22 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Το Πεκίνο διεξάγει μαζικές δοκιμές

Οι κάτοικοι υποβάλλονται σε δοκιμές νουκλεϊνικού οξέος για το COVID-19 τη Δευτέρα το βράδυ σε ένα γήπεδο στην περιοχή Xicheng του Πεκίνου. [Φωτογραφία από Zou Hong / China Daily]

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 6 / 2020 , 13:58 από

Το Πεκίνο ενίσχυσε τα μέτρα για να αντιμετωπίσει το νέο σύμπλεγμα τοπικών μολύνσεων COVID-19 καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη αυξήθηκε σε 79 από την Πέμπτη έως την Κυριακή και έως 100.000 κοινωνικοί λειτουργοί συμμετείχαν στο έργο ελέγχου των επιδημιών των κοινοτήτων.

Η πρωτεύουσα ανέφερε 36 νέους ασθενείς με COVID-19 την Κυριακή, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονταν ή είχαν επισκεφτεί την αγορά χονδρικής Xinfadi στη νότια περιοχή Fengtai του Πεκίνου. Εκτός από τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, άλλες επτά είναι ασυμπτωματικές λοιμώξεις υπό ιατρική παρακολούθηση.

Ο Xu Hejian, εκπρόσωπος της δημοτικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι αυτό το ξέσπασμα σχετίζεται στενά με την αγορά Xinfadi και η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την αυστηρότερη έρευνα για να βρει την πηγή της μόλυνσης και να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Σχεδόν 8.000 άτομα που διευθύνουν επιχειρήσεις ή πραγματοποιούν αγορές στο Xinfadi είχαν λάβει δοκιμές νουκλεϊκών οξέων μέχρι την Κυριακή και έχουν μεταφερθεί σε τοποθεσίες απομόνωσης για κεντρική ιατρική παρακολούθηση.

Έως 90.000 κάτοικοι που ζουν σε 21 κοινότητες κοντά στο Xinfadi και το Yuquandong-μια άλλη αγορά των οποίων οι δραστηριότητες έχουν ανασταλεί λόγω των νέων μολύνσεων COVID-19 στην πρωτεύουσα- λαμβάνουν δοκιμές νουκλεϊνικού οξέος. Όλες αυτές οι κοινότητες είναι κλειστές και υπό αυστηρή διαχείριση.

Περίπου 200.000 άτομα είχαν πάει στο Σινφάδι από τις 30 Μαΐου βάσει μιας εκστρατείας συλλογής δεδομένων σε όλη την πόλη. Αυτοί οι άνθρωποι θα υποβληθούν σε δοκιμές νουκλεϊκών οξέων και, εν τω μεταξύ, πρέπει να μείνουν στο σπίτι για αυτοπαρατήρηση.

“Μέχρι τις 2 μ.μ. την Κυριακή, είχαμε ολοκληρώσει τις δοκιμές νουκλεϊνικού οξέος για 29.386 άτομα που είχαν επισκεφτεί την αγορά Xinfadi τις τελευταίες 14 ημέρες”, δήλωσε ο Γκάο Σιαοτζούν, εκπρόσωπος της Επιτροπής Υγείας του Πεκίνου. “Από όλα τα δείγματα, 12.973 ήρθαν αρνητικά και τα υπόλοιπα περιμένουν αποτελέσματα.”

“Το Πεκίνο θα αυξήσει το επίπεδο πρόληψης όλων των κοινοτήτων με την επανάληψη των ελέγχων θερμοκρασίας πριν από την είσοδο και την απολύμανση των δημόσιων περιοχών”, δήλωσε ο Xu Ying, αξιωματούχος της κορυφαίας ομάδας εργασίας κατά των ιών της πόλης. “Τα μέρη για πολιτιστικές εκδηλώσεις και ψυχαγωγία θα αναστείλουν τις δραστηριότητες”, πρόσθεσε ο Xu.

Είπε ότι τη Δευτέρα, σχεδόν 100.000 κοινωνικοί λειτουργοί κινητοποιήθηκαν σε 7.120 κοινότητες και χωριά στο Πεκίνο για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του COVID-19.

Πηγή: global.chinadaily.com.cn/

  • Source: Το Πεκίνο διεξάγει μαζικές δοκιμές

Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 17.500 οι νεκροί σε Τουρκία - Συρία - 130 τόνοι βοήθεια από την Ελλάδα στην Τουρκία

Πάνω από 17.500 οι νεκροί σε Τουρκία – Συρία – 130 τόνοι βοήθεια από την Ελλάδα στην Τουρκία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 2 / 2023 , 18:14 από news_room Τέσσερις πτήσεις με ανθρωπιστική βοήθεια έχει αποστείλει τις τελευταίες ώρες η Ελλάδα στην Τουρκία ενώ αναμένονται άλλες δυο. Η ανθρωπιστική βοήθεια ανέρχεται συνολικά σε 90 τόνους. Πέντε από τους 58 ζωντανούς που ανέσυραν οι ξένες ομάδες στην Τουρκία ήταν […]

Πλήθος Η «Μεγάλη Παραίτηση»: Νέα κανονικότητα ή παροδικό φαινόμενο;

Η «Μεγάλη Παραίτηση»: Νέα κανονικότητα ή παροδικό φαινόμενο;

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 7 / 2 / 2022 , 5:49 από news_room Η «Μεγάλη Παραίτηση» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από τις αρχές του 2021 και το κυρίαρχο στοιχείο αυτού του φαινομένου είναι τα υψηλότερα ποσοστά παραιτήσεων που παρατηρήθηκαν στην αμερικανική αγορά εργασίας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα υψηλότερα ποσοστά […]

Pin It on Pinterest