18 °C Athens, GR
20/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η χειροθεσία του Νικόλαου Πατέρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Πάφος: Ημερίδα Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου Ο Ακάθιστος Ύμνος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντο” στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά (Εικόνες) ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Παναγίας Φανερωμένης από το Χιλιομόδι στον Πειραιά Αρχαίο θέατρο Σικυώνας: Η καρδιά μιας πόλης ξαναχτυπά Κύπρου Γεώργιος: Ούτε μίαν λέξη ελληνική δεν μπορεί να συναντήσει κάποιος που επισκέπτεται σήμερα τα κατεχόμενα εδάφη μας» Ευφραίνου εν Κυρίω, η εν Αυστραλία Ορθόδοξος Εκκλησία! Επίσκεψη με νόημα και ουσία Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο 9o Διεθνές Συνέδριο “Our Ocean”

Ο Τραμπ απειλεί με «επιστροφή» των κυρώσεων του ΟΗΕ εναντίον του Ιράν

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 16 / 8 / 2020 , 15:06 από

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αμφισβητεί επίσης ότι θα συμμετάσχει στην έκκληση της Ρωσίας για σύνοδο κορυφής παγκόσμιων ηγετών για την εξάλειψη των εντάσεων του Ιράν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αλλάξει την επόμενη εβδομάδα για να πυροδοτήσει ένα “snapback” διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Τραμπ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια πυρηνική συμφωνία του 2015 μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων ως βάση για αυτό το απόσπασμα, παρά το γεγονός ότι αποχώρησε από τις ΗΠΑ από τη συμφωνία το 2018.

Ο Τραμπ έκανε την ανακοίνωση καθώς απέρριψε το αίτημα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για σύνοδο κορυφής παγκόσμιων ηγετών για να συζητήσουν τις αυξανόμενες εντάσεις στο Ιράν, λέγοντας ότι πιθανώς δεν θα συμμετάσχει.

“Θα κάνουμε ένα snapback”, δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους το Σάββατο, μία ημέρα μετά την απόρριψη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών από την αμερικανική προσπάθεια παράτασης του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στο Ιράν.

“Θα το παρακολουθήσετε την επόμενη εβδομάδα.”

Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει να προκαλέσουν την επιστροφή όλων των κυρώσεων του ΟΗΕ στο Ιράν χρησιμοποιώντας τη διάταξη “snapback” στην πυρηνική συμφωνία του 2015.

Διπλωμάτες έχουν πει ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν μια σκληρή, ακατάστατη μάχη σε οποιαδήποτε τέτοια κίνηση.

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Jarrett Blanc, πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που είχε εμπλακεί με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, προειδοποίησε για τις συνέπειες των προθέσεων του Trump.

“Το κόστος θα είναι μια καταστροφική απώλεια της αρχής της UNSC που θα βλάψει τον ρόλο των ΗΠΑ στον κόσμο για το προβλέψιμο μέλλον – αλλά η κυβέρνηση Τραμπ προφανώς δεν ανησυχεί πολύ για ζημιές που προκλήθηκαν στη χώρα παρά για τη δική της φιλοδοξία”, έγραψε. .

«Ταπείνωση» των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχασαν την προσπάθειά τους την Παρασκευή να επεκτείνουν το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ αφότου ο Πούτιν πρότεινε σύνοδο κορυφής παγκόσμιων ηγετών για να αποφευχθεί η «αντιπαράθεση» για την αμερικανική απειλή «snapback».

«Πιθανώς όχι», είπε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής που υποστηρίζεται από τον Πούτιν.

Στην ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ρωσία και η Κίνα αντιτάχθηκαν στην παράταση της απαγόρευσης όπλων, η οποία αναμένεται να λήξει τον Οκτώβριο.

 

Έντεκα μέλη απείχαν, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας και του ΗΒ, ενώ οι ΗΠΑ και η Δομινικανή Δημοκρατία ήταν οι μόνες “ναι” ψήφοι.

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι δήλωσε το Σάββατο ότι οι ΗΠΑ υπέστη ταπεινωτική ήττα στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

“Δεν θυμάμαι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν ένα ψήφισμα για μήνες για να χτυπήσουν την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και συγκεντρώνει μόνο μία ψήφο”, δήλωσε ο Ρουχάνι σε τηλεοπτική ομιλία.

“Αλλά η μεγάλη επιτυχία ήταν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ηττήθηκαν σε αυτήν την συνωμοσία με ταπείνωση.”

“Είναι ένα σοβαρό λάθος · το λυπούμαστε”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο το Σάββατο της ψηφοφορίας του Συμβουλίου Ασφαλείας σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Πολωνία.

ΠΗΓΗ: AL JAZEERA ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΑ ΕΙΔΉΣΕΩΝ

  • Source: Ο Τραμπ απειλεί «επιστροφή» των κυρώσεων του ΟΗΕ εναντίον του Ιράν

Σχετικά Άρθρα

Αρχιερατικό Συλλείτουργό στη Παναγιά Εκατονταπυλιανή της Πάρου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 15 / 8 / 2021 , 22:43 από news_room Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε την Κυριακή 15-8-2021 στο πάνσεπτο και περιώνυμο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεράμων κ. Βαρθολομαίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε κατά τη διάρκεια του «Κοινωνικού» ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. Στην πανηγυρική […]

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει το ζήτημα της ποινικής ασυλίας του Τραμπ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει το ζήτημα της ποινικής ασυλίας του Τραμπ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 2 / 2024 , 9:01 από news_room Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε χθες Τετάρτη να εξετάσει το ζήτημα της ποινικής ασυλίας που επικαλείται ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αναβάλλοντας περαιτέρω τη διεξαγωγή της ομοσπονδιακής δίκης του για την προσπάθειά του να ανατρέψει παράνομα το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του […]