23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη στα Χανιά

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 4 / 7 / 2020 , 16:51 από

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη θα βρίσκεται στα Χανιά στις 5 και 6 Ιουλίου. Σκοπός της επίσκεψης της Υπουργού είναι η εκπροσώπηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε επιμνημόσυνη δέηση στη Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου. 
Στην επίσκεψη της Υπουργού στην Μονή της Αγίας Τριάδος τον περασμένο Φεβρουάριο και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε επί τόπου με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη αποφασίστηκαν:
1. Η υποβολή εκ μέρους της αρμόδιας Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠΠΟΑ προς ένταξη στο τρέχον ΠΕΠ 2014-2020 του έργου «Αποκατάσταση Κτηρίου Ηγουμενείου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι Χανίων». Ήδη επίκειται η απόφαση ένταξης από τον Περιφερειάρχη. 
2. Η ωρίμανση φακέλου για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το έργο «Διερεύνηση δυνατοτήτων προστασίας, ανάδειξης, αποκατάστασης και επανάχρησης κτηρίου πρώην Ιερατικής Σχολής, καθώς και των παρακειμένων ερειπωμένων κτισμάτων Κατοικιών στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στα Χανιά Κρήτης μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο τους» με συμβαλλόμενους φορείς το ΥΠΠΟΑ, την Περιφέρεια Κρήτης, την Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων και το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Η εν λόγω Προγραμματική Σύμβαση θα υπογραφεί στην Μονή της Αγίας Τριάδας τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 10.00 παρουσία όλων των συμβαλλομένων. 
Την απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, στις 19.30, η κ. Μενδώνη θα συνυπογράψει την Προγραμματική Σύμβαση με τίτλο «Ερευνητικές Εργασίες για την Ιστορική και Τεχνολογική Τεκμηρίωση της Μελέτης Ωρίμανσης των Έργων Αποκατάστασης-Απόδοσης Χρήσεων-Ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά» με συμβαλλόμενους φορείς το ΥΠΠΟΑ, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης, σε εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Χανίων στον χώρο των Νεωρίων. 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού θα υπάρξει η δέουσα συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΠΟΑ.

Σχετικά Άρθρα

Μαθητής από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 4 / 2021 , 13:10 από news_room Μαθητής από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97% Με δεκάδες διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, την πρώτη θέση στην ολυμπιάδα επιστημών, άριστους βαθμούς, εθελοντικό έργο ως διασώστης και πάνω από όλα «δίψα» για γνώση, ο αρχηγός της ομάδας ρομποτικής VeloCT που συμμετέχει […]

Ιστορική Συμφωνία: Κοινή ΑΟΖ Ελλάδας – Ιταλίας.

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 6 / 2020 , 20:37 από Υπεγράφη η ιστορική συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας στο υπουργείο Εξωτερικών. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο (Luigi Di Maio), ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα. Νωρίτερα, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών πραγματοποίησαν συνάντηση όπου συζητήθηκαν διμερή θέματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού […]