16 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας Παρασκευής στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στην είσοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία.

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 1 / 8 / 2020 , 13:15 από

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στην είσοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία.

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 25 Ιουλίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία της Δημάρχου Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινας Θωμαΐδου και Μελών του Δ.Σ. Νέας Ιωνίας.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο εορτασμού του Ιερού Παρεκκλησίου ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Εγκυμονούσης, Προστάτιδος των επίτοκων γυναικών, η οποία θα παραμείνει εις το διηνεκές στο Ιερό Παρεκκλήσιο προς βοήθεια, ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Ιδιαίτερη ευλογία για την Ιερά Μητρόπολη αποτέλεσε η προσκυνηματική επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, τον οποίο υποδέχθηκε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ. Ο Μακαριώτατος προσκύνησε την Ιερά Εικόνα και το Ιερό Λείψανο της Αγ. Παρασκευής, ευχόμενος στους παρόντες προσκυνητές υγεία και μακροημέρευση.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 26 Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου καιστη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

​Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ. θ΄, 27-35) και στον μαρτυρικό βίο της Αγίας Παρασκευής,ευχόμενος η χάρη της να ανοίξει τους νοητούς οφθαλμούς του καθενός από εμάς και να αγαπήσουμε τον Θεό και τον πλησίον.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας και ώρα 7.00μ.μ. θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής και στη συνέχεια Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος.

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος : Το Προκόπι Ευβοίας πανηγύρισε τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 5 / 2021 , 20:35 από news_room Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ  Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης, Δημήτριος Τούσης  Με συντεταγμένη στα υγειονομικά πρωτόκολλα προσέλευση και συμμετοχή χριστιανών, πανηγύρισε την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημά Του, η μνήμη του […]

Ευχαριστήριο της Ι.Μ. Κώου & Νισύρου μετά την παραλαβή της ιστορικής Ιεράς Μονής του Αγίου Αθανασίου

Ευχαριστήριο της Ι.Μ. Κώου & Νισύρου μετά την παραλαβή της ιστορικής Ιεράς Μονής του Αγίου Αθανασίου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 9 / 2023 , 16:25 από news_room Τήν 1η Σεπτεμβρίου 2023, κατά τήν ἔναρξη τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Ἔτους εἴχαμε τή χαρά νά ἀποδεχθοῦμε τήν ἔγγραφη δήλωση δωρεᾶς τῶν κυρίων 1) ALI-GUVEN (ΑΛΗ-ΓΚΙΟΥΒΕΝ) IZMIRLIOGLU (ΙΖΜΙΡΛΙΟΓΛΟΥ) τοῦ YUSUF NACI (ΓΙΟΥΣΟΥΦ-ΝΑΤΖΗ ἤ ΝΑΤΣΗ) καί τῆς FATMA (ΦΑΤΜΑ), 2) HASAN-ISIK (ΧΑΣΑΝ-ΙΣΙΚ) IZMIRLIOGLU (ΙΖΜΙΡΛΙΟΓΛΟΥ) τοῦ YUSUF NACI […]