πρωί, τονίζοντας ότι όταν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, θα έχουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε δηλαδή τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας.

«Να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά ότι αν τηρούμε αποστάσεις, πλένουμε τα χέρια μας και φοράμε μάσκα όπου πρέπει εκτός σχολείου ή και εντός σχολείου αν χρειαστεί, αυτό θα μας προστατεύσει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον», τόνισε, σημειώνοντας ότι «εμείς εργαζόμαστε από τώρα μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου για να υπάρξει αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων, προκειμένου να μπορέσουμε να μπούμε στο φθινόπωρο με καλύτερες συνθήκες. Γιατί ξέρετε ότι όσο πλησιάζουμε τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο θα υπάρχει η πιθανότητα αναζωπύρωσης του ιού».

«Η αναβολή δύσκολων αποφάσεων, όπως το άνοιγμα των σχολείων, δεν βελτιώνει το αποτέλεσμα. Η τήρηση των μέτρων φέρνει αποτέλεσμα» είπε ο κ. Πέτσας, απαντώντας σε όσους θεωρούν ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς πρέπει να γίνει αργότερα.

Για τους εκπρόσωπους των εκπαιδευτικών που επικρίνουν την κυβέρνηση ανέφερε: «Είναι δυνατόν οι εκπαιδευτικοί μας οι οποίοι συμμετείχαν σε όλη αυτή την τιτάνια προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας εξ αποστάσεως και με ειδικές συνθήκες, να λένε ότι είναι τραγέλαφος;»

Εκ αυτού ανέφερε πόσοι μαθητές συμμετείχαν στις 9 Απριλίου σε ψηφιακές τάξεις και πόσες τέτοιες τάξεις λειτούργησαν, τονίζοντας ότι το σύστημα ανταποκρίθηκε.

«Είναι πραγματικά κρίμα να έχουμε τους εκπροσώπους τους να λένε αυτά τα πράγματα για όλους αυτούς που προσπάθησαν τόσο πολύ», συμπλήρωσε.

Ο Κ. Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων αν χρειαστεί, εξηγώντας ότι αυτό που προέχει είναι να αποτινάξουμε τη χαλάρωση.

«Αν το καταφέρουμε δεν θα χρειαστούν αλλά μέτρα», είπε, σημειώνοντας ότι δεν είμαστε σε καταστάσεις Μαρτίου, καθώς τώρα ο μέσος όρος των κρουσμάτων σε σχέση με τον αριθμό των εισαγωγών ασθενών σε ΜΕΘ και των διασωληνωμένων, είναι αρκετά χαμηλότερος.

«Έχουμε χτυπήσει καμπάνα κινδύνου εδώ και πολλές εβδομάδες. Τα δεδομένα δείχνουν αύξηση κρουσμάτων και για αυτό παίρνουμε τα μέτρα. Τα αυξημένα κρούσματα δεν έχουν μεταφραστεί μέχρι στιγμής σε αυξημένη πίεση στο σύστημα υγείας. Θέλουμε να τα φέρουμε σε καθοδική τροχιά προκειμένου να είμαστε έτοιμοι όταν το σύστημα ενδεχομένως πιεστεί, όχι μόνο από τον κορονοϊο αλλά και από άλλες ασθένειες αργότερα το Φθινόπωρο», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι στις αρχές Αυγούστου η αύξηση των κρουσμάτων ήταν μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν, αλλά αυτή τη στιγμή είναι μικρότερη από ότι αναμενόταν.

Σχετικά με τα ελληνο-τουρκικά δήλωσε πως είναι ξεκάθαρο ότι όλοι οι εταίροι μας σε όλο τον κόσμο καταδικάζουν τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και ζητούν να σταματήσουν σε όλη την ανατολική μεσόγειο προκειμένου να υπάρξει εξομάλυνση στην περιοχή.

«Δεν θα υπάρξει εξομάλυνση αν η Τουρκία δεν σταματήσει αυτές τις προκλητικές ενέργειες. Εμείς προασπίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, πάντα με σεβασμό στις σχέσεις καλής γειτονίας και στο διεθνές δίκαιο, στο δίκαιο της θάλασσας», συνέχισε ενώ επισήμανε ότι μια εκκρεμότητα υπάρχει με την Τουρκία και είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

«Για αυτό είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ξανά τις διερευνητικές επαφές από εκεί που σταμάτησαν τον Μάρτιο του 2016 με υπαιτιότητα της Τουρκίας. Ευρύτερος διάλογος δεν υπάρχει. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο», υπογράμμισε, ενώ είπε ότι αφού ανοίξει η Βουλή θα δούμε τον προγραμματισμό για να έρθει προς κύρωση η συμφωνία με την Ιταλία και η συμφωνία με την Αίγυπτο.

Για το περιστατικό μεταξύ του ελληνικού σκάφους και του τουρκικού, είπε πως όταν υπάρχουν τόσα σκάφη σε ένα μικρό χώρο είναι πιθανό να υπάρξει και κάποιο ατύχημα.

«Δεν θα ήθελα να μπω σε επιχειρησιακούς χειρισμούς για το τι κάνει ο επικεφαλής ενός ελληνικού σκάφους για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Έχει ξεκάθαρους κανόνες εμπλοκής και τους εφαρμόζει», συμπλήρωσε.

Για τη συμφωνία με την Αίγυπτο είπε ότι διεμβολίζει το παράνομο και άκυρο το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο και δίνει τη δυνατότητα πλέον σε όλους παντού στον κόσμο να δουν ότι η Ελλάδα, σε συμφωνία με τις γειτονικές χώρες που έχει αντικείμενες ακτές, προχώρα σε οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

«Είναι ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία πως αυτός είναι ο δρόμος να προχωρήσουμε χωρίς εντάσεις και προσκλήσεις» είπε ενώ χαρακτήρισε τη συνάντηση του Μάικ Πομπέο με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου εποικοδομητική και χρήσιμη.

«Επιβεβαιώνει ότι η αμερικανική στάση τους τελευταίους μήνες είναι πολύ μακριά από την πολιτική των ίσων αποστάσεων. Παίρνουν σαφή θέση ότι τα ελληνικά νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, καταδικάζοντας τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας. Οι ΗΠΑ είναι χρήσιμος εταίρος σε αυτή τη συγκυρία για να έχουμε μια διέξοδο στη φάση της αποκλιμάκωσης», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι θα υπάρξει σίγουρα παράταση των υφιστάμενων μέτρων στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊο αλλά και ένα ευρύτερο πλαίσιο μέτρων στην κατεύθυνση της μείωσης φόρων και εισφορών.

Ν. Αρμένης

Πηγή: ΑΠΕ_-ΜΠΕ

  • Source: Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξη του στο OPEN

Σχετικά Άρθρα

Ξεκινά η τετραμερής πρωτοβουλία ΕΥΝΟΜΙΑ 2021

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 4 / 10 / 2021 , 21:13 από news_room Στο πλαίσιο της Τετραμερούς Πρωτοβουλίας Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας, που σκοπό έχει την κοινή παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο διοργανώνεται η αεροναυτική Άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ 2-2021». Η Άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ 2-2021», θα υλοποιηθεί στο θαλάσσιο χώρο Δυτικά και Νοτίως της Κύπρου, από 4 μέχρι 7 Οκτωβρίου […]

Φορείς, συλλόγους και σχολεία σε όλη την Φθιώτιδα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Συμεών

Φορείς, συλλόγους και σχολεία σε όλη την Φθιώτιδα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Συμεών

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 2 / 2023 , 7:31 από news_room Συνεχίζονται οι ποιμαντικές περιοδείες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών σε όλο το εύρος της δικαιοδοσίας της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, όπου ο κ. Συμεών ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ανταποκρινόμενος σε ευγενείς προσκλήσεις θεσμικών φορέων, εκπαιδευτικών μονάδων, Συλλόγων και μεμονωμένων προσώπων. Ο Σεβασμιώτατος στο […]