29 °C Athens, GR
19/08/2022

Τελευταια Νέα

Η Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο ξεκινά συνεργασία με τους Faithtree Resources για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας και ευεξίας των νέων

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 8 / 2020 , 18:51 από

Αναγνωρίζοντας τις διαδεδομένες και αυξανόμενες ανάγκες συναισθηματικής και ψυχικής υγείας των νέων μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο  Γεράσιμος ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία για τους κληρικούς και τους νέους εργαζομένους για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας και ευεξίας των εφήβων της Μητρόπολης.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο συνεργάζεται με την Faithtree Resources για να ξεκινήσει το Πρόγραμμα Σχέσεων , ένα εξάμηνο πρόγραμμα που εστιάζει στην κατανόηση της ταυτότητας, στην κατανόηση της οικειότητας και στην κατανόηση των σχέσεων. 

Το Metropolis χαρίστηκε σε κάθε ενορία της Μητρόπολης με αυτό το πρόγραμμα, το οποίο θα ξεκινήσει την εφαρμογή του με την υποστήριξη και τη βοήθεια του Υπουργείου Οικογενειακής Ευεξίας της Μητρόπολης τον Σεπτέμβριο του 2020.

«Βρήκαμε έναν θησαυρό στο Faithtree Resources. Το Σχέδιο Σχέσης είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτήν τη στιγμή στη ζωή μας. Είναι μια υπέροχη προσθήκη στην εργαλειοθήκη όποιον παίρνει στα σοβαρά τη διακονία στους νέους », δήλωσε ο Αυτοκράτορας Μητροπολίτης Γεράσιμος. «Ο συγχρονισμός αυτής της ευκαιρίας συμπίπτει επίσης με την ανάγκη να παρέχουμε ακόμη περισσότερη υποστήριξη στους εφήβους και τους νέους ενήλικες μας, καθώς περιηγούνται σε έναν διαφορετικό κόσμο που προκαλείται από την πανδημία COVD-19».

Αυτή η νέα πρωτοβουλία είναι μια ολοκληρωμένη απάντηση σε μια δύσκολη πραγματικότητα: ένας στους πέντε Αμερικανούς έχει ψυχική ασθένεια και πολλοί είναι απρόθυμοι να απευθυνθούν για βοήθεια ή δεν γνωρίζουν πού να ζητήσουν βοήθεια. 

Η αυτοκτονία είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου μεταξύ 15-24 ετών (πηγή: CDC.gov) και περισσότεροι από ένας στους τέσσερις μαθητές αναφέρουν ότι αισθάνονται επίμονα λυπημένοι ή απελπισμένοι. Ένας στους τρεις Αμερικανούς εφήβους διαγιγνώσκεται με διαταραχή άγχους. Σχεδόν το 10% των εφήβων ηλικίας 12-17 (περίπου 2,3 εκατομμύρια νέοι Αμερικανοί) είχαν τουλάχιστον ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο με σοβαρή δυσλειτουργία. (πηγή: Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας).

Οι ορθόδοξοι έφηβοι δεν εξαιρούνται. Όταν 530 Ορθόδοξοι κληρικοί και νέοι της Βόρειας Αμερικής ανταποκρίθηκαν σε έρευνα του Faithtree Resources, το 97% ανέφερε ότι το άγχος ήταν ένα σημαντικό ζήτημα για τους νέους στην ενορία τους. 

Το 94% ανέφερε ότι οι έφηβοι τους αγωνίστηκαν με κατάθλιψη. Το 74% δήλωσε ότι η αυτοτραυματισμός ήταν ένα ζήτημα στην ενορία τους. και το 68% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι ο αυτοκτονικός ιδεασμός ήταν μια μεγάλη ανησυχία που είχαν για τους εφήβους στην εκκλησία τους. Το Σχέδιο Σχέσεωνπεριλαμβάνει τρεις ισχυρούς οδηγούς Leader, πάνω από 20 βίντεο διδασκαλίας και μια βιβλιοθήκη βίντεο εκμάθησης που περιλαμβάνει αυτό το εξάμηνο πρόγραμμα σπουδών. Παρέχοντας αυτά τα υλικά σε κάθε ενορία, η Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο επιδεικνύει τη μακροχρόνια δέσμευσή της να επενδύει στην ανάπτυξη του υπουργείου. «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε στο περιθώριο και να μην αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι μας σήμερα», σχολίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γεράσιμος. «Η Εκκλησία ήταν πάντα ένα ασφαλές καταφύγιο για αγάπη και προστασία, και το Σχέδιο Σχέσεων παρέχει ένα όχημα για εμάς να εφαρμόσουμε αυτές τις λέξεις σε δράση».

«Η έρευνα αποδεικνύει ότι για πολλούς από τους νέους μας, η καλή ψυχική υγεία κινδυνεύει. Αυτό βλάπτει τις σχέσεις, την πνευματική ευημερία και την εσωτερική τους ζωή. Η έρευνα αποδεικνύει επίσης ότι το να ανήκεις σε μια κοινότητα που βασίζεται στην πίστη είναι ένας από τους ισχυρότερους προστατευτικούς παράγοντες κατά της κακής ψυχικής υγείας », δήλωσε η Εκτελεστική Διευθύντρια της Faithtree Michelle Moujaes. «Με τον εξοπλισμό του κληρικού και των ενοριών του μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, και με τη χρήση του προγράμματος σχέσεων , ο Μητροπολίτης Γαράσιμος  δίνει προτεραιότητα στους νέους μας και αντιμετωπίζει το πρόβλημα της κακής ψυχικής υγείας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η προθυμία του να υποστηρίξει τους νέους και τους ηγέτες τους – στο πλαίσιο της Εκκλησίας – θα συμβάλει στην καλή πνευματική, ψυχική και σωματική υγεία των εφήβων μας. “

Διαβάστε περισσότερα για το Σχέδιο Σχέσεων και μάθετε για αυτό και άλλα προγράμματα που αναπτύχθηκαν από την Faithtree Resources .

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Η Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο ξεκινά συνεργασία με τους Faithtree Resources για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας και ευεξίας των νέων

Σχετικά Άρθρα

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνάντησε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 / 9 / 2021 , 16:37 από news_room Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συναντήθηκε με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο χθές 31 Αυγούστου 2021 στο Φανάρι για να εκφράσει τους χαιρετισμούς του και να λάβει την ευλογία του Παναγιωτάτου. Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε στον Πατριάρχη Διάκονο Πέτρο […]

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στον εσπερινό της Αναλήψεως του Κυρίου και το Κήρυγμα του

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 30 / 5 / 2020 , 12:20 από Αδελφοί και αδελφές στον Χριστό, Έχουμε έρθει σήμερα το απόγευμα στην Εκκλησία του Σωτήρα μας στη Rye της Νέας Υόρκης, μια ενορία αφιερωμένη στην Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστό. Και ήρθαμε να γιορτάσουμε το θαύμα του Προσωπικού Του – τέλειος […]

Pin It on Pinterest