18 °C Athens, GR
24/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επισκέπτεται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καίσαρι Κορινθίας Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821 στους Αγίους Τόπους Το ενδεχόμενο ανάπτυξης οπλισμένης δύναμης στην Αϊτή συζητούν ΗΠΑ-Καναδάς Περισσότερα από 2.800.000 στρέμματα έκαψαν οι 10 πιο ακραίες πυρκαγιές στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια Επίσκεψη του Δημάρχου του Μεσολογγίου στον Μητροπολίτη Αιτωλίας Δαμασκηνό Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Εκπαίδευση κατά του Ρατσισμού» Μεγάλο αποβατικό σκάφος του ΠΝ των ΗΠΑ συμμετέχει σε γυμνάσια στη Νότια Κορέα Επίσκεψη στο Λίβανο και την Συρία πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος – Παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια Οικουμενικός: Η ουκρανική κρίση πρέπει να ξεπεραστεί με αποφασιστικότητα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη

Η Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο ξεκινά συνεργασία με τους Faithtree Resources για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας και ευεξίας των νέων

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 8 / 2020 , 18:51 από

Αναγνωρίζοντας τις διαδεδομένες και αυξανόμενες ανάγκες συναισθηματικής και ψυχικής υγείας των νέων μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο  Γεράσιμος ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία για τους κληρικούς και τους νέους εργαζομένους για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας και ευεξίας των εφήβων της Μητρόπολης.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο συνεργάζεται με την Faithtree Resources για να ξεκινήσει το Πρόγραμμα Σχέσεων , ένα εξάμηνο πρόγραμμα που εστιάζει στην κατανόηση της ταυτότητας, στην κατανόηση της οικειότητας και στην κατανόηση των σχέσεων. 

Το Metropolis χαρίστηκε σε κάθε ενορία της Μητρόπολης με αυτό το πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει την εφαρμογή του με την υποστήριξη και τη βοήθεια του Υπουργείου Οικογενειακής Ευεξίας της Μητρόπολης τον Σεπτέμβριο του 2020.

«Βρήκαμε έναν θησαυρό στο Faithtree Resources. Το Σχέδιο Σχέσης είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτήν τη στιγμή στη ζωή μας. Είναι μια υπέροχη προσθήκη στην εργαλειοθήκη όποιον παίρνει στα σοβαρά τη διακονία στους νέους », δήλωσε ο Αυτοκράτορας Μητροπολίτης Γεράσιμος. «Ο συγχρονισμός αυτής της ευκαιρίας συμπίπτει επίσης με την ανάγκη να παρέχουμε ακόμη περισσότερη υποστήριξη στους εφήβους και τους νέους ενήλικες μας, καθώς περιηγούνται σε έναν διαφορετικό κόσμο που προκαλείται από την πανδημία COVD-19».

Αυτή η νέα πρωτοβουλία είναι μια ολοκληρωμένη απάντηση σε μια δύσκολη πραγματικότητα: ένας στους πέντε Αμερικανούς έχει ψυχική ασθένεια και πολλοί είναι απρόθυμοι να απευθυνθούν για βοήθεια ή δεν γνωρίζουν πού να ζητήσουν βοήθεια. 

Η αυτοκτονία είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου μεταξύ 15-24 ετών (πηγή: CDC.gov) και περισσότεροι από ένας στους τέσσερις μαθητές αναφέρουν ότι αισθάνονται επίμονα λυπημένοι ή απελπισμένοι. Ένας στους τρεις Αμερικανούς εφήβους διαγιγνώσκεται με διαταραχή άγχους. Σχεδόν το 10% των εφήβων ηλικίας 12-17 (περίπου 2,3 εκατομμύρια νέοι Αμερικανοί) είχαν τουλάχιστον ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο με σοβαρή δυσλειτουργία. (πηγή: Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας).

Οι ορθόδοξοι έφηβοι δεν εξαιρούνται. Όταν 530 Ορθόδοξοι κληρικοί και νέοι της Βόρειας Αμερικής ανταποκρίθηκαν σε έρευνα του Faithtree Resources, το 97% ανέφερε ότι το άγχος ήταν ένα σημαντικό ζήτημα για τους νέους στην ενορία τους. 

Το 94% ανέφερε ότι οι έφηβοι τους αγωνίστηκαν με κατάθλιψη. Το 74% δήλωσε ότι η αυτοτραυματισμός ήταν ένα ζήτημα στην ενορία τους. και το 68% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ο αυτοκτονικός ιδεασμός ήταν μια μεγάλη ανησυχία που είχαν για τους εφήβους στην εκκλησία τους. Το Σχέδιο Σχέσεωνπεριλαμβάνει τρεις ισχυρούς οδηγούς Leader, πάνω από 20 βίντεο διδασκαλίας και μια βιβλιοθήκη βίντεο εκμάθησης που περιλαμβάνει αυτό το εξάμηνο πρόγραμμα σπουδών. Παρέχοντας αυτά τα υλικά σε κάθε ενορία, η Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο επιδεικνύει τη μακροχρόνια δέσμευσή της να επενδύει στην ανάπτυξη του υπουργείου. «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε στο περιθώριο και να μην αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι μας σήμερα», σχολίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γεράσιμος. «Η Εκκλησία ήταν πάντα ένα ασφαλές καταφύγιο για αγάπη και προστασία, και το Σχέδιο Σχέσεων παρέχει ένα όχημα για εμάς να εφαρμόσουμε αυτές τις λέξεις σε δράση».

«Η έρευνα αποδεικνύει ότι για πολλούς από τους νέους μας, η καλή ψυχική υγεία κινδυνεύει. Αυτό βλάπτει τις σχέσεις, την πνευματική ευημερία και την εσωτερική τους ζωή. Η έρευνα αποδεικνύει επίσης ότι το να ανήκεις σε μια κοινότητα που βασίζεται στην πίστη είναι ένας από τους ισχυρότερους προστατευτικούς παράγοντες κατά της κακής ψυχικής υγείας », δήλωσε η Εκτελεστική Διευθύντρια της Faithtree Michelle Moujaes. «Με τον εξοπλισμό του κληρικού και των ενοριών του μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, και με τη χρήση του προγράμματος σχέσεων , ο Μητροπολίτης Γαράσιμος  δίνει προτεραιότητα στους νέους μας και αντιμετωπίζει το πρόβλημα της κακής ψυχικής υγείας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η προθυμία του να υποστηρίξει τους νέους και τους ηγέτες τους – στο πλαίσιο της Εκκλησίας – θα συμβάλει στην καλή πνευματική, ψυχική και σωματική υγεία των εφήβων μας. “

Διαβάστε περισσότερα για το Σχέδιο Σχέσεων και μάθετε για αυτό και άλλα προγράμματα που αναπτύχθηκαν από την Faithtree Resources .

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Η Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο ξεκινά συνεργασία με τους Faithtree Resources για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας και ευεξίας των νέων

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση Αρχιεπίσκοπου Αμερικής Ελπιδοφόρου με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπο Πετρίδη - Adologala.gr

Συνάντηση Αρχιεπίσκοπου Αμερικής Ελπιδοφόρου με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπο Πετρίδη – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 3 / 6 / 2022 , 17:01 από news_room ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ| Την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος υποδέχθηκε στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τον αξιότιμο Υπουργό Άμυνας της Κύπρου κ. Χαράλαμπο Πετρίδη. Μετά τη συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος δήλωσε ότι: «Χάρηκα που συναντήθηκα […]

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αμερική το προσεχές Φθινόπωρο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 6 / 2021 , 5:46 από news_room Όπως ανακοίνωσε ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου και θα παρευρεθεί μεταξύ άλλων επισκέψεων και στο άνοιγμα του Ιερού […]

Pin It on Pinterest