23 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ

Τανζανία:Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Zitto Kabwe απελευθερώθηκε με εγγύηση

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 7 / 2020 , 16:30 από

Ο ηγέτης και αρκετά μέλη της Συμμαχίας Wazalendo για Διαφάνεια και Αλλαγή κρατήθηκαν για παράνομη συνέλευση, λέει το κόμμα.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Τανζανίας Zitto Kabwe απελευθερώθηκε με εγγύηση μετά τη σύλληψή του και πολλών μελών του κόμματός του καθώς πραγματοποίησαν εσωτερική συνάντηση στη νότια  περιοχή Kilwa.

Η απελευθέρωση την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε αφού η Καμπού και οι άλλοι συνελήφθησαν την αστυνομία την προηγούμενη ημέρα για τη διεξαγωγή παράνομης συνέλευσης, σύμφωνα με το κόμμα του ACT Wazalendo  , το οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση για καταστολή πριν από τις προεδρικές εκλογές τον Οκτώβριο.

“Χαιρετίζουμε την απελευθέρωση του Zitto Kabwe και των συναδέλφων του ACT Wazalendo νωρίτερα σήμερα”, δήλωσε ο Seif Sharif Hamad, πρόεδρος του κόμματος.

“Ζητούμε τώρα να ακυρωθούν εντελώς οι κατηγορίες. Οι χθες οι συλλήψεις ήταν παράνομες και μια προσπάθεια να διαταράξουν τις νόμιμες ενέργειες ενός πολιτικού κόμματος”.

Ο Πρόεδρος John Magufuli, ο οποίος αναμένεται να διεκδικήσει για δεύτερη θητεία, διέλυσε το κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Η ψηφοφορία έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, αλλά δεν έχει καθοριστεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία.

Η διάλυση ήρθε λίγες μέρες μετά τον Freeman Mbowe – έναν άλλο  ηγέτη της αντιπολίτευσης  που έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να υποψηφίσει τον Magufuli –  φέρεται να ξυλοκοπήθηκε και να νοσηλευτεί  σε αυτό που το κόμμα του Chadema είπε ότι ήταν μια “πολιτικά υποκινούμενη” επίθεση.

Η αστυνομία της Τανζανίας αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς.

Ομάδες δικαιωμάτων κατηγορούν τον Magufuli για συρρίκνωση του δημοκρατικού χώρου στη χώρα από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2015. Οι εφημερίδες έχουν κλείσει και το έργο των μη κυβερνητικών οργανώσεων έχει περιοριστεί σοβαρά.

Σε μια δήλωση την Τετάρτη, η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε τις συλλήψεις ως “μια υπολογιζόμενη κίνηση για παρενόχληση και εκφοβισμό της αντιπολίτευσης και των επικριτών πριν από τις εκλογές, περιορισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και περιορισμός της εκστρατείας τους”.

Τον περασμένο μήνα, ο Kabwe κρίθηκε ένοχος για προτροπή και υποκίνηση αφού διαπιστώθηκε ότι ισχυρίστηκε ψευδώς ότι περίπου 100 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στην περιοχή καταγωγής του το 2018 σε συγκρούσεις μεταξύ των βοσκών και της αστυνομίας.

Απελευθερώθηκε χωρίς καταδίκη με την προϋπόθεση ότι αποφεύγει να πει ή να γράψει οτιδήποτε δυνητικά ηθικό για ένα χρόνο. Ο Kabwe είχε παραγγείλει “μη ένοχος”, και οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση.

Πριν από αυτό, υπήρξε φωνητικός κριτικός της διοίκησης του Magufuli και της προσέγγισής του στην αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Η Τανζανία δεν έχει ενημερώσει τον αριθμό των κρουσμάτων ιών από τα τέλη Απριλίου και ο πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι το COVID-19 ηττήθηκε. Ο Magufuli έχει συστήσει προσευχή, άσκηση και φυτικά φάρμακα ως τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά επίσης υπενθυμίζει στους Τανζανούς να πλένουν τα χέρια τους τακτικά.

Επίσης την Τρίτη, η κυβέρνηση ανακάλεσε την άδεια της εφημερίδας της αντιπολίτευσης Τανζανία Ντάιμα, ισχυριζόμενη παραβιάσεις δημοσιογραφικής ηθικής και νόμων, συμπεριλαμβανομένης της διάδοσης ψευδών πληροφοριών.

Ένας αξιωματούχος του Υπουργείου Πληροφοριών είπε ότι η εφημερίδα έλαβε 10 προειδοποιήσεις, αλλά δεν ανέλυσε τις φερόμενες παραβιάσεις. Είπε ότι η εφημερίδα είχε 30 ημέρες για να ασκήσει έφεση ή ότι μπορεί να υποβάλει αίτηση για νέα άδεια.

Ο συντάκτης της εφημερίδας, Μάρτιν Μάλαρα, δήλωσε ότι είχε αμφισβητηθεί για τη δημοσίευση μιας ιστορίας στην οποία ένας επίσκοπος προέτρεψε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαιτήσουν ένα ελεύθερο εκλογικό σώμα, ζήτησε να επιτραπεί σε ανεξάρτητους υποψηφίους να παραμείνουν στη θέση τους, και παρότρυνε το κοινό να φορέσει λευκά ως σημάδι πολιτικής διαμαρτυρίας.

ΠΗΓΗ: AL JAZEERA ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΊΑ ΕΙΔΉΣΕΩΝ

Σχετικά Άρθρα

Επίσημα στο πακέτο του αμυντικού προϋπολογισμού των ΗΠΑ το νομοσχέδιο του Ρ. Μενέντεζ για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 20 / 11 / 2021 , 22:46 από news_room Προχωράει στην αμερικανική Γερουσία το νομοσχέδιο για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας που είχε καταθέσει τον Ιούνιο ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ. Το νομοσχέδιο με τίτλο «Αμυντική και Διακοινοβουλευτική Εταιρική Σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας 2021» έχει ενταχθεί πλέον ως τροπολογία στο πακέτο […]

Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει την ασφάλεια του Ισραήλ και το δικαίωμα στην αυτοάμυνά του

Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει την ασφάλεια του Ισραήλ και το δικαίωμα στην αυτοάμυνά του

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 3 / 7 / 2023 , 21:13 από news_room Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Δυτική Όχθη, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις πλήττουν την πόλη Τζενίν πραγματοποιώντας επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο πλαίσιο μιας από της μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη τα τελευταία 20 χρόνια, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος. “Είδαμε τις αναφορές […]