17 °C Athens, GR
18/10/2021

Τελευταια Νέα
Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Απόστολο Λουκά Στροβόλου O Πρώτος εορτασμός όλων των Αγίων Ιατρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Στο Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης ΗΠΑ: Αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Λάνκαστερ Υπ. Εργασίας: Πληρωμές 90,3 εκατ. ευρώ σε 141.000 δικαιούχους από σήμερα έως 22/10 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τέλεσε το 40ημερο Ιερό Μνημόσυνο του Γέροντος Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά Η Κυριακή των Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος – Μνημόσυνο της Ηρωϊδας Λέλας Καραγιάννη Η χειροτονία του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριου στην Μητρόπολη Αθηνών

Ξεκίνησε η κατάταξη των νεοσύλλεκτων – Τήρηση των μέτρων από την Εθνική Φρουρά

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 13 / 7 / 2020 , 14:31 από adologala.gr

Άρχισε η πρώτη μέρα κατάταξης των νεοσύλλεκτων της 2020 Β’ ΕΣΣΟ, καθώς χιλιάδες νέοι στρατεύσιμοι θα ξεκινήσουν από σήμερα και μέχρι τις 21 Ιουλίου να κατατάσσονται στην Εθνική Φρουρά.

H κατάταξη θα γίνει σε συνολικά τέσσερα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου, καθώς επίσης και στο στρατόπεδο Χ. Σαμάρα στη Λευκωσία.

Σημειώνεται ότι, παρά το γεγονός ότι η κατάταξη θα άρχιζε ώρα 8:00, οι νέοι στρατεύσιμοι επέλεξαν να μεταβούν στα ΚΕΝ πιο νωρίς και αυτό σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Xρίστο Πιερή, διευκολύνει τη διαδικασία.

Φέτος και για πρώτη φορά στα χρονικά, η υποβολή στοιχείων και πιστοποιητικών των νέων εθνοφρουρών, έγινε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιούργησε το Υπουργείο Άμυνας.

Σημειώνεται εξάλλου, ότι φέτος λόγω του κορωνοϊού, η κατάταξη επεκτάθηκε από πέντε σε εννέα μέρες, ώστε να μην επικρατεί συνωστισμός ατόμων στον ίδιο χώρο.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Άμυνας έδωσε άδεια σε κάποιους νεοσύλλεκτους ώστε να μεταβούν στα ΚΕΝ λίγο αργότερα από την προκαθορισμένη ώρα, αφού στις 9:00 το πρωί θα έπρεπε να παραλάβουν τα απολυτήρια τους από τα σχολεία τους.

Η Εθνική Φρουρά έχει λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα και τηρούνται οι αποστάσεις για αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πιερή ανέφερε ότι σε αφορά την ένταξη νεοσυλλέκτων στις ειδικές δυνάμεις, η αθλητική διαδικασία θα γίνει στις 24 και 25 Ιουλίου σε μεγάλα γήπεδα, όπως είναι το ΓΣΖ, το ΓΣΠ και το Μακάρειο. «Αφού επιτύχουν θα μετακινηθούν σε αυτά τα όπλα. Οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν πίσω στις Μονάδες τους»

Εξάλλου, σε ότι αφορά την ορκωμοσία, θα γίνεις στις 31 Ιουλίου, στις Μονάδες των νεοσυλλέκτων. «Δυστυχώς λόγω των μέτρων για την πανδημία, δεν θα είμαστε σε θέση να καλέσουμε συγγενείς γονείς και λοιπά. Στη συνέχεια θα τους δοθεί μια 48ωρη άδεια».

Η πρώτη έξοδος των νεοσυλλέκτων, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πιερή, θα γίνει σε 3-4 μέρες, σε όσους είναι σε απόσταση μέχρι 30 χιλιομέτρων. Όσοι είναι σε Μονάδες όπου η απόσταση από το σπίτι τους είναι πάνω από 30 χιλιόμετρα, ίσως πάρουν μια άδεια Παρασκευή-Σάββατο ή Σάββατο-Κυριακή.

Πηγή:reporter.com.cy

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Δωρεάν διενέργεια μοριακών δειγματοληπτικών ελέγχων COVID-19 από το Υπουργείο Π.Π.Α.Ν. σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 11 / 2020 , 22:26 από adologala.gr Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αποφάσισε όπως διενεργηθούν δωρεάν μοριακοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι COVID-19 σε όσους/όσες επιβάλλεται η μετακίνησή τους από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου. Συγκεκριμένα σε: […]

Συνελήφθη 24χρονος για βίντεο με σεξουαλική κακοποίηση παιδιού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 8 / 2021 , 2:15 από news_room Μετά από αξιολόγηση πληροφορίας που λήφθηκε από την EUROPOL, μέλη του Κλάδου Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αρχηγείου, προχώρησαν σήμερα βάσει δικαστικού εντάλματος στη σύλληψη ενός προσώπου. Πρόκειται για νεαρό άντρα ηλικίας 24 ετών, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση […]

Pin It on Pinterest