21 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ξεκίνησε η κατάταξη των νεοσύλλεκτων – Τήρηση των μέτρων από την Εθνική Φρουρά

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 13 / 7 / 2020 , 14:31 από

Άρχισε η πρώτη μέρα κατάταξης των νεοσύλλεκτων της 2020 Β’ ΕΣΣΟ, καθώς χιλιάδες νέοι στρατεύσιμοι θα ξεκινήσουν από σήμερα και μέχρι τις 21 Ιουλίου να κατατάσσονται στην Εθνική Φρουρά.

H κατάταξη θα γίνει σε συνολικά τέσσερα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου, καθώς επίσης και στο στρατόπεδο Χ. Σαμάρα στη Λευκωσία.

Σημειώνεται ότι, παρά το γεγονός ότι η κατάταξη θα άρχιζε ώρα 8:00, οι νέοι στρατεύσιμοι επέλεξαν να μεταβούν στα ΚΕΝ πιο νωρίς και αυτό σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Xρίστο Πιερή, διευκολύνει τη διαδικασία.

Φέτος και για πρώτη φορά στα χρονικά, η υποβολή στοιχείων και πιστοποιητικών των νέων εθνοφρουρών, έγινε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιούργησε το Υπουργείο Άμυνας.

Σημειώνεται εξάλλου, ότι φέτος λόγω του κορωνοϊού, η κατάταξη επεκτάθηκε από πέντε σε εννέα μέρες, ώστε να μην επικρατεί συνωστισμός ατόμων στον ίδιο χώρο.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Άμυνας έδωσε άδεια σε κάποιους νεοσύλλεκτους ώστε να μεταβούν στα ΚΕΝ λίγο αργότερα από την προκαθορισμένη ώρα, αφού στις 9:00 το πρωί θα έπρεπε να παραλάβουν τα απολυτήρια τους από τα σχολεία τους.

Η Εθνική Φρουρά έχει λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα και τηρούνται οι αποστάσεις για αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πιερή ανέφερε ότι σε αφορά την ένταξη νεοσυλλέκτων στις ειδικές δυνάμεις, η αθλητική διαδικασία θα γίνει στις 24 και 25 Ιουλίου σε μεγάλα γήπεδα, όπως είναι το ΓΣΖ, το ΓΣΠ και το Μακάρειο. «Αφού επιτύχουν θα μετακινηθούν σε αυτά τα όπλα. Οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν πίσω στις Μονάδες τους»

Εξάλλου, σε ότι αφορά την ορκωμοσία, θα γίνεις στις 31 Ιουλίου, στις Μονάδες των νεοσυλλέκτων. «Δυστυχώς λόγω των μέτρων για την πανδημία, δεν θα είμαστε σε θέση να καλέσουμε συγγενείς γονείς και λοιπά. Στη συνέχεια θα τους δοθεί μια 48ωρη άδεια».

Η πρώτη έξοδος των νεοσυλλέκτων, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πιερή, θα γίνει σε 3-4 μέρες, σε όσους είναι σε απόσταση μέχρι 30 χιλιομέτρων. Όσοι είναι σε Μονάδες όπου η απόσταση από το σπίτι τους είναι πάνω από 30 χιλιόμετρα, ίσως πάρουν μια άδεια Παρασκευή-Σάββατο ή Σάββατο-Κυριακή.

Πηγή:reporter.com.cy

Σχετικά Άρθρα

Συνελήφθη 24χρονος για βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση παιδιού

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 8 / 2021 , 2:15 από news_room Μετά από αξιολόγηση πληροφορίας που λήφθηκε από την EUROPOL, μέλη του Κλάδου Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αρχηγείου, προχώρησαν σήμερα βάσει δικαστικού εντάλματος στη σύλληψη ενός προσώπου. Πρόκειται για νεαρό άντρα ηλικίας 24 ετών, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Σύμφωνα με τα […]

Δωρεάν ψηφιακό μάθημα για ασφαλές διαδίκτυο από το Κέντρο Παραγωγικότητας

Δωρεάν ψηφιακό μάθημα για ασφαλές διαδίκτυο από το Κέντρο Παραγωγικότητας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 1 / 2024 , 6:11 από news_room Το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ), του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ανακοίνωσε την έναρξη του δωρεάν ψηφιακού μαθήματος «Ασφαλές Διαδίκτυο», για το τι πρέπει να προσέχουν οι χρήστες διαδικτύου για να είναι ασφαλείς όταν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και για τους τρόπους προστασίας των προσωπικών τους […]