21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Αρκετοί σκοτώθηκαν καθώς ο τυφώνας Laura χτυπά τη νοτιοδυτική Λουιζιάνα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 29 / 8 / 2020 , 1:50 από

Μία από τις ισχυρότερες καταιγίδες που πλήττουν το κράτος καταστρέφει κτίρια, προκαλεί πλημμύρες, καθώς ο αξιωματούχος προειδοποιεί για περισσότερους θανάτους.

Ο τυφώνας Laura έσπασε τη νοτιοδυτική Λουιζιάνα την Πέμπτη, καταστρέφοντας κτίρια στην πόλη της Λίμνης Κάρολος και σκότωσε τουλάχιστον έξι άτομα αφού κατέβηκε το πρωί ως μια από τις πιο ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το κράτος.

Ο πρώτος θάνατος που ανέφερε ο τυφώνας στις ΗΠΑ ήταν ένα 14χρονο κορίτσι στο Leesville της Λουιζιάνας, το οποίο πέθανε όταν ένα δέντρο έπεσε στο σπίτι της, δήλωσε εκπρόσωπος του κυβερνήτη John Bel Edwards.

“Περιμένουμε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότεροι θάνατοι”, δήλωσε η εκπρόσωπος, Christina Stephens στο Twitter.

Ένα εργοστάσιο χημικών πυρκαγιά ξύπνησε το Laura το πρωί της Πέμπτης στο Westlake, Λουιζιάνα, 4 μίλια (6,4 χλμ.) Δυτικά της λίμνης Charles, στέλνοντας πυκνό μαύρο καπνό που διογκώνεται στον ουρανό.

Η Λόρα φάνηκε να έχει προκαλέσει λιγότερες ζημιές από ό, τι αναμενόταν, αλλά αξιωματούχοι δήλωσαν ότι παρέμεινε μια επικίνδυνη καταιγίδα και θα χρειαστούν μερικές ημέρες για να εκτιμηθεί ο αντίκτυπός της.

“Ήταν η πιο ισχυρή καταιγίδα που έφτασε ποτέ στη Λουιζιάνα”, δήλωσε ο Έντουαρντς σε συνέντευξη Τύπου. “Συνεχίζει να προκαλεί ζημιές και απειλητικές για τη ζωή συνθήκες.” 

Οι κάτοικοι της λίμνης Τσαρλς άκουσαν τους ανέμους της Λάουρα να ουρλιάζουν και τον ήχο του σπασμένου γυαλιού καθώς η καταιγίδα περνούσε από τη βιομηχανική πόλη των 78.000 την ώρα μετά την πτώση.

Τα παράθυρα του 22ου ορόφου Capital One Tower της πόλης ανατινάχτηκαν, οι πινακίδες του δρόμου ανατράπηκαν και κομμάτια από ξύλινο φράχτη και συντρίμμια από κατεστραμμένα κτίρια ήταν διάσπαρτα στους πλημμυρισμένους δρόμους.

“Φαίνεται ότι πέρασαν 1.000 ανεμοστρόβιλοι εδώ. Είναι απλώς καταστροφή παντού”, δήλωσε ο Brett Geymann, ο οποίος ξεκίνησε την καταιγίδα με τρία μέλη της οικογένειας στο Moss Bluff, κοντά στη λίμνη Charles. Περιέγραψε τη Λόρα να περνά από το σπίτι του με το βρυχηθμό ενός κινητήρα αεριωθούμενου αεροπλάνου γύρω στις 2πμ.

“Υπάρχουν σπίτια που έχουν χαθεί εντελώς. Ήταν εκεί χθες, αλλά τώρα έχουν φύγει”, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Η καταιγίδα εξασθενεί

Η Λάουρα έφτασε λίγο πριν από τις 1 π.μ. ως καταιγίδα κατηγορίας 4 με άνεμους 150 μίλια / ώρα (240 χλμ / ώρα) στη μικρή πόλη του Κάμερον της Λουιζιάνας, δήλωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφλών (NHC).

Αποδυναμώθηκε γρήγορα σε καταιγίδα κατηγορίας 1 την Πέμπτη το πρωί με μέγιστους δυνατούς ανέμους 75 mph (120 kph) και αναμενόταν να γίνει τροπική καταιγίδα αργότερα την ημέρα.

Το NHC προειδοποίησε ότι τα υψηλά επίπεδα νερού θα παραμείνουν κατά μήκος της ακτής του Κόλπου για αρκετές ώρες καθώς η Λόρα μετακινήθηκε βόρεια και στη συνέχεια βορειοανατολικά.

Ένας άντρας χρησιμοποιεί ένα πριόνι για να κόψει ένα άκρο δέντρου κατεβασμένο μετά την πτώση του τυφώνα Laura στη λίμνη Charles, Λουιζιάνα, ΗΠΑ, την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020. Ο τυφώνας Laura έσπασε σε όλη τη Λουιζιάνα νωρίς την Πέμπτη, β
Ο τυφώνας Laura έγινε μια από τις ισχυρότερες καταιγίδες που έπληξαν ποτέ τη Λουιζιάνα με μια «καταστροφική αύξηση της καταιγίδας», τις πλημμύρες και τους καταστροφικούς ανέμους [Luke Sharrett / Bloomberg]

Εκτός από την απειλή για τη ζωή, η καταιγίδα χτύπησε την καρδιά της βιομηχανίας πετρελαίου των ΗΠΑ, αναγκάζοντας τις εξέδρες πετρελαίου και τα διυλιστήρια να σταματήσουν την παραγωγή.

Το λιμάνι της Λίμνης Τσαρλς παρέμεινε κλειστό καθώς οι εργαζόμενοι δεν μπόρεσαν να εισέλθουν ή να εξέλθουν από την εγκατάσταση λόγω ξεριζωμένων δέντρων και πεσμένων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Το λιμάνι απέφυγε σημαντικές πλημμύρες, αλλά έχασε την εξουσία την Πέμπτη το πρωί, δήλωσε ο διευθυντής ασφάλειας και ασφάλειας Ed Manint, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Λιγότερο κύμα από ό, τι νομίζαμε»

Ο Διαχειριστής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA), Pete Gaynor, δήλωσε στην Fox News ότι η υπηρεσία θα πραγματοποιήσει αξιολογήσεις ζημιών από την καταιγίδα την Πέμπτη και είχε τους πόρους για να ανταποκριθεί στην καταιγίδα τώρα, προσθέτοντας ότι αναμένεται να δει σημαντικές ζημιές από αιολικές και κτιριακές ζημιές.

“Νομίζω ότι είμαστε γενικά τυχεροί – λιγότερη αύξηση από ό, τι νομίζαμε”, δήλωσε ο Gaynor.

Το NHC την Τετάρτη προέβλεψε ότι η αύξηση της καταιγίδας θα ήταν «αδιαμφισβήτητη» και θα μπορούσε να διεισδύσει έως και 40 μίλια στην ενδοχώρα. Ενώ οι χειρότερες προβολές δεν είχαν πραγματοποιηθεί, οι καταστροφικοί άνεμοι και οι πλημμύρες θα συνεχίσουν να εξαπλώνονται εσωτερικά αργότερα την Πέμπτη, δήλωσε το NHC.

Η Λάουρα μπορούσε να γεννήσει ανεμοστρόβιλους την Πέμπτη πάνω από τη Λουιζιάνα, το Αρκάνσας και το δυτικό Μισισιπή, και αναμενόταν να πέσει 4 έως 8 ίντσες βροχής (101 έως 203 mm) σε τμήματα αυτής της περιοχής, δήλωσε το NHC.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την Πέμπτη δήλωση έκτακτης ανάγκης για το Αρκάνσας, δήλωσε ο Λευκός Οίκος, εξουσιοδοτώντας ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να συντονίζουν τις προσπάθειες αρωγής και να απελευθερώνουν ομοσπονδιακά κονδύλια. Είχε εγκρίνει μια δήλωση έκτακτης ανάγκης για το Τέξας τη Δευτέρα.

Ο Τραμπ επισκέφθηκε την έδρα της FEMA το απόγευμα για ενημέρωση σχετικά με τον τυφώνα.

Προσωπικό έκτακτης ανάγκης φτάνει να ερευνήσει τα επακόλουθα του τυφώνα Laura στο Sulphur, Λουιζιάνα, ΗΠΑ, 27 Αυγούστου 2020. REUTERS / Adrees Latif
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης άρχισαν να εκτιμούν τις ζημίες την Πέμπτη [Adrees Latif / Reuters]

Το Τέξας σε μεγάλο βαθμό έφυγε

Οι ανατολικές παράκτιες κομητείες του Τέξας, οι οποίες είχαν στηρίξει τα χειρότερα, εξαφανίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την οργή της Λάουρα.

Ο ενεργός δήμαρχος του Γκάλβεστον, Κρεγκ Μπράουν, δήλωσε στο MSNBC ότι ακυρώνει την εκκένωση της πόλης του νησιού την Πέμπτη, αφού η καταιγίδα στράφηκε περισσότερο προς τη Λουιζιάνα. Ο δήμαρχος του Beaumont του Τέξας, Becky Ames, δήλωσε στο MSNBC ότι η κατάσταση ήταν “διαχειρίσιμη”.

Ο Κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμπουτ σχεδίαζε να ταξιδέψει στο ανατολικό Τέξας για να εξετάσει τη ζημιά την Πέμπτη, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.

Περίπου 867.000 σπίτια και επιχειρήσεις στη Λουιζιάνα, το Αρκάνσας και το Τέξας δεν είχαν ρεύμα την Πέμπτη το απόγευμα.

ΠΗΓΗ: ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΆ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΑ

Σχετικά Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίος για την Ακολουθία του εσπερινού της Αποκαθηλώσεως της Μ. Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 4 / 2021 , 22:44 από news_room ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ  ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ  ΑΛΜΥΡΟΥ  κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΩΣ          ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2021   Αγαπητοί μου πατέρες και αδελφοί, παιδιά μου εν Κυρίω αγαπημένα. «ΠΕΡΙ ΗΜΩΝ ΟΔΥΝΑΤΑΙ»  Κλίνει το γόνυ σήμερα η Χριστιανοσύνη μπροστά στην […]

Ισραήλ: Συνελήφθησαν οι δύο από τους έξι Παλαιστίνιους δραπέτες

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 9 / 2021 , 23:21 από news_room Η ισραηλινή αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τους δύο από τους έξι Παλαιστίνιους οι οποίοι είχαν δραπετεύσει στις αρχές της εβδομάδας από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, όπως έγινε γνωστό από μια εκπρόσωπο των αστυνομικών αρχών. Οι δύο δραπέτες συνελήφθησαν στο Όρος του Γκρεμού, κοντά στην […]