19 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Η Εθνική υπερηφάνεια των ΗΠΑ πέφτει στο χαμηλό ρεκόρ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 6 / 2020 , 13:36 από

Ουάσινγκτον, DC – Η αμερικανική υπερηφάνεια συνέχισε την πτωτική πορεία της φθάνοντας στο χαμηλότερο σημείο των δύο δεκαετιών της μέτρησης Gallup. Το νέο χαμηλό έρχεται σε μια στιγμή που οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν δημόσια υγεία και οικονομικές κρίσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία του κοροναϊού και τις αστικές αναταραχές μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στην αστυνομική κράτηση.

Παρόλο που η πλειοψηφία των ενηλίκων στις ΗΠΑ εξακολουθούν να λένε ότι είναι “εξαιρετικά περήφανοι” (42%) ή “πολύ περήφανοι” (21%) για να είναι Αμερικανοί, και οι δύο μετρήσεις είναι οι χαμηλότερες από ό, τι από την αρχική μέτρηση του Gallup το 2001.

Υπερηφάνεια

Ταυτόχρονα, το 15% των Αμερικανών δηλώνουν ότι είναι «μέτρια υπερήφανοι», 12% «λίγο περήφανοι» και 9% «καθόλου περήφανοι».

Αυτά τα τελευταία δεδομένα προέρχονται από δημοσκόπηση στις 28 Μαΐου-4 Ιουνίου, η οποία διαπίστωσε επίσης ότι το 20% των Αμερικανών είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο που συμβαίνουν οι ΗΠΑ και η προεδρική έγκριση μειώθηκε στο 39% . Η περίοδος διεξαγωγής της δημοσκόπησης περιελάμβανε τις συλλήψεις των αστυνομικών που κατηγορήθηκαν για το θάνατο του Floyd, καθώς και τις διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο που προκλήθηκαν από το συμβάν και τις αμφιλεγόμενες απαντήσεις του προέδρου Donald Trump σε αυτές.

Το ποσοστό των Αμερικανών που εκφράζουν μεγάλη υπερηφάνεια στη χώρα μειώνεται τα τελευταία 20 χρόνια, ειδικά πρόσφατα. Ακριβώς πάνω από το μισό, το 55%, αισθάνθηκε μεγάλη υπερηφάνεια για την αρχική ανάγνωση του Ιανουαρίου 2001, πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Στα τρία επόμενα χρόνια, μεταξύ 65% και 70% ήταν εξαιρετικά περήφανοι καθώς το κοινό συγκεντρώθηκε γύρω από τη σημαία . Μέχρι το 2005, αυτή η ανάγνωση μειώθηκε στο 61% και παρέμεινε σταθερή έως το 2015 όταν έπεσε στο 54%. Η τρέχουσα ανάγνωση είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά από τότε που έχει πέσει σε ένα νέο χαμηλό στην τάση του Gallup.

Η υπερηφάνεια των Ρεπουμπλικάνων έχει μειωθεί το προηγούμενο έτος

Ιστορικά οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν πιο πιθανό από τους Δημοκρατικούς και ανεξάρτητους να λένε ότι είναι εξαιρετικά περήφανοι που είναι Αμερικανοί τα τελευταία 20 χρόνια. Παρόλο που οι Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να αναφέρουν μεγαλύτερη οξεία υπερηφάνεια από τους Δημοκρατικούς και τους ανεξάρτητους, η τελευταία δημοσκόπηση βρίσκει μείωση 9% στην εθνική υπερηφάνεια των Ρεπουμπλικάνων. Αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση του ποσοστού των Ρεπουμπλικανών που λένε ότι είναι εξαιρετικά περήφανοι. Δεν υπήρξε σημαντική αλλαγή τον προηγούμενο χρόνο στο ποσοστό των ανεξάρτητων (41%) ή των Δημοκρατών (24%) που λένε ότι είναι εξαιρετικά περήφανοι που είναι Αμερικανοί.

Proud-byParty

Οι εκφράσεις εθνικής υπερηφάνειας έχουν πολιτικοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, όπως και οι στάσεις των ΗΠΑ σε άλλα ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή και τα εργατικά συνδικάτα . Πολλά από αυτά έχουν συμβεί από τότε που ο Τραμπ έγινε πρόεδρος το 2017, με τη δημοκρατική υπερηφάνεια να πέφτει δραματικά από τότε. Πέρυσι, σημειώθηκε ένα κενό 54 πόντων στα ποσοστά των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατών που ήταν εξαιρετικά περήφανοι που ήταν Αμερικανοί. Το χάσμα είναι μικρότερο φέτος – 43 βαθμοί – λόγω της μείωσης της υπερηφάνειας των Ρεπουμπλικάνων, αλλά παραμένει πολύ μεγαλύτερο από ό, τι πριν.

Αμερικανική υπερηφάνεια μεταξύ άλλων βασικών δημογραφικών ομάδων

Από το 2016, η εξαιρετική υπερηφάνεια έχει μειωθεί μεταξύ όλων των μεγάλων υποομάδων. Και αυτό το μέτρο εθνικής υπερηφάνειας είναι στο χαμηλότερο μεταξύ πολλών δημογραφικών υποομάδων που έχουν σταθερά λιγότερες πιθανότητες να εκφράσουν ακραία υπερηφάνεια όλα αυτά τα χρόνια. Αυτές οι ομάδες, οι οποίες συνήθως έχουν δημοκρατική τάση , περιλαμβάνουν νέους ενήλικες ηλικίας 18-29 ετών, γυναίκες, αποφοίτους κολεγίου και μη λευκούς.

Εξαιρετικά περήφανος που είσαι Αμερικανός, από υποομάδα
2016 2017 2018 2019 2020
% % % % %
Ανδρες 53 51 51 48 50
γυναίκες 50 51 44 43 34
λευκό 54 55 54 50 49
Μη λευκό 45 44 33 36 24
18 έως 29 34 43 33 24 20
30 έως 49 51 51 42 38 42
50 έως 64 64 50 56 57 48
65 ετών και άνω 55 60 58 63 53
Απόφοιτος κολεγίου 47 47 39 41 34
Όχι πτυχιούχος κολεγίου 54 54 52 47 46
GALLUP

Συγκεκριμένα, η εξαιρετική υπερηφάνεια μεταξύ των λευκών έχει πέσει κάτω από το 50%για πρώτη φορά και οι μη λευκοί είναι 24%. Τα ρατσιστικά φορτισμένα περιστατικά που αφορούν την αστυνομία και την εμφάνιση του κινήματος Black Lives Matter συνέβαλαν όλο και περισσότερο σε μια εθνική συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μαύροι στην κοινωνία και πιθανότατα συντελούν επίσης στη μείωση της αμερικανικής υπερηφάνειας μεταξύ των μη λευκών.

Πηγή:news.gallup.com

  • Source: Η Εθνική υπερηφάνεια των ΗΠΑ πέφτει στο χαμηλό ρεκόρ

Σχετικά Άρθρα

Παρίσι: Επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό – Τρεις τραυματίες

Παρίσι: Επίθεση με μαχαίρι σε σιδηροδρομικό σταθμό – Τρεις τραυματίες

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 3 / 2 / 2024 , 10:54 από news_room Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας πολύ σοβαρά, από επίθεση άνδρα με μαχαίρι στον σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon, στο Παρίσι. Ενας άνδρας συνελήφθη, όπως γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γαλλική αστυνομία, χωρίς να διευκρινίσει τα κίνητρα του δράστη. Σύμφωνα με προσωρινό […]

ΗΠΑ: Εννιάχρονος υπέκυψε - Στους 10 οι νεκροί από το ποδοπάτημα σε συναυλία ραπ

ΗΠΑ: Εννιάχρονος υπέκυψε – Στους 10 οι νεκροί από το ποδοπάτημα σε συναυλία ραπ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 15 / 11 / 2021 , 15:43 από news_room Ένα αγοράκι 9 ετών το οποίο είχε ποδοπατηθεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Astroworld την 5η Νοεμβρίου στο Τέξας υπέκυψε στα τραύματά του κι έγινε το δέκατο θύμα της τραγωδίας, ενημέρωσε χθες Κυριακή δικηγόρος που ανέλαβε την εκπροσώπηση της οικογένειάς του. «Δεν θα έπρεπε […]