16 °C Athens, GR
18/10/2021

Τελευταια Νέα
Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Απόστολο Λουκά Στροβόλου O Πρώτος εορτασμός όλων των Αγίων Ιατρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Στο Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης ΗΠΑ: Αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Λάνκαστερ Υπ. Εργασίας: Πληρωμές 90,3 εκατ. ευρώ σε 141.000 δικαιούχους από σήμερα έως 22/10 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τέλεσε το 40ημερο Ιερό Μνημόσυνο του Γέροντος Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά Η Κυριακή των Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος – Μνημόσυνο της Ηρωϊδας Λέλας Καραγιάννη Η χειροτονία του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριου στην Μητρόπολη Αθηνών

Μήνυμα Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμου για την περίοδο του 15 Αυγούστου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 8 / 2020 , 0:38 από adologala.gr

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές Εν Κυρίω,

Την 1η Αυγούστου όταν ξεκινάμε τη περίοδο της της νηστείας της Κοιμήσεως, μας δίνεται η ευκαιρία να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στη ζωή της Θεοτόκου, την υπακοή της στον Θεό και τα παραδείγματα ταπεινότητας και ανιδιοτέλειας. Καθώς νηστεύουμε αυτές τις μέρες του Αυγούστου, μπορούμε επίσης να μιμηθούμε αυτά τα χαρακτηριστικά στη ζωή μας, χρησιμοποιώντας αυτόν τον χρόνο για να απομακρυνθούμε από τον εαυτό μας, να στραφούμε προς τον Θεό και να γίνουμε πράκτορες και φύλακες του λόγου Του.

Αυτή είναι επίσης μια στιγμή να σκεφτούμε την κατάσταση του κόσμου μας και πόσο απεγνωσμένα χρειάζεται τις προσευχές μας. Στις Υπηρεσίες Παρακλήσης που προσφέρονται κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, καλούμε τον Θεοτόκο να φωνάζει: « Μην βιάζεσαι γιατί είμαστε χαμένοι στο πλήθος των λαθών μας. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, γυρίζουμε στον Θεοτόκο καθώς γυρίζαμε στη μητέρα μας, ζητώντας τη βοήθεια και την παρηγοριά της σε δύσκολους καιρούς. Όπως τραγουδά ένας από τους στίχους, « Ελευθερώστε μας, από κινδύνους… Μετά τον Θεό, όλοι φεύγουμε σε εσάς για καταφύγιο και κάλυψη, ως ένα ασταθές τείχος και η προστασία μας. 

Η νηστεία φέτος, μας δίνει την ευκαιρία να εξετάσουμε την οικονομική καταστροφή της πανδημίας σε τόσα πολλά επίπεδα και τις οικονομικές ανισότητες στο έθνος μας. Καθώς απλοποιείτε τη διατροφή σας, σκεφτείτε εκείνους των οποίων η διατροφή είναι ακόμη πιο πενιχρή. Καθώς φτιάχνετε τη λίστα των ειδών παντοπωλείου, προσευχηθείτε για όσους είναι υπεύθυνοι για την παροχή, από το αγρόκτημά τους μέχρι το τραπέζι σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτήν την περίοδο για να προσφέρετε φιλανθρωπική και φιλανθρωπική υποστήριξη σε όσους χρειάζονται βοήθεια και στις αιτίες που προσπαθούν να τερματίσουν τη φτώχεια στο έθνος μας.

Μέσα σε αυτή τη περίοδο, γιορτάζουμε επίσης μια άλλη μεγάλη γιορτή, τη Μεταμόρφωση του Κυρίου και του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού όταν ανέβηκε στο Όρος Ταμπόρ με τους μαθητές του, τον Πέτρο, τον Τζέιμς και τον Ιωάννη. Εκεί τους αποκαλύφθηκε η θεότητα του Χριστού, καθώς εμφανίστηκε με τον Μωυσή και τον Ηλία. Η Μεταμόρφωση δείχνει την πιθανότητα της Θέωσης που θα εκδηλωθεί σε όλους εκείνους που επιμένουν στην πίστη.

Η Εκκλησία μας τοποθετεί αυτές τις εποχές γιορτής και νηστείας για να μας καλέσει σε μεγαλύτερη αφοσίωση στον Κύριο και στο Ευαγγέλιο που διακήρυξε. Στην αρχή της διακονίας Του, ο Ιησούς άνοιξε το Βιβλίο του Ησαΐα, και διάβασε στους λαούς της Ναζαρέτ: « Το Πνεύμα του Κυρίου είναι πάνω μου, επειδή με χρίστηκε για να κηρύξω καλά νέα στους φτωχούς, για να διακηρύξω την απελευθέρωση στους αιχμάλωτοι, και ανακτώντας την όραση στους τυφλούς, για να ελευθερώσουν εκείνους που είναι καταπιεσμένοι, για να διακηρύξουν το αποδεκτό έτος του Κυρίου. “(Λουκάς 4: 18-19).

Η Θεοτόκος, με τη μητρική της αγάπη και φροντίδα, μεσολαβεί πάντα ενώπιον του Υιού της και του Θεού μας για καθένα από εμάς. Ας τιμήσουμε τη ζωή της παρατηρώντας αυτό το Γρήγορο, και χρησιμοποιώντας αυτόν τον χρόνο για να σκεφτούμε πώς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα τη ζωή μας στον Χριστό, ακολουθώντας τα παραδείγματα αφοσίωσης και αφοσίωσης.

Σε όλους όσους γιορτάζουν τη γιορτή τους στις διακοπές της Μεταμόρφωσης και στις διακοπές της Κοιμήσεως, σας εύχομαι Hronia Polla και να σας ευλογεί ο Θεός!

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Το ανακοινωθέν από την σύναξη των Επισκόπων & Αρχιεπισκοπικών Επιτρόπων της Ι.Α. Αυστραλίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 15 / 5 / 2021 , 12:58 από news_room Σύναξις των Επισκόπων και Αρχιεπισκοπικών Επιτρόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ             Πραγματοποιήθηκε την 13η και 14η Μαΐου ε.ε., στο Σύδνεϋ, η 9η Σύναξη των Επισκόπων και Αρχιεπισκοπικών Επιτρόπων της Αυστραλίας, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. […]

Ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 17 / 9 / 2021 , 17:09 από news_room ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο, ώστε να αποφανθεί επί σημαντικών θεμάτων αφορώντων την Ιερά Αρχιεπισκοπή. Εν αρχή της συνεδρίας οι συνοδικοί αρχιερείς […]

Pin It on Pinterest