18 °C Athens, GR
13/05/2024

Τελευταια Νέα
Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στον Άγιο Θεράποντα Ζωγράφου Η εορτή της Οσίας Σοφίας στην Ι.Μ. Κλεισούρας Καστοριάς Εκπαιδευτικό ταξίδι στη Σουηδία Στελεχών του Ομίλου Σαρακάκη Δύο Αμερικανοί και ένας Ρώσος ανάμεσα στους 20 διαδηλωτές που συνελήφθησαν στην Γεωργία Πανηγυρικός Εορτασμός των Θεσσαλονικέων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Το 87% των οδηγών στην Ελλάδα φοβάται την επιθετική συμπεριφορά των άλλων οδηγών Η εορτή του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του νέου στην Ιερά Μονή του στη Νέα Μάκρη Αττικής Πανηγυρίσε ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής Αρδανίου της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στα αποκαλυπτήρια Μνημείου για τη Μάχη της Κρήτης στην Πέρθη Το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας περί των διακονισσών στην Αφρική

Το Πεκίνο διεξάγει μαζικές δοκιμές

Οι κάτοικοι υποβάλλονται σε δοκιμές νουκλεϊνικού οξέος για το COVID-19 τη Δευτέρα το βράδυ σε ένα γήπεδο στην περιοχή Xicheng του Πεκίνου. [Φωτογραφία από Zou Hong / China Daily]

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 6 / 2020 , 13:58 από

Το Πεκίνο ενίσχυσε τα μέτρα για να αντιμετωπίσει το νέο σύμπλεγμα τοπικών μολύνσεων COVID-19 καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη αυξήθηκε σε 79 από την Πέμπτη έως την Κυριακή και έως 100.000 κοινωνικοί λειτουργοί συμμετείχαν στο έργο ελέγχου των επιδημιών των κοινοτήτων.

Η πρωτεύουσα ανέφερε 36 νέους ασθενείς με COVID-19 την Κυριακή, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονταν ή είχαν επισκεφτεί την αγορά χονδρικής Xinfadi στη νότια περιοχή Fengtai του Πεκίνου. Εκτός από τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, άλλες επτά είναι ασυμπτωματικές λοιμώξεις υπό ιατρική παρακολούθηση.

Ο Xu Hejian, εκπρόσωπος της δημοτικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι αυτό το ξέσπασμα σχετίζεται στενά με την αγορά Xinfadi και η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την αυστηρότερη έρευνα για να βρει την πηγή της μόλυνσης και να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Σχεδόν 8.000 άτομα που διευθύνουν επιχειρήσεις ή πραγματοποιούν αγορές στο Xinfadi είχαν λάβει δοκιμές νουκλεϊκών οξέων μέχρι την Κυριακή και έχουν μεταφερθεί σε τοποθεσίες απομόνωσης για κεντρική ιατρική παρακολούθηση.

Έως 90.000 κάτοικοι που ζουν σε 21 κοινότητες κοντά στο Xinfadi και το Yuquandong-μια άλλη αγορά των οποίων οι δραστηριότητες έχουν ανασταλεί λόγω των νέων μολύνσεων COVID-19 στην πρωτεύουσα- λαμβάνουν δοκιμές νουκλεϊνικού οξέος. Όλες αυτές οι κοινότητες είναι κλειστές και υπό αυστηρή διαχείριση.

Περίπου 200.000 άτομα είχαν πάει στο Σινφάδι από τις 30 Μαΐου βάσει μιας εκστρατείας συλλογής δεδομένων σε όλη την πόλη. Αυτοί οι άνθρωποι θα υποβληθούν σε δοκιμές νουκλεϊκών οξέων και, εν τω μεταξύ, πρέπει να μείνουν στο σπίτι για αυτοπαρατήρηση.

“Μέχρι τις 2 μ.μ. την Κυριακή, είχαμε ολοκληρώσει τις δοκιμές νουκλεϊνικού οξέος για 29.386 άτομα που είχαν επισκεφτεί την αγορά Xinfadi τις τελευταίες 14 ημέρες”, δήλωσε ο Γκάο Σιαοτζούν, εκπρόσωπος της Επιτροπής Υγείας του Πεκίνου. “Από όλα τα δείγματα, 12.973 ήρθαν αρνητικά και τα υπόλοιπα περιμένουν αποτελέσματα.”

“Το Πεκίνο θα αυξήσει το επίπεδο πρόληψης όλων των κοινοτήτων με την επανάληψη των ελέγχων θερμοκρασίας πριν από την είσοδο και την απολύμανση των δημόσιων περιοχών”, δήλωσε ο Xu Ying, αξιωματούχος της κορυφαίας ομάδας εργασίας κατά των ιών της πόλης. “Τα μέρη για πολιτιστικές εκδηλώσεις και ψυχαγωγία θα αναστείλουν τις δραστηριότητες”, πρόσθεσε ο Xu.

Είπε ότι τη Δευτέρα, σχεδόν 100.000 κοινωνικοί λειτουργοί κινητοποιήθηκαν σε 7.120 κοινότητες και χωριά στο Πεκίνο για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του COVID-19.

Πηγή: global.chinadaily.com.cn/

  • Source: Το Πεκίνο διεξάγει μαζικές δοκιμές

Σχετικά Άρθρα

Ταϊβάν: Νεκρός βρέθηκε υπεύθυνος πυραυλικού προγράμματος

Ταϊβάν: Νεκρός βρέθηκε υπεύθυνος πυραυλικού προγράμματος

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 8 / 2022 , 23:05 από news_room Ο αναπληρωτής επικεφαλής της μονάδας έρευνας και ανάπτυξης στο υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί σε δωμάτιο ξενοδοχείου ύστερα από καρδιακή προσβολή που υπέστη, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Central News Agency. Ο Όου Γιανγκ Λι-χσινγκ, αναπληρωτής επικεφαλής του Εθνικού […]

Ιταλία: Η ευρωπαϊκή χώρα με τις μεγαλύτερες καταστροφές από τις δασικές πυρκαγιές το 2021

Η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα που υπέστη τη μεγαλύτερη καταστροφή δασικών εκτάσεων λόγω των πυρκαγιών το 2021 από την αρχή της χρονιάς ως τη 14η Αυγούστου, δείχνουν επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην Ιταλία κάηκαν 1. 200.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων, επιφάνεια περίπου ίση με αυτή σχεδόν ολόκληρης της Ρώμης, της πρωτεύουσας. Στην Ελλάδα την […]