15 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ισχυρίζεται ότι η Κίνα απέκρυψε πληροφορίες για το ξέσπασμα «παραβλέποντας πλήρως τα γεγονότα»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 6 / 2020 , 9:42 από

Η κινεζική κυβέρνηση δεν καθυστέρησε ποτέ να δημοσιεύσει ή να αποκρύψει πληροφορίες σχετικά με το COVID-19, αλλά αντ ‘αυτού ενημέρωσε αμέσως τον κόσμο για την κατάσταση και συνέβαλε σημαντικά στην παγκόσμια προσπάθεια καταπολέμησης αυτής της πανδημίας, ανέφεραν αξιωματούχοι την Κυριακή.

Οι Κινέζοι επιστήμονες είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με διεθνείς ομότιμους για την εύρεση της προέλευσης του ιού, τη δημιουργία νέων ναρκωτικών και εμβολίων και την από κοινού προστασία της διεθνούς δημόσιας υγείας, πρόσθεσαν.

Πρόσφατα, ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κινεζική κυβέρνηση απέκρυψε βασικές γενετικές πληροφορίες για το νέο κοροναϊό κατά τις πρώτες μέρες της επιδημίας, με αποτέλεσμα την παγκόσμια πανδημία. Οι εκθέσεις ισχυρίστηκαν επίσης ότι η Κίνα είναι η πηγή του ιού και ως εκ τούτου θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη.

Ο Μα Xiaowei, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι “αγνοούν πλήρως τα γεγονότα”.

“Η αλήθεια είναι ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν καθυστέρησε την κυκλοφορία ή την απόκρυψη πληροφοριών, αλλά ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα για τον ιό και την κατάσταση αμέσως,” είπε, προσθέτοντας ότι αυτές οι ενέργειες “συνέβαλαν σημαντικά στις παγκόσμιες προσπάθειες ελέγχου πανδημία”.

Καθώς το παθογόνο που προκαλεί το COVID-19 είναι ένας εντελώς νέος ιός, είπε ο Ma, τα χαρακτηριστικά του φέρουν μυστήρια που απαιτούν χρόνο και αυστηρή προσπάθεια επίλυσης. Παρά τις διευρυμένες αποδείξεις και τη διορατικότητα του παθογόνου, «η ανθρωπότητα εξακολουθεί να έχει πολύ περιορισμένη κατανόηση», είπε.

Ο Μα είπε ότι το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και άλλα ιδρύματα είχαν απομονώσει το νέο κοροναϊό στις 7 Ιανουαρίου. Δύο ημέρες αργότερα, η Κίνα είχε περάσει την αιτιολογική αξιολόγηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στις 12 Ιανουαρίου, η Κίνα δημοσίευσε την πλήρη γενετική αλληλουχία του ιού για τον κόσμο.

“Το χρονοδιάγραμμα ήταν ξεκάθαρο και το έργο της κινεζικής κυβέρνησης και των επιστημόνων μπορεί να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου”, δήλωσε ο Μα. “Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα, η πανδημία δεν αναγνωρίζει εθνότητες. Είναι μια κοινή πρόκληση για όλη την ανθρωπότητα, και η αλληλεγγύη και η διεθνής συνεργασία είναι τα πιο ισχυρά εργαλεία μας εναντίον του.”

Ο Wang Zhigang, υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας, δήλωσε ότι η Κίνα θα τηρήσει την υπόσχεσή της για παροχή εμβολίων COVID-19 ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό και θα τα καταστήσει προσβάσιμα στον κόσμο αφού αποδειχθούν ασφαλή και αξιόπιστα.

Ο Wang είπε ότι η Κίνα έχει ένα εμβόλιο φορέα αδενοϊού και τέσσερα απενεργοποιημένα εμβόλια σε κλινικές δοκιμές. “Η συνολική ανάπτυξη εμβολίων της Κίνας είναι ισοδύναμη με άλλες χώρες, και για ορισμένα εμβόλια, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κόσμου”, είπε.

“Ωστόσο, η ανάπτυξη εμβολίων είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο και αυστηρό επιστημονικό εγχείρημα. Είναι δύσκολο και χρειάζεται χρόνος”, είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν επίσης πολλές μεγάλες αβεβαιότητες γύρω από την επιστημονική έρευνα.

Ο Γουάνγκ τόνισε ότι η ασφάλεια, η ισχύς και η προσβασιμότητα είναι τρεις προτεραιότητες για την ανάπτυξη εμβολίων και ότι η Κίνα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με άλλες χώρες για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος.

Όσον αφορά την ανάπτυξη της θεραπείας, ο Wang είπε ότι το φάρμακο είναι το πιο ουσιαστικό προϊόν στην ανάρρωση ενός ασθενούς και η Κίνα έχει πάνω από 160 ιδρύματα και εταιρείες που ερευνούν φάρμακα κατά του COVID-19, με συνολικά 10 φάρμακα και θεραπείες που προστίθενται στην εθνική διάγνωση της Κίνας και οδηγίες θεραπείας.

Η Κίνα έχει επίσης σημειώσει σημαντική επιστημονική πρόοδο όσον αφορά τη φωσφορική χλωροκίνη, τη φαβιπιραβίρη, την καριμυκίνη, την τοκιλιζουμάμπη, τις θεραπείες αναρρόφησης στο πλάσμα και τα βλαστικά κύτταρα, είπε, προσθέτοντας ότι αυτά τα φάρμακα και θεραπείες έχουν διαδραματίσει βασικό ρόλο στην αύξηση του ποσοστού θεραπείας και στη μείωση των θανάτων στις πρώτες γραμμές .

Ο Γουάνγκ είπε ότι οι Κινέζοι επιστήμονες έχουν μοιραστεί τις γνώσεις τους μέσω δημοσιευμένων περιοδικών, διαδικτυακών σεμιναρίων και προσωπικών ανταλλαγών με συνομηλίκους από περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές.

Ο Wang Xiaodong και ο Zhang Yangfei συνέβαλαν σε αυτήν την ιστορία.

 

Πηγή : global.chinadaily.com.cn/

Σχετικά Άρθρα

Το Βέλγιο αναβάλλει για 10 χρόνια την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας

Το Βέλγιο αναβάλλει για 10 χρόνια την εγκατάλειψη της πυρηνικής ενέργειας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 19 / 3 / 2022 , 22:12 από news_room Η κυβέρνηση του Βελγίου αποφάσισε η χώρα να συνεχίσει να αξιοποιεί τους πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς της σταθμούς για δέκα χρόνια παραπάνω από ό,τι προγραμματιζόταν, αφού οι Βρυξέλλες ζύγισαν τις επιλογές τους ως προς τον ενεργειακό εφοδιασμό μετά το ξέσπασμα της σύρραξης ανάμεσα στη Ρωσία και […]

Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για 167 υπόπτους για δεσμούς με το δίκτυο Γκιουλέν

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 10 / 2020 , 14:30 από Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δεκάδες ανθρώπους σήμερα κατά τις έρευνές της για συνολικά 167 υπόπτους, πολλοί από τους οποίους στρατιωτικοί σε ενεργό υπηρεσία, σε μια κίνησή της κατά υποστηρικτών του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί για τη διοργάνωση του αποτυχημένου […]