24 °C Athens, GR
04/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Χειροτονήθηκε ο Επίσκοπος Ξανθουπόλεως Παϊσιος – Adologala.gr Ποιμαντικές & Λειτουργικές επισκέψεις Μητροπολίτη Καστορίας Καλλίνικου – Adologala.gr Το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας, την ανώτατη Προεδρική Τιμή των Η.Π.Α. θα λάβει ο π. Άλεξ Καρλούτσος – Adologala.gr Εξεδήμησεν προς Κύριον η Γερόντισσα & Κτιτόρισα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ορούντης, Ιουστίνη Μοναχή – Adologala.gr Πρόεδρος Αναστασιάδης: Χρέος στην παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη η εξεύρεση λύσης του Κυπριακού Πυροβολισμοί στα Κάτω Πατήσια – Δύο Αστυνομικοί Τραυματίες – Νεκρός ένας Δράστης – Δήλωση του Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδηλώσεις των Γεν. Προξενείων των ΗΠΑ, του Καναδά και της Τσεχίας Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Πράξη αναγέννησης και ελευθερίας” η ανοικοδόμηση και τα εγκαίνια του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν διαπραγματεύονται το ξεπάγωμα κεφαλαίων Αμερικής Ελπιδοφόρος: Πολλοί από τους αδερφούς μας δεν μπόρεσαν να καταδικάσουν τη σκληρότητα αυτού του άδικου πολέμου

Μήνυμα Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμου για την περίοδο του 15 Αυγούστου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 8 / 2020 , 0:38 από

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές Εν Κυρίω,

Την 1η Αυγούστου όταν ξεκινάμε τη περίοδο της της νηστείας της Κοιμήσεως, μας δίνεται η ευκαιρία να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στη ζωή της Θεοτόκου, την υπακοή της στον Θεό και τα παραδείγματα ταπεινότητας και ανιδιοτέλειας. Καθώς νηστεύουμε αυτές τις μέρες του Αυγούστου, μπορούμε επίσης να μιμηθούμε αυτά τα χαρακτηριστικά στη ζωή μας, χρησιμοποιώντας αυτόν τον χρόνο για να απομακρυνθούμε από τον εαυτό μας, να στραφούμε προς τον Θεό και να γίνουμε πράκτορες και φύλακες του λόγου Του.

Αυτή είναι επίσης μια στιγμή να σκεφτούμε την κατάσταση του κόσμου μας και πόσο απεγνωσμένα χρειάζεται τις προσευχές μας. Στις Υπηρεσίες Παρακλήσης που προσφέρονται κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, καλούμε τον Θεοτόκο να φωνάζει: « Μην βιάζεσαι γιατί είμαστε χαμένοι στο πλήθος των λαθών μας. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, γυρίζουμε στον Θεοτόκο καθώς γυρίζαμε στη μητέρα μας, ζητώντας τη βοήθεια και την παρηγοριά της σε δύσκολους καιρούς. Όπως τραγουδά ένας από τους στίχους, « Ελευθερώστε μας, από κινδύνους… Μετά τον Θεό, όλοι φεύγουμε σε εσάς για καταφύγιο και κάλυψη, ως ένα ασταθές τείχος και η προστασία μας. 

Η νηστεία φέτος, μας δίνει την ευκαιρία να εξετάσουμε την οικονομική καταστροφή της πανδημίας σε τόσα πολλά επίπεδα και τις οικονομικές ανισότητες στο έθνος μας. Καθώς απλοποιείτε τη διατροφή σας, σκεφτείτε εκείνους των οποίων η διατροφή είναι ακόμη πιο πενιχρή. Καθώς φτιάχνετε τη λίστα των ειδών παντοπωλείου, προσευχηθείτε για όσους είναι υπεύθυνοι για την παροχή, από το αγρόκτημά τους μέχρι το τραπέζι σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτήν την περίοδο για να προσφέρετε φιλανθρωπική και φιλανθρωπική υποστήριξη σε όσους χρειάζονται βοήθεια και στις αιτίες που προσπαθούν να τερματίσουν τη φτώχεια στο έθνος μας.

Μέσα σε αυτή τη περίοδο, γιορτάζουμε επίσης μια άλλη μεγάλη γιορτή, τη Μεταμόρφωση του Κυρίου και του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού όταν ανέβηκε στο Όρος Ταμπόρ με τους μαθητές του, τον Πέτρο, τον Τζέιμς και τον Ιωάννη. Εκεί τους αποκαλύφθηκε η θεότητα του Χριστού, καθώς εμφανίστηκε με τον Μωυσή και τον Ηλία. Η Μεταμόρφωση δείχνει την πιθανότητα της Θέωσης που θα εκδηλωθεί σε όλους εκείνους που επιμένουν στην πίστη.

Η Εκκλησία μας τοποθετεί αυτές τις εποχές γιορτής και νηστείας για να μας καλέσει σε μεγαλύτερη αφοσίωση στον Κύριο και στο Ευαγγέλιο που διακήρυξε. Στην αρχή της διακονίας Του, ο Ιησούς άνοιξε το Βιβλίο του Ησαΐα, και διάβασε στους λαούς της Ναζαρέτ: « Το Πνεύμα του Κυρίου είναι πάνω μου, επειδή με χρίστηκε για να κηρύξω καλά νέα στους φτωχούς, για να διακηρύξω την απελευθέρωση στους αιχμάλωτοι, και ανακτώντας την όραση στους τυφλούς, για να ελευθερώσουν εκείνους που είναι καταπιεσμένοι, για να διακηρύξουν το αποδεκτό έτος του Κυρίου. “(Λουκάς 4: 18-19).

Η Θεοτόκος, με τη μητρική της αγάπη και φροντίδα, μεσολαβεί πάντα ενώπιον του Υιού της και του Θεού μας για καθένα από εμάς. Ας τιμήσουμε τη ζωή της παρατηρώντας αυτό το Γρήγορο, και χρησιμοποιώντας αυτόν τον χρόνο για να σκεφτούμε πώς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα τη ζωή μας στον Χριστό, ακολουθώντας τα παραδείγματα αφοσίωσης και αφοσίωσης.

Σε όλους όσους γιορτάζουν τη γιορτή τους στις διακοπές της Μεταμόρφωσης και στις διακοπές της Κοιμήσεως, σας εύχομαι Hronia Polla και να σας ευλογεί ο Θεός!

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Πρόσκληση Τζο Μπάϊντεν στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο να αναπέμψει Δέηση στην Ορκομωσία του

Πρόσκληση Τζο Μπάϊντεν στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο να αναπέμψει Δέηση στην Ορκομωσία του

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 20 / 1 / 2021 , 4:10 από news_room Ο Νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζό Μπάϊντεν προσκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής  κ.κ. Ελπιδοφόρο να αναπέμψει Δέηση στην Ορκομωσία του. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προσκλήθηκε από την Επιτροπή Προεδρικής Ορκωμοσίας, προκειμένου να […]

Περισσότερα από 750.000$ συγκεντρώθηκαν για την στήριξη των Πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας – Ξεκινά η εκτίμηση των αναγκών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 25 / 8 / 2021 , 23:06 από news_room Περισσότερα από 750.000$ συγκεντρώθηκαν για την στήριξη των Πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας – Ξεκινά η εκτίμηση των αναγκών.  Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή ανακοινώνει ότι, μετά την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Αρωγής Ελλάδας, και την πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου […]

Pin It on Pinterest