24 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Αφήνει παραθυράκι για αλλαγή δεδομένων στη θητεία Γενικού Εισαγγελέα ο Αγγελίδης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 6 / 2020 , 13:22 από

Για τις προθέσεις του, αναφορικά με την ανάληψη του νέων του καθηκόντων ως Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα μίλησε ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, χθες ανέβηκε στο ελικόπτερο μαζί με τον ύπατο εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής, μαζί με τον οποίο επισκέφθηκαν τη θαλάσσια περιοχή όπου εκτελεί παράνομη γεώτρηση το τουρκικό γεωτρύπανο και όταν επέστρεψε μετά από λίγες ώρες, ενημερώθηκε και διαπίστωσε πως τη Δευτέρα αποχωρεί για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.
 
«Είναι γεγονός, ότι ανέβηκα ως υπουργός Άμυνας και όταν έφθασα αντιλήφθηκα τι έγινε. Τους είπα παιδιά αν θέλετε αφήστε με εδώ δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε, χαριτολογώντας ο κ. Αγγελίδης.
 
Παράλληλα εξέφρασε τη συγκίνηση του για την αποχώρηση του από το Υπουργείο Άμυνας μετά από μια παρουσία σχεδόν δύο ετών.  «Το γεγονός ότι δεν ήθελα να μείνω στην πολιτική με βοήθησε στο να λάβω την απόφαση και να δεχθώ την πρόταση, διότι η θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα δεν έχει σχέση με την πολιτική και εγώ προσωπικά δεν ήθελα να εμπλακώ με την πολιτική. Η θέση του υπουργού Άμυνας ήταν για εμένα μια καλή παρένθεση. Με μια ομαδική εργασία με τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του Υπουργείου προσπαθήσαμε για το καλύτερο».
 
Ερωτηθείς αν θα παραμείνει στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, μέχρι αφυπηρετήσεως, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον Νόμο και στην περίπτωση του αφορά τα επόμενα 22 χρόνια, ο κ. Αγγελίδης, υπέδειξε, ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να το πει αυτό. «Λόγω και του χαρακτήρα μου αυτό δεν είναι δεδομένο», είπε χαρακτηριστικά.
 
Ερωτηθείς αν θα πρέπει το «μέχρι αφυπηρετήσεως» να αλλάξει, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Έχω τις απόψεις μου και θα κάνω κάποιες εισηγήσεις. Είναι κάτι που πρέπει εν πάση περιπτώσει να μας απασχολήσει όλους».
 
«Με το καλό να αναλάβουμε μαζί με τον αγαπητό φίλο τον Γιώργο και πιστεύω ότι έχουμε να προσφέρουμε σε συνεργασία με τους νέους μας συνεργάτες στη Νομική Υπηρεσία. Είναι δεδομένο πως θα έχουμε αγαστή συνεργασία. Πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα στα οποία θα μπορούμε να συνεισφέρουμε. Σε αυτές τις θέσεις πρέπει κάποιος να προσφέρει για να υπάρξει αναβάθμιση του θεσμού», πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης.

Σε ερώτηση αν ο τίτλος του θα είναι «Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας» ή «Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα», ζήτημα που τέθηκε και αποτέλεσε ένα από τους πολλούς λόγους διαφωνιών μεταξύ του απερχόμενου Γενικού Εισαγγελέα και του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ο Σάββας Αγγελίδης, επεσήμανε πως αυτό το θέμα δεν τον απασχολεί. «Με απασχολεί να συμβάλω μαζί με τον νέο Γενικό Εισαγγελέα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες, τον συντονισμό, τον προγραμματισμό αλλά και σε θέματα χειρισμού των υποθέσεων. Υπάρχουν πολύ σοβαρές υποθέσεις και πιστεύω ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία και στη Νομική Υπηρεσία να συμβάλω για το καλύτερο», κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

  • Source: Αφήνει παραθυράκι για αλλαγή δεδομένων στη θητεία Γενικού Εισαγγελέα ο Αγγελίδης

Σχετικά Άρθρα

Τρισάγιο στα μνήματα των ηρώων της Λύσης από τον Επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο - Adologala.gr

Τρισάγιο στα μνήματα των ηρώων της Λύσης από τον Επίσκοπο Μεσαορίας Γρηγόριο – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 8 / 2022 , 21:48 από news_room Το απόγευμα της Τετάρτης, 27 Ιουλίου 2022, η Λύση τίμησε, παρουσία των συγγενών και συγχωριανών, τους ήρωές της που αγωνίστηκαν και έπεσαν κατά την Τουρκική Εισβολή του 1974. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος τέλεσε Τρισάγιο στα μνήματα των […]

Παρουσίαση του Σχεδιασμού της Κυβέρνησης της Κύπρου για την πάταξη της διαφθοράς

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 29 / 1 / 2021 , 21:27 από news_room Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, μαζί με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Έμιλυ Γιολίτη και τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Παναγιώτη Σεντώνα, προέβησαν σήμερα σε λεπτομερή παρουσίαση του Σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την πάταξη της διαφθοράς, στο Προεδρικό Μέγαρο. Η […]