18 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας απαντά στα δημοσιέυματα περί του Ακίνητου Consolidated Trust

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 19 / 6 / 2020 , 12:24 από

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας («Archdiocese») κάνει τα ακόλουθα σχόλια σχετικά με την αγορά ενός ακινήτου από την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας Consolidated Trust («Consolidated Trust») στο Σίδνεϊ, όπου βρίσκεται η έδρα της Αρχιεπισκοπής:

  1. Δεδομένου ότι α) η Αρχιεπισκοπή δεν διαθέτει κατάλληλη κατοικία για τον Αρχιεπίσκοπο, και β) ο Αρχιεπίσκοπος, μαζί με ορισμένες από τις υπηρεσίες που παρέχονται από τα Κεντρικά Γραφεία του Αρχιεπισκοπίου στο Redfern, πρόκειται σύντομα να μεταφερθούν για να επιτρέψουν εκτεταμένες ανακαινίσεις, διάφορες επιλογές εξετάστηκαν, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ενοικίασης κατάλληλου ακινήτου για το σκοπό αυτό. Ωστόσο, λόγω των υψηλών και δυσμενών τιμών ενοικίασης στο Σίδνεϊ, το Consolidated Trust αποφάσισε αντ ‘αυτού να προχωρήσει στην αγορά ενός ακινήτου.
  2. Αφού εξέτασε την αγορά ακινήτων στο Σίδνεϊ, εντοπίστηκε ένα διαμέρισμα στην οδό Kent Street, αξίας 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων, τόσο για την καταλληλότητά του για τον συγκεκριμένο σκοπό, όσο και ως εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία για την Αρχιεπισκοπή. Ορισμένες ανακαινίσεις στο ακίνητο, ενισχύοντας την αξία του, πραγματοποιήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν συνολικά από έναν ιδιωτικό ευεργέτη της Αρχιεπισκοπής.   
  3. Η διαδικασία σχετικά με την απόκτηση του ακινήτου ήταν απολύτως νόμιμη και δεν υπήρχε επίσημη αντίρρηση σχετικά με αυτό το θέμα. Το εν λόγω ακίνητο δεν ανήκει σε ιδιώτη ή στον Αρχιεπίσκοπο, αλλά παραχωρείται εξ ολοκλήρου στο Consolidated Trust, τη νόμιμη εταιρεία που ιδρύθηκε από το Κοινοβούλιο της ΝΝΟ και έχει το καθήκον να διατηρεί τα ακίνητα της Αρχιεπισκοπής σε εμπιστοσύνη για την Εκκλησία. Επιπλέον, δεν υπάρχει ανεξόφλητο χρέος προς την Αρχιεπισκοπή για το εν λόγω ακίνητο.
  4. Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχίζει να κατοικεί στο κτίριο του Αρχιεπισκοπίου στο Redfern. Η Αρχιεπισκοπή αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε υπόδειξη ότι ο Αρχιεπίσκοπος κατοικεί επί του παρόντος σε αυτό το συγκεκριμένο διαμέρισμα, ή ότι έχει δηλώσει ότι θα διαμείνει εκεί και καταγράφει ότι, μέχρι αυτό το σημείο, δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση από αυτόν.
  5. Δυστυχώς, ορισμένα άτομα, που δεν διαθέτουν αρμοδιότητα και καμία νομική ευθύνη, διεγείρουν το ζήτημα που σχετίζεται με την αγορά του εν λόγω ακινήτου, δημοσιεύοντας επιστολές και προωθώντας άρθρα μέσων ενημέρωσης, με σκοπό να βλάψουν την καλή φήμη της Αρχιεπισκοπής και του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου . Η Αρχιεπισκοπή, υπεύθυνα και επίσημα, δηλώνει ότι η Ενοποιημένη Εμπιστοσύνη εκπροσωπείται μόνο από τα μέλη της. Οι δηλώσεις που σχετίζονται με τις ενέργειες του Ενοποιημένου Καταπιστεύματος που προέρχονται από οποιαδήποτε άλλη πηγή δεν μπορούν να θεωρηθούν αντικειμενικές ή αξιόπιστες και να διαδοθούν προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλα αυτο-αναζητούμενα ενδιαφέροντα.
  • Source: δημοσιέυματα περί του Ακίνητου Consolidated Trust

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 19 / 4 / 2021 , 20:37 από news_room Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη Επίσκεψη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μελβούρνη πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας, 19 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Γενικός Πρόξενος, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο οποίος ανέλαβε […]

Πρώτη χειροτονία κληρικού Ουκρανικής καταγωγής από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο (1)

Πρώτη χειροτονία κληρικού Ουκρανικής καταγωγής από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 14 / 11 / 2022 , 1:40 από news_room Ως ημέρα χαρμόσυνη, αλλά και ιστορική για την Ορθόδοξη Εκκλησία της πέμπτης ηπείρου, καταγράφεται η 13η Νοεμβρίου 2022, κατά την οποία τελέστηκε η πρώτη χειροτονία κληρικού Ουκρανικής καταγωγής μετά την πρόσφατη απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να εντάξει εκκλησιαστικώς όλες […]