17 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Το Πεκίνο διεξάγει μαζικές δοκιμές

Οι κάτοικοι υποβάλλονται σε δοκιμές νουκλεϊνικού οξέος για το COVID-19 τη Δευτέρα το βράδυ σε ένα γήπεδο στην περιοχή Xicheng του Πεκίνου. [Φωτογραφία από Zou Hong / China Daily]

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 6 / 2020 , 13:58 από

Το Πεκίνο ενίσχυσε τα μέτρα για να αντιμετωπίσει το νέο σύμπλεγμα τοπικών μολύνσεων COVID-19 καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη αυξήθηκε σε 79 από την Πέμπτη έως την Κυριακή και έως 100.000 κοινωνικοί λειτουργοί συμμετείχαν στο έργο ελέγχου των επιδημιών των κοινοτήτων.

Η πρωτεύουσα ανέφερε 36 νέους ασθενείς με COVID-19 την Κυριακή, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονταν ή είχαν επισκεφτεί την αγορά χονδρικής Xinfadi στη νότια περιοχή Fengtai του Πεκίνου. Εκτός από τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, άλλες επτά είναι ασυμπτωματικές λοιμώξεις υπό ιατρική παρακολούθηση.

Ο Xu Hejian, εκπρόσωπος της δημοτικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι αυτό το ξέσπασμα σχετίζεται στενά με την αγορά Xinfadi και η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την αυστηρότερη έρευνα για να βρει την πηγή της μόλυνσης και να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Σχεδόν 8.000 άτομα που διευθύνουν επιχειρήσεις ή πραγματοποιούν αγορές στο Xinfadi είχαν λάβει δοκιμές νουκλεϊκών οξέων μέχρι την Κυριακή και έχουν μεταφερθεί σε τοποθεσίες απομόνωσης για κεντρική ιατρική παρακολούθηση.

Έως 90.000 κάτοικοι που ζουν σε 21 κοινότητες κοντά στο Xinfadi και το Yuquandong-μια άλλη αγορά των οποίων οι δραστηριότητες έχουν ανασταλεί λόγω των νέων μολύνσεων COVID-19 στην πρωτεύουσα- λαμβάνουν δοκιμές νουκλεϊνικού οξέος. Όλες αυτές οι κοινότητες είναι κλειστές και υπό αυστηρή διαχείριση.

Περίπου 200.000 άτομα είχαν πάει στο Σινφάδι από τις 30 Μαΐου βάσει μιας εκστρατείας συλλογής δεδομένων σε όλη την πόλη. Αυτοί οι άνθρωποι θα υποβληθούν σε δοκιμές νουκλεϊκών οξέων και, εν τω μεταξύ, πρέπει να μείνουν στο σπίτι για αυτοπαρατήρηση.

“Μέχρι τις 2 μ.μ. την Κυριακή, είχαμε ολοκληρώσει τις δοκιμές νουκλεϊνικού οξέος για 29.386 άτομα που είχαν επισκεφτεί την αγορά Xinfadi τις τελευταίες 14 ημέρες”, δήλωσε ο Γκάο Σιαοτζούν, εκπρόσωπος της Επιτροπής Υγείας του Πεκίνου. “Από όλα τα δείγματα, 12.973 ήρθαν αρνητικά και τα υπόλοιπα περιμένουν αποτελέσματα.”

“Το Πεκίνο θα αυξήσει το επίπεδο πρόληψης όλων των κοινοτήτων με την επανάληψη των ελέγχων θερμοκρασίας πριν από την είσοδο και την απολύμανση των δημόσιων περιοχών”, δήλωσε ο Xu Ying, αξιωματούχος της κορυφαίας ομάδας εργασίας κατά των ιών της πόλης. “Τα μέρη για πολιτιστικές εκδηλώσεις και ψυχαγωγία θα αναστείλουν τις δραστηριότητες”, πρόσθεσε ο Xu.

Είπε ότι τη Δευτέρα, σχεδόν 100.000 κοινωνικοί λειτουργοί κινητοποιήθηκαν σε 7.120 κοινότητες και χωριά στο Πεκίνο για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του COVID-19.

Πηγή: global.chinadaily.com.cn/

  • Source: Το Πεκίνο διεξάγει μαζικές δοκιμές

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν για “αδυναμία” επειδή δεν στηρίζει “σθεναρά” το Ισραήλ

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 12 / 5 / 2021 , 6:10 από news_room Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον διάδοχό του, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, για «αδυναμία» επειδή δεν στηρίζει το Ισραήλ όσο σταθερά θα έπρεπε, εν μέσω της χειρότερης έκρηξης βίας των τελευταίων ετών στη Μέση Ανατολή. «Υπό τον Μπάιντεν, ο κόσμος […]

ΟΗΕ

ΟΗΕ: Εμποδίζεται η παράδοση επισιτιστικής βοήθειας σε εμπόλεμη περιοχή της Αιθιοπίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 7 / 2021 , 14:56 από news_room Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ κάλεσε χθες Τετάρτη να ανοίξουν δρόμοι ζωτικής σημασίας για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τιγκράι, προειδοποιώντας ότι η εμπόλεμη αυτή περιοχή της Αιθιοπίας, η οποία ήδη απειλείτο από λιμό, κινδυνεύει να δει τις προμήθειές της σε […]