14 °C Athens, GR
07/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σήμερα η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2024 στη Μητρόπολη Σαν Φρανσίσκο Έναρξη Πανελληνίου Συνεδρίου και Απονομή του πρώτου «Βραβείου Γιάννη Κυριόπουλου» στον Ηλία Μόσιαλο Ο Μητροπολίτης Θήρας Αμφιλόχιος στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου στη Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) Νέο Δρομολόγιο της Volotea από Αθήνα για Ανκόνα το προσεχές έτος Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο Απόψεις: Τι έχουμε να δώσουμε στην Τουρκία στην συνάντηση της 7ης Δεκεμβρίου; Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην τελετή υποδοχής πρωτοετών Φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ Ξεκίνησε τις εργασίες του το Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας

Β. Κικίλιας: Είναι ευκαιρία να γίνει η Κως νησί πρότυπο

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 / 7 / 2020 , 15:11 από

Επίσκεψη στην Κω πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας μετέβη αρχικά στο Δημαρχείο Κω, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά, τον Έπαρχο Κω Γιάννη Καμπανή, τους βουλευτές Δωδεκανήσου, Βασίλη Υψηλάντη και Γιάννη Παππά και εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κω όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους, πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Διοικητή και τους Διευθυντές και περιηγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου.

Μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Κω, ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ πολύ το Δήμαρχο Κω, τους συναδέλφους μου βουλευτές, τον Έπαρχο, τον Διοικητή του Νοσοκομείου, γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, τραπεζοκόμους, καθαρίστριες, όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Κάνουν μία εξαιρετική προσπάθεια εν μέσω κορονοϊού. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους και νομίζω ότι και η κοινωνία του νησιού στέκεται με ευγνωμοσύνη απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.

Δώσαμε άμεσες λύσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα να έχουμε δεύτερο ασθενοφόρο και δεύτερο πλήρωμα του ΕΚΑΒ.

Με την πρόσληψη βοηθών νοσηλευτών που θα προσληφθούν είτε στις κινητές ομάδες, είτε στο Νοσοκομείο, επιπλέον όσων έχουν ήδη προσληφθεί.

Έχει ήδη πει ο Πρωθυπουργός​ Κυριάκος Μητσοτάκης​, ​για τους επικουρικούς νοσηλευτές και εντός της περιόδου COVID και προ COVID, θα κινήσουμε τις διαδικασίες ώστε να πάρουν μοριοδότηση και να μονιμοποιηθούν.

Με το λοιπό προσωπικό, τους ανθρώπους που έχουμε μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τον ΟΑΕΔ, των οποίων τις συμβάσεις έχουμε ανανεώσει ήδη μια χρονιά.

Με τους επικουρικούς γιατρούς που θα γίνει μία προσπάθεια, το μελετούμε πολύ σοβαρά μιας που καλύπτουν ανάγκες, να δοθεί μοριοδότηση και να προκηρυχθούν οι θέσεις τους ως θέσεις επιμελητών Β΄.

Η Κως έχει πολύ μεγάλη δυναμική, είναι ένα πολύ όμορφο νησί.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην τουριστική περίοδο. Έχουμε φτιάξει ένα ακτινωτό σύστημα testing, διακομιδών, συμβουλών και στήριξης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, έτσι ώστε να στηρίξουμε το νησί. Θέλουμε να πάει καλά και θα πάει καλά.

Υπάρχουν κανόνες. Παρακαλώ να μην χαλαρώνουμε και να τηρούν όλοι τους κανόνες.

Είναι ευκαιρία η Κως να γίνει πρότυπο νησί και παράδειγμα για όλες τις άλλες τουριστικές περιοχές.

Υπάρχει η δυνατότητα από κοινού και με τους ξενοδόχους και ενδεχομένως με tour operators και με την ιδιωτική πρωτοβουλία, να βρούμε έναν τρόπο να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο Νοσοκομείο, τέτοιο που θα καλύπτει τις ανάγκες του νησιού.

Δεν είναι ζήτημα κτιριακό. Είδα μεγάλες κτιριακές δομές, οι οποίες δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ. Άρα, πρέπει με μια άλλη προσέγγιση στο μέλλον, να δούμε τι χρηματοδότηση μπορεί να βρεθεί από το Ελληνικό Δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα, με διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, θα ήθελα να πω ότι από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουμε προσλάβει 5.000 γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ποτέ εντός τριών μηνών δεν έγινε τόσο μεγάλη ενίσχυση και στήριξη του Ε.Σ.Υ. και ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς θα παραμείνουν.

Επίσης, ένα σημαντικό κομμάτι των κεφαλαίων των 32 δις που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν να κάνουν με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και με την ψηφιοποίησή του, τη διαλειτουργικότητα Κέντρων Υγείας και Νοσοκομειακών μονάδων, τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, τις ψηφιακές εξετάσεις, τα οποία θα μειώσουν την ταλαιπωρία και την γραφειοκρατία, θα μειώσουν τα κόστη και θα δώσουν τη δυνατότητα να διοχετεύσουμε τους πόρους αυτούς πραγματικά για ποιοτική Δημόσια Υγεία με διάρκεια. Γιατί η διάρκεια καθορίζει την αξία.

Εύχομαι μια πολύ καλή σεζόν κύριε Δήμαρχε. Θα είμαστε σε συνεργασία και σε επικοινωνία και με εσάς και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τον κύριο Διοικητή, με τον κύριο ΥΠΕάρχη και τους συναδέλφους μου, οι οποίοι κάνουν εξαιρετική δουλειά και είναι μόνιμα εδώ με προτάσεις και θέσεις τέτοιες, που προάγουν το διάλογο και οδηγούν σε λύσεις.

Για μία ακόμη φορά, προσοχή σας παρακαλώ. Τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας, φοράμε τις μάσκες μας, την προσωπική μας υγιεινή, πλένουμε τα χέρια μας, δεν συγχρωτιζόμαστε, ειδικά σε κλειστούς χώρους.

Και οι ντόπιοι συμπολίτες μας και οι τουρίστες, προσέχουμε τις ευπαθείς ομάδες, τους μεγάλους σε ηλικία, αυτούς που έχουν υποκείμενα νοσήματα, έτσι ώστε να έχουμε μια επιτυχημένη σεζόν εδώ στην Κω και για ό,τι χρειάζεται, το Υπουργείο Υγείας είναι εδώ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ».

Σχετικά Άρθρα

Περιοδεία ΥΦΕΘΑ σε Πάτμο, Λειψούς, Αρκιούς και Σάμο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 2 / 5 / 2021 , 1:37 από news_room Μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια στην Πάτμο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς και τη Σάμο, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εθνικής  ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής τη Μεγάλη Παρασκευή και σήμερα  Μεγάλο Σάββατο προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα. Τη Μεγάλη Παρασκευή επισκέφθηκε το […]

2 νέα δωρεάν webinars από το ίδρυμα Ωνάση με επίκεντρο τα παιδιά

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 19 / 2 / 2021 , 1:38 από news_room 2 νέα δωρεάν webinars από το ίδρυμα Ωνάση με επίκεντρο τα παιδιά Webinar ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια περιήγηση στον κόσμο του αυτισμού κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας» Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 | 17:30-19:00 Πολλές φορές, γονείς αλλά και […]