13 °C Athens, GR
27/11/2022

Τελευταια Νέα
Οχτώ φορές ισόβια για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες καθώς χρηματική ποινή €327χιλ, στον ψευτογιατρό Έτοιμη η προεκλογική εκστρατεία των Μητροπολιτών για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο Λεμεσού Αθανάσιος: Το έργο μας είναι να εργαζόμαστε για τον λαό μας, την εκκλησία μας, ταπεινά, απλά και αθόρυβα Καρπασίας Χριστόφορος: «Η εκλογές δεν είναι μία απλή διαδικασία, είναι ένα εκκλησιαστικό γεγονός» H ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης Αθανασίου Ψηφίστε στην δημοσκόπηση του ADOLOGALA.GR – Ποιός είναι καταλληλότερος για Αρχιεπίσκοπος Κύπρου; Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρου Απόψεις: Η ακρίβεια τον φετινό χειμώνα θα οδηγήσει τους πολίτες στα άκρα – Ευρωπαϊκή άνοδος της Ακροδεξιάς Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού Αποφάσεις Επαρχιακής Ιεράς Συνόδου – Ορίστηκε η επιτροπή για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής “Κοσμοσυρροή” για τον Αρχιεπισκοπικό Θώκο της Κύπρου Δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις Μητροπολιτών Αιτωλίας, Ηλείας και Δράμας στην ΠτΔ – Οι ημερομηνίες των ενθρονίσεων Όλη η διαδικασία εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου – Τι προνοεί ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Κύπρου Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κυρός Χρυσόστομος Β΄ Απόψεις: Καιρός των καιρ(δ)οσκόπων Χίος: Σειρά έργων για την περαιτέρω αναβάθμιση του νησιού Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 14 ατόμων, μελών των τριών συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης Στην Αδελαΐδα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας στην Δημοσιογραφική Διάσκεψη ΣΠΑΒΟ Πάφου Γεώργιος: «Σημαντικός ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση της παιδείας» Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Τζαβάρα Ακόμη ένας πρωθυπουργός παραιτήθηκε στο Περού Ο Πρόξενος του Βελγίου στην Πόλη Tim Van Anderlecht επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Σχολεία της Μητροπόλεως επισκέφθηκε ο Καστορίας Καλλίνικος Θυρανοίξια Κοινοτικού Ναού Αγίας Αικατερίνης Σουέζ από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

Γνωρίζοντας την Α.Θ.Μ Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ.Ιωάννη Ι

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 7 / 2020 , 2:31 από

Πατριάρχης της Αντιόχειας και όλης της Ανατολής.

Η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης ο κκ.Ιωάννης  Ι γεννήθηκε στην πόλη Λατακιά της Συρίας, το έτος 1955.  Μεγάλωσε σε ένα σπίτι γνωστό για την εκπαίδευση, την αρετή και την πίστη. Ο πατέρας του, Manah Yazigi, Σύριος, ήταν δάσκαλος Αραβικών και ποιητής.

Η μητέρα του, Rozah Moussi, είναι Λιβανέζικη καταγωγή. Ο Μακαριώτατός του έχει τρία αδέλφια, ένα εκ των οποίων είναι Μητροπολίτης και ένα άλλο μοναχή.

 Εκπαίδευση:

Ο Μακαριώτατος κκ.Ιωάννης παρακολούθησε τα σχολεία της Λατάκια Έγινε εγγραφή στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Techrin, στα Λατάκια.

Έχει μελετήσει εκκλησιαστική μουσική και διακρίνεται σε αυτήν, σχηματίζοντας χορωδίες και τις εκπαιδεύει σε παραδοσιακά εκκλησιαστικά ύμνους. Είναι ένας αξιοσημείωτος ηγέτης των νέων και έχει συνεργαστεί μαζί τους σε διάφορα κοινωνικά και πνευματικά προγράμματα.

Ο μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας έλαβε το πτυχίο του Bachelor of Θεολογίας από του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού Ινστιτούτο Θεολογίας στο Μπαλαμάντ το 1978. Στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα και έλαβε το πτυχίο του Doctor of Θεολογία με Διάκριση για το έτος 1983.

H είναι η διδακτορική διατριβή, η οποία γράφτηκε στα ελληνικά και έφερε τον τίτλο Η υπηρεσία του Ιερού Βαπτίσματος: Μια Ιστορική, Θεολογική και Λειτουργική Μελέτη, δημοσιεύθηκε. Ενώ στην Ελλάδα, σπούδασε εκκλησιαστική μουσική και έλαβε δίπλωμα από το Ανώτερο Ινστιτούτο Βυζαντινής Μουσικής στη Θεσσαλονίκη.

 

Εκκλησιαστική καριέρα:

Ο Μακαριώτατος χειροτονήθηκε διάκονος το 1979 και στη συνέχεια ιερέας το 1983 στην Αρχιεπισκοπή Λατακίων από τον Αυτοκράτορα Μητροπολίτη Γιούχνα Μανσούρ.

Από το 1981, ο Μακαριώτατός του δίδαξε μαθήματα για τη λειτουργία στο Ινστιτούτο Θεολογίας του Αγίου Ιωάννη της Δαμασκού. Διορίστηκε σε εύθετο χρόνο Πρύτανης του Ινστιτούτου Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Balamand, με το πρώτο διορισμό του από το 1988 έως το 1991 και το δεύτερο από το 2001 έως το 2005. Επιπλέον, υπηρέτησε ως ηγούμενος στο Πατριαρχικό Μοναστήρι της Παναγίας της Βαλμαδίας από το 2001 έως το 2005. Υπηρέτησε ως ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου Al Humayrah στο Wadi Al-Nadarah της Συρίας, από το 1993 έως το 2005. Ίδρυσε μια μοναστική κοινότητα εκεί και ίδρυσε μια Σχολή Εκκλησιαστικών Σπουδών που υπηρετεί το Πατριαρχείο ως ολόκληρος. Επιπλέον, συμμετείχε στην ίδρυση της Μονής της Παναγίας της Blemmena στην Τάρτου της Συρίας.

Ο Μακαριώτατος εξελέγη από τον Ιερό Αντιοχείο Σύνοδο Επίσκοπο του Al Husun, Wadi Al-Nadarah στην Αρχιεπισκοπή Ακάρ το 1995.

Υπηρέτησε σε αυτή τη θέση μέχρι το 2008, όταν η Ιερά Σύνοδος τον εξέλεξε Μητροπολίτη της Αρχιεπισκοπής της Ευρώπης.

Εκτός από το έργο του στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Μακαριώτατος έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο εκτός της Εκκλησίας, κυρίως μέσω της παρακολούθησης θρησκευτικών σεμιναρίων και διεθνών συνεδρίων.

Ο Μακαριώτατος φημίζεται για τη σαφήνεια των απόψεών του και την αυστηρή προσήλωσή του σε όλα όσα είναι αληθινά και δίκαια στις ανθρώπινες σχέσεις.

Έχει υπερέχει στο να φέρνει τους ανθρώπους κοντά, μέσω διαλόγου και συμβιβαστικών προσεγγίσεων σε άτομα διαφορετικών απόψεων. Είναι γνωστός για τη συμπόνια, τη φιλικότητα, τη γενναιοδωρία, την κοινωνική ανησυχία και, τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, την ετοιμότητα να ακούσει και να προσφέρει βοήθεια.

Ο Μακαριώτατος έχει υπηρετήσει, έφερε αναγέννηση, την αφύπνιση της νεολαίας και καλώντας τους στην υπηρεσία τόσο της Εκκλησίας και της κοινωνίας. Είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη σοφία του στη διαχείριση θεσμών και τη διεξαγωγή εκκλησιαστικών υποθέσεων.

Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενθάρρυνση των προσκλήσεων προς το διορισμένο υπουργείο, διατηρώντας ηγετικό ρόλο σε αυτό το θέμα.

Εκδόσεις:

H είναι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ο Ιωάννης είναι συγγραφέας βιβλίων θεολογίας, εκπαίδευσης, μουσικής και λειτουργίας. Στο τελευταίο θέμα έχει δημοσιεύσει μια σειρά λειτουργικών μελετών.

Έχει επιμεληθεί περαιτέρω λειτουργικά εγχειρίδια της Ορθόδοξης Εκκλησίας στα Αραβικά και, συγκεκριμένα, λειτουργικά έργα που σχετίζονται με αρχιεπίσκοπους, ιερείς και διακονείς. Επιπλέον, έχει μεταφράσει και γράψει πολλά άρθρα και έχει δώσει πολλές διαλέξεις σε πανεπιστήμια, ινστιτούτα και ενορίες.

 

Δημοσιευμένα βιβλία:

– Η Υπηρεσία του Ιερού Βαπτίσματος: Μια Ιστορική, Θεολογική και Λειτουργική Μελέτη,
Θεσσαλονίκη, 1983 [Διατριβή].
– Οι Αρχές της Βυζαντινής Μουσικής, Balamand, 1990, Δεύτερη Έκδοση 2001.
– Η Ζωή του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού, Lattakya, 1990.
– Ιεροσύνη και ο Γάμος των Ιερέων, Lattakya, 1992.
– Βάπτιση ως Μυστήριο της Μύησης Life in Christ, Lattakya, 1992.
– The Liturgikon, St. George Al-Humayrah Πατριαρχική Μονή, 2001,
Δεύτερη έκδοση 2005.
– Η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομ, Πατριαρχική Μονή Al-Humayrah, 2001.
– The Archieratikon, Our Μονή Lady of Blemana, 2007.
– Το Βιβλίο Εξυπηρέτησης Διακόνων, Μονή Παναγίας της Blemanna, 2007.
– Η Υπηρεσία Αγιασμού της Εκκλησίας, Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Ευρώπης, 2011.

+ Η Σειρά Λειτουργικών Μελετών (Έξι τόμοι):   

◊ Εισαγωγή στις Λειτουργικές Οικογένειες και Τελετές, Ινστιτούτο Θεολογίας του Αγίου Ιωάννη της Δαμασκού, 2003.
◊ Η Υπηρεσία Εμπλοκής και Συζύγων: Παρελθόν και Παρόν, Ινστιτούτο Θεολογίας του Αγίου Ιωάννη της Δαμασκού, Πανεπιστήμιο Balamand, 2003.
◊ Η Λειτουργική Οδηγός για τις Υπηρεσίες και τις Προσευχές, Ινστιτούτο Θεολογίας του Αγίου Ιωάννη της Δαμασκού, Πανεπιστήμιο Balamand, 2005.
◊ Λειτουργικές πηγές, Ινστιτούτο Θεολογίας του Αγίου Ιωάννη της Δαμασκού, Πανεπιστήμιο Balamand, 2005.
◊ Εκκλησίες, Αρχιεπισκοπή Ακάρ, Επισκοπή Πύργου, Μαρμαρίτα, 2006.
◊ Θεία Λατρεία, (Ιστορία, Ανάπτυξη και Χαρακτηριστικά), Αρχιεπισκοπή Ακάρ, Επισκοπή Πύργου, Μαρμαρίτα, 2007.

 

Μετάφραση:

– Η ζωή της Αγίας Δίκαιης Μητέρας μας Μακρίνας, από τον Άγιο Γρηγόριο της Νύσσης, Εκδόσεις An-Nour, 1984.

– Για όσους πιστεύουν στην αιτιολόγηση από έργα, του Αγίου Μάρκου του μοναχού, σε κεφάλαια σε προσευχές και πνευματική ζωή, -Nour, 1990.

 

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος σε 60΄ – Ο Θησαυρός της Ζωής μας!

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 14 / 3 / 2021 , 20:01 από news_room Παρακολουθήστε το βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, με αφορμή την Ευαγγελική Περικοπή της Κυριακής της Τυρινής. Να υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή της Τυρινής, 14/3, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό […]

Η Εορτή του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας στους Αγίους Τόπους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Τό Σάββατον, 6ην/19ην Δεκεμβρίου 2020, ἑωρτάσθη ἡ μνήμη τοῦ ἐν ἁγίοις Πατρός ἡμῶν Νικολάου Ἀρχιεπισκόπου Μύρων τῆς Λυκίας τοῦ θαυματουργοῦ ὑπό τοῦ Πατριαρχείου. Ἡ Ἐκκλησία κατά τήν ἑορτήν ταύτην ἀναμιμνῄσκεται τόν Ἅγιον Νικόλαον ὡς τόν Ἱεράρχην Μύρων τῆς Λυκίας, «κανόνα πίστεως καί εἰκόνα πραότητος, ἐγκρατείας διδάσκαλον»,  ἀποκτήσαντα «τῇ ταπεινώσει τά ὑψηλά, τῇ πτωχείᾳ τά […]

Pin It on Pinterest