16 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Οι ομογενείς εστιάτορες προετοιμάζονται να ανοίξουν τα εστιατόρια στην Αυστραλία

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 2 / 6 / 2020 , 22:02 από

Με ενθουσιασμό, αλλά και συγκρατημένη αισιοδοξία προετοιμάζονται οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων και καφέ της παροικίας μας, να υποδεχτούν τους πελάτες τους.

Οι ομογενείς εστιάτορες εξελίσσονται, μετατρέπουν τον τρόπο λειτουργίας τους για να συμβαδίσουν με τα νέα μέτρα προστασίας κατά του ιού, και δημιουργούν νέα δεδομένα για να προσελκύσουν πίσω τους διστακτικούς μεν αλλά και πρόθυμους για έξοδο πελάτες τους.

Στο Σίδνεϊ όπου η άρση των περιοριστικών μέτρων σήμανε το άνοιγμα των εστιατορίων στα μέσα Μαΐου με όριο τους 10 πελάτες, αρκετά εστιατόρια άνοιξαν, αλλά υπάρχουν κι εκείνα που περιμένουν να «μπει το νερό στο αυλάκι» και να εδραιωθεί η νέα κανονικότητα πριν ανοίξουν επίσημα για τον κόσμο. Τα περισσότερα θα συνεχίσουν να προσφέρουν την υπηρεσία take-away για να επιβιώσουν στους αβέβαιους καιρούς της πανδημίας.

Ο γνωστός σεφ, David Tsirekas, με τον παιδικό του φίλο Stacey Giaprakas, είχαν σχεδιάσει να ανοίξουν ένα νέο ελληνικό εστιατόριο στο Σίδνεϊ, το Homer on Homer, όταν ξέσπασε η πανδημία και επιβλήθηκε το lock-down. Τα πάντα έπρεπε να αναδιαρθρωθούν ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν με την υπηρεσία take-away. Παρά το γεγονός ότι σύντομα επιτρέπεται η υποδοχή 50 πελατών στα εστιατόρια του Σίδνεϊ, εκείνοι ανοίγουν με όριο 20 άτομα στις 4 Ιουνίου. «Θέλουμε να προχωρήσουμε αργά» είπε στον «Νέο Κόσμο» ο David Tsirekas.

«Είναι μια περίεργη εποχή με αρκετή αβεβαιότητα στο τί μπορούμε και τί δεν μπορούμε να κάνουμε. Αυτή η αβεβαιότητα διαταράσσει τη ροή της δουλειάς μας. Γι’ αυτό θέλουμε να προχωρήσουμε βήμα βήμα, να συγχρονιστούμε με τη γενικότερη συμπεριφορά στην κοινωνία, και να ακολουθήσουμε κι εμείς». Το μενού τους ακολουθεί την φιλοσοφία των πιο παλιών, καθώς θα προσφέρουν διαφορετικά γεύματα κάθε μέρα που θα προσαρμόζονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και την εποχικότητα των συστατικών. «Θέλουμε το εστιατόρια μας να είναι σαν την κουζίνα της μητέρας μας, σαν το παλιό καφενείο, όπου το κάθε τι γίνεται στο χέρι, και δεν υπάρχει σπατάλη».

Άλλωστε όπως τονίζει ο κ. Tsirekas, η πανδημία, μας έχει αναγκάσει να επιστρέψουμε στα πιο απλά και βασικά στην καθημερινότητά μας.

Στη Μελβούρνη, η κοινωνία δέχθηκε με χαρά τα νέα για το σταδιακό «άνοιγμα» των αγαπημένων τους εστιατορίων. Τα πράγματα όπως ξέρουμε θα είναι διαφορετικά και το κάθε μαγαζί προσαρμόζεται ανάλογα με τις προδιαγραφές του για την τήρηση των μέτρων της νέας κανονικότητας.

Το Degani στο Northcote, έσφυζε πάντα από κόσμο και σε εποχές πριν την πανδημία μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι και 180 πελάτες ταυτόχρονα. Η Tammy Missailidis εξήγησε στον «Νέο Κόσμο» ότι έπρεπε να αλλάξουν πολλά για να αντεπεξέλθουν, όπως την προσφορά της νέας υπηρεσίας tak- away παραδοσιακών ελληνικών γευμάτων που θα συνεχίζει να λειτουργεί όταν ανοίξουν τις πόρτες τους την 1η Ιουνίου. «Θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε ταυτόχρονα 40 πελάτες, 20 μέσα και 20 στον εξωτερικό χώρο, και έχουμε τη δυνατότητα να επεκτείνουμε στους 50 στον εσωτερικό μας χώρο όταν έρθει η ώρα. Το θέμα είναι ότι εάν συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα των κοινωνικών αποστάσεων, δεν θα μπορέσουμε να χωρέσουμε πολύ περισσότερα άτομα. Και είναι αρκετές επιχειρήσεις που θα έχουν πρόβλημα και δεν θα μπορούν να υποδεχτούν ακόμα και 20 άτομα εάν ο χώρος τους είναι μικρός».

Τα μικρά μαγαζιά όπως το Theo’s Cakes στο Keilor Park της Μελβούρνης, δεν θα μπορούν να ανοίξουν για την υποδοχή πελατών γιατί ο χώρος είναι μικρός και δεν θα είναι δυνατόν να διατηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις. «Θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε τόσο καιρό. Το take-away», είπε στον «Νέο Κόσμο» ο Θεολόγος Καρανικόλας. «Για την ώρα, είμαστε εντάξει. Δουλεύουμε όπως δουλεύαμε καθ’ όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων. Δεν θέλω να κάνω καμία αλλαγή ακόμα. Γιατί μπορεί να μας ανοίξουν και μετά να πρέπει να κλείσουμε πάλι. Ποιος ξέρει;»

Στο Heidelberg, ο Γιώργος Μανιφάβας που έχει το Ilios Taverna, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα. «Φυσικά, σκέφτομαι τι θα γίνει και πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Αλλά αγωνία δεν έχω. Όταν γίνεται κάτι το οποίο δεν μπορείς να ελέγξεις πρέπει να βρεις τρόπους να το ευχαριστηθείς».Ο ίδιος αποφάσισε, να προσαρμόσει το μενού του στα νέα δεδομένα. «Πιστεύω ότι ο κόσμος δεν θα έχει την οικονομική άνεση που είχε πριν τον κορονοϊό. Κι έτσι θα προσφέρω γεύματα πιο οικονομικά, πιο απλά και σπιτικά» εξήγησε ο κ. Μανιφάβας στον «Νέο Κόσμο».

Τα μικρότερα μαγαζιά όπως το Theo’s Cakes θα συνεχίσουν το take-away, καθώς ο μικρός χώρος δεν επιτρέπει την τήρηση της προβλεπόμενης κοινωνικής απόστασης του ενάμισι μέτρου. Φώτο: Facebook

Στο Oakleigh, τα εστιατόρια ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη Δευτέρα. Η ιδιοκτήτρια του Katialo Greek Restaurant, Kelly Vanas, θα ήθελε να ανοίξει για όλους τους πελάτες και όχι μόνο για τον περιορισμένο αριθμό των 20 ατόμων. Δεν καταλαβαίνει γιατί θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Ιουλίου να “καθίσουν” 100 πελάτες, όταν στα σουπερμάρκετ επικρατεί συνωστισμός.

Ο George Tsotsonis, διευθυντής του Hunky Dory στο Eaton Mall, διαπιστώνει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει και περιμένει ότι θα υπάρχει αρκετή κίνηση όταν ανοίξουν τα εστιατόρια. Έχουν προσθέσει επιπλέον προσωπικό για την τήρηση της εντατικής καθαριότητας καθώς και την καταγραφή των στοιχείων επικοινωνίας του κάθε πελάτη, όπως ορίζει η κυβέρνηση.

Το Melissa Oakleigh, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη Nikolas Katsakis, έχει δημιουργήσει ακόμα και μία δική του εφαρμογή που θα επιτρέπει την καταγραφή των πελατών μέσω scanning καθώς εισέρχονται στο χώρο του εστιατορίου.

Πηγή:neoskosmos

Σχετικά Άρθρα

Ι.Μ. Χαλκίδος : Ανακοίνωση για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 8 / 2021 , 17:45 από news_room Ι.Μ. Χαλκίδος : Ανακοίνωση για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας – Adologala.gr Επειδή πολλοί συνάνθρωποί μας επικοινωνούν με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και ζητούν πληροφορίες, προκειμένου να ενισχύσουν οικονομικά τις δράσεις υποστηρίξεως των πυροπλήκτων αδελφών μας στις περιοχές των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης […]

Προσευχή για τους εχθρούς μας, του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

Προσευχή για τους εχθρούς μας, του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 12 / 1 / 2023 , 18:59 από news_room Ἁγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς:  Εὐλόγησε τοὺς ἐχθρούς μου, ὦ Κύριε! Ἀκόμη κι ἐγὼ τοὺς εὐλογῶ καὶ δὲν τοὺς καταριέμαι. Οἱ ἐχθροὶ μὲ ἔχουν ὁδηγήσει μέσα στὴν ἀγκάλη Σου περισσότερο ἀπὸ ὅτι οἱ φίλοι μου. Οἱ φίλοι μὲ ἔχουν προσδέσει στὴν γῆ, ἐνῷ οἱ ἐχθροὶ μὲ […]