24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Γραπτή Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μετά το πέρας της διεθνούς τηλεδιάσκεψης δωρητών για την Υεμένη

μητροπολιτης εκκλησια αστορια τυανων σκανδαλο εκκλησιαστικα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 3 / 6 / 2020 , 2:33 από

Η διεθνής τηλεδιάσκεψη δωρητών για την Υεμένη, στην οποία μετείχα σήμερα, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών και της Σαουδικής Αραβίας για παροχή απαραίτητης βοήθειας προς τη χώρα.

Ο πληθυσμός της Υεμένης πλήττεται εδώ και χρόνια από μια ανθρωπιστική κρίση λόγω της παρατεταμένης εμφύλιας σύρραξης, στην οποία ήρθαν να προστεθούν επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασα την ανησυχία της Ελλάδας για την κατάσταση που βιώνει ο λαός της Υεμένης και τόνισα την υποστήριξη της χώρας μας στις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Griffiths για την κατάπαυση του πυρός και την επανεκκίνηση της πολιτικής διαδικασίας.

Επιπλέον, διατύπωσα την ετοιμότητα της Ελλάδος να συμβάλλει, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν για την Υεμένη,  στην άμβλυνση των επιπτώσεων της ανθρωπιστικής κρίσης.

Πηγή: mfa.gr/

Σχετικά Άρθρα

Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουνίου

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 6 / 2021 , 4:49 από news_room Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει, στις 10:00, στην έναρξη των εργασιών της Υπουργικής Συνόδου των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU-MED7). Στις 12:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρωθυπουργό της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Masrour Masoud Barzani.

Κρίσιμες ώρες – Εκκενώνονται Βαρυμπόμπη, Σταμάτα, Ροδόπολη και Θρακομακεδόνες

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 8 / 2021 , 20:49 από news_room Αναζωπύρωση σημειώθηκε πριν από λίγο και στη Βαρυμπόμπη η οποία εκκενώνεται με νέο μήνυμα του 112. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Βαρυμπόμπη εκκενώστε τώρα προς Θρακομακεδόνες και Αχαρνές για λόγους ασφαλείας». Η αναζωπύρωση σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι πάνω από το αεροδρόμιο του […]