25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 / 7 / 2020 , 15:09 από

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συμμετείχε σήμερα στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο της γερμανικής Προεδρίας, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και της αρμόδιας Επιτρόπου Στέλλας Κυριακίδου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα της συζήτησης ήταν η μέχρι τώρα διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του, πως ένα από τα βασικά σημεία της σημερινής ατζέντας ήταν «η ψηφιακή διασύνδεση των κρατών-μελών για την καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών», υπενθυμίζοντας ότι το θέμα είχε τεθεί από την ελληνική πλευρά στις 13 Φεβρουαρίου, στο πρώτο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας.

«Για να μπορέσουμε να πετύχουμε έναν σύγχρονο έλεγχο, με αποτελεσματικότητα και αλληλεγγύη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κράτη-μέλη και το ECDC πρέπει να προχωρήσουν σε ψηφιακό συγχρονισμό με δεδομένα που θα γνωστοποιούνται σε πραγματικό χρόνο» είπε στην ομιλία του ο Υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, και αφού ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία τον Υπουργό Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν, του ευχήθηκε μέχρι το τέλος της γερμανικής Προεδρίας, να έχει βρεθεί το εμβόλιο και το φάρμακο για τον κορονοϊό, προσβάσιμο σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και να έχει επιστρέψει η Ευρώπη σε μία κανονικότητα.

Ο κ. Σπαν συμφώνησε με την ελληνική θέση και τόνισε ότι στο πλαίσιο της αλληλεγγύης της Ευρώπης, εάν βρεθεί το εμβόλιο σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, τότε η Ευρώπη θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα είναι εγκαίρως προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά Άρθρα

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Ανθρώπινες μελαγχολικές ιστορίες και ηρωικές περιπέτειες

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Ανθρώπινες μελαγχολικές ιστορίες και ηρωικές περιπέτειες

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 16 / 3 / 2023 , 12:45 από news_room Λίγες ημέρες μετά τα Όσκαρ και τον ασιατικό θρίαμβο του «Τα Πάντα Όλα» κι ενώ στη χώρα μας παρατηρείται μία μικρή αύξηση των εισιτηρίων, επτά νέες ταινίες έρχονται να προστεθούν στους ήδη πολλούς τίτλους των προηγούμενων εβδομάδων. Απ’ αυτές, τέσσερις με κοινωνικό πρόσημο, ανθρώπινες […]

Εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης των δασικών οικοσυστημάτων του Έβρου

Εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης των δασικών οικοσυστημάτων του Έβρου

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 1 / 2024 , 16:51 από news_room Την εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης για την αποκατάσταση των δασικών οικοσυστημάτων του Έβρου που επλήγησαν από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου ανέλαβε το WWF Ελλάς. Σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με ίδιους πόρους το […]