28 °C Athens, GR
21/06/2021

Μήνυμα Μητροπολίτη Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμου για την περίοδο του 15 Αυγούστου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 8 / 2020 , 0:38 από adologala.gr

Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές Εν Κυρίω,

Την 1η Αυγούστου όταν ξεκινάμε τη περίοδο της της νηστείας της Κοιμήσεως, μας δίνεται η ευκαιρία να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στη ζωή της Θεοτόκου, την υπακοή της στον Θεό και τα παραδείγματα ταπεινότητας και ανιδιοτέλειας. Καθώς νηστεύουμε αυτές τις μέρες του Αυγούστου, μπορούμε επίσης να μιμηθούμε αυτά τα χαρακτηριστικά στη ζωή μας, χρησιμοποιώντας αυτόν τον χρόνο για να απομακρυνθούμε από τον εαυτό μας, να στραφούμε προς τον Θεό και να γίνουμε πράκτορες και φύλακες του λόγου Του.

Αυτή είναι επίσης μια στιγμή να σκεφτούμε την κατάσταση του κόσμου μας και πόσο απεγνωσμένα χρειάζεται τις προσευχές μας. Στις Υπηρεσίες Παρακλήσης που προσφέρονται κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, καλούμε τον Θεοτόκο να φωνάζει: « Μην βιάζεσαι γιατί είμαστε χαμένοι στο πλήθος των λαθών μας. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, γυρίζουμε στον Θεοτόκο καθώς γυρίζαμε στη μητέρα μας, ζητώντας τη βοήθεια και την παρηγοριά της σε δύσκολους καιρούς. Όπως τραγουδά ένας από τους στίχους, « Ελευθερώστε μας, από κινδύνους… Μετά τον Θεό, όλοι φεύγουμε σε εσάς για καταφύγιο και κάλυψη, ως ένα ασταθές τείχος και η προστασία μας. 

Η νηστεία φέτος, μας δίνει την ευκαιρία να εξετάσουμε την οικονομική καταστροφή της πανδημίας σε τόσα πολλά επίπεδα και τις οικονομικές ανισότητες στο έθνος μας. Καθώς απλοποιείτε τη διατροφή σας, σκεφτείτε εκείνους των οποίων η διατροφή είναι ακόμη πιο πενιχρή. Καθώς φτιάχνετε τη λίστα των ειδών παντοπωλείου, προσευχηθείτε για όσους είναι υπεύθυνοι για την παροχή, από το αγρόκτημά τους μέχρι το τραπέζι σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτήν την περίοδο για να προσφέρετε φιλανθρωπική και φιλανθρωπική υποστήριξη σε όσους χρειάζονται βοήθεια και στις αιτίες που προσπαθούν να τερματίσουν τη φτώχεια στο έθνος μας.

Μέσα σε αυτή τη περίοδο, γιορτάζουμε επίσης μια άλλη μεγάλη γιορτή, τη Μεταμόρφωση του Κυρίου και του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού όταν ανέβηκε στο Όρος Ταμπόρ με τους μαθητές του, τον Πέτρο, τον Τζέιμς και τον Ιωάννη. Εκεί τους αποκαλύφθηκε η θεότητα του Χριστού, καθώς εμφανίστηκε με τον Μωυσή και τον Ηλία. Η Μεταμόρφωση δείχνει την πιθανότητα της Θέωσης που θα εκδηλωθεί σε όλους εκείνους που επιμένουν στην πίστη.

Η Εκκλησία μας τοποθετεί αυτές τις εποχές γιορτής και νηστείας για να μας καλέσει σε μεγαλύτερη αφοσίωση στον Κύριο και στο Ευαγγέλιο που διακήρυξε. Στην αρχή της διακονίας Του, ο Ιησούς άνοιξε το Βιβλίο του Ησαΐα, και διάβασε στους λαούς της Ναζαρέτ: « Το Πνεύμα του Κυρίου είναι πάνω μου, επειδή με χρίστηκε για να κηρύξω καλά νέα στους φτωχούς, για να διακηρύξω την απελευθέρωση στους αιχμάλωτοι, και ανακτώντας την όραση στους τυφλούς, για να ελευθερώσουν εκείνους που είναι καταπιεσμένοι, για να διακηρύξουν το αποδεκτό έτος του Κυρίου. “(Λουκάς 4: 18-19).

Η Θεοτόκος, με τη μητρική της αγάπη και φροντίδα, μεσολαβεί πάντα ενώπιον του Υιού της και του Θεού μας για καθένα από εμάς. Ας τιμήσουμε τη ζωή της παρατηρώντας αυτό το Γρήγορο, και χρησιμοποιώντας αυτόν τον χρόνο για να σκεφτούμε πώς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα τη ζωή μας στον Χριστό, ακολουθώντας τα παραδείγματα αφοσίωσης και αφοσίωσης.

Σε όλους όσους γιορτάζουν τη γιορτή τους στις διακοπές της Μεταμόρφωσης και στις διακοπές της Κοιμήσεως, σας εύχομαι Hronia Polla και να σας ευλογεί ο Θεός!

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Δελτίον Τύπου Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Εκκλησίας Κρήτης για την Αγία Σοφία και κωδωνοκρουσία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 7 / 2020 , 15:12 από adologala.gr Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης: Ακολουθήστε μας :

Η Εορτή της Συνάξεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Αυστραλία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 7 / 1 / 2021 , 4:17 από news_room Επίσκοπος Μελόης: “Να αγαπήσουμε τον Θεό περισσότερο από τον εαυτό μας” Επί τη εορτή της Συνάξεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, το απόγευμα της Τετάρτης, 6 Ιανουαρίου, στον φερώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Parramatta του Σύδνεϋ, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός […]

Pin It on Pinterest