36 °C Athens, GR
24/06/2021

Τελευταια Νέα

Το Πεκίνο διεξάγει μαζικές δοκιμές

Οι κάτοικοι υποβάλλονται σε δοκιμές νουκλεϊνικού οξέος για το COVID-19 τη Δευτέρα το βράδυ σε ένα γήπεδο στην περιοχή Xicheng του Πεκίνου. [Φωτογραφία από Zou Hong / China Daily]

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 6 / 2020 , 13:58 από adologala.gr

Το Πεκίνο ενίσχυσε τα μέτρα για να αντιμετωπίσει το νέο σύμπλεγμα τοπικών μολύνσεων COVID-19 καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη αυξήθηκε σε 79 από την Πέμπτη έως την Κυριακή και έως 100.000 κοινωνικοί λειτουργοί συμμετείχαν στο έργο ελέγχου των επιδημιών των κοινοτήτων.

Η πρωτεύουσα ανέφερε 36 νέους ασθενείς με COVID-19 την Κυριακή, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονταν ή είχαν επισκεφτεί την αγορά χονδρικής Xinfadi στη νότια περιοχή Fengtai του Πεκίνου. Εκτός από τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, άλλες επτά είναι ασυμπτωματικές λοιμώξεις υπό ιατρική παρακολούθηση.

Ο Xu Hejian, εκπρόσωπος της δημοτικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι αυτό το ξέσπασμα σχετίζεται στενά με την αγορά Xinfadi και η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την αυστηρότερη έρευνα για να βρει την πηγή της μόλυνσης και να περιορίσει την εξάπλωση του ιού.

Σχεδόν 8.000 άτομα που διευθύνουν επιχειρήσεις ή πραγματοποιούν αγορές στο Xinfadi είχαν λάβει δοκιμές νουκλεϊκών οξέων μέχρι την Κυριακή και έχουν μεταφερθεί σε τοποθεσίες απομόνωσης για κεντρική ιατρική παρακολούθηση.

Έως 90.000 κάτοικοι που ζουν σε 21 κοινότητες κοντά στο Xinfadi και το Yuquandong-μια άλλη αγορά των οποίων οι δραστηριότητες έχουν ανασταλεί λόγω των νέων μολύνσεων COVID-19 στην πρωτεύουσα- λαμβάνουν δοκιμές νουκλεϊνικού οξέος. Όλες αυτές οι κοινότητες είναι κλειστές και υπό αυστηρή διαχείριση.

Περίπου 200.000 άτομα είχαν πάει στο Σινφάδι από τις 30 Μαΐου βάσει μιας εκστρατείας συλλογής δεδομένων σε όλη την πόλη. Αυτοί οι άνθρωποι θα υποβληθούν σε δοκιμές νουκλεϊκών οξέων και, εν τω μεταξύ, πρέπει να μείνουν στο σπίτι για αυτοπαρατήρηση.

“Μέχρι τις 2 μ.μ. την Κυριακή, είχαμε ολοκληρώσει τις δοκιμές νουκλεϊνικού οξέος για 29.386 άτομα που είχαν επισκεφτεί την αγορά Xinfadi τις τελευταίες 14 ημέρες”, δήλωσε ο Γκάο Σιαοτζούν, εκπρόσωπος της Επιτροπής Υγείας του Πεκίνου. “Από όλα τα δείγματα, 12.973 ήρθαν αρνητικά και τα υπόλοιπα περιμένουν αποτελέσματα.”

“Το Πεκίνο θα αυξήσει το επίπεδο πρόληψης όλων των κοινοτήτων με την επανάληψη των ελέγχων θερμοκρασίας πριν από την είσοδο και την απολύμανση των δημόσιων περιοχών”, δήλωσε ο Xu Ying, αξιωματούχος της κορυφαίας ομάδας εργασίας κατά των ιών της πόλης. “Τα μέρη για πολιτιστικές εκδηλώσεις και ψυχαγωγία θα αναστείλουν τις δραστηριότητες”, πρόσθεσε ο Xu.

Είπε ότι τη Δευτέρα, σχεδόν 100.000 κοινωνικοί λειτουργοί κινητοποιήθηκαν σε 7.120 κοινότητες και χωριά στο Πεκίνο για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του COVID-19.

Πηγή: global.chinadaily.com.cn/

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Το Πεκίνο διεξάγει μαζικές δοκιμές

Σχετικά Άρθρα

Κίνα: Η έναρξη σηματοδοτεί ορόσημο στη διαστημική προσπάθεια του έθνους

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 6 / 2020 , 12:38 από adologala.gr Καθώς η Ο τελικός δορυφόρος για την ολοκλήρωση του δικτύου τρίτης γενιάς του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης Beidou της Κίνα ξεκίνησε την Τρίτη το πρωί, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στην προσπάθεια του έθνους για το διάστημα. Aντίστροφη μέτρηση σημείωσε μηδέν στις […]

Ο Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος έφτασε στο Ιράκ – Κάλεσμα για Ειρήνη και τερματισμό των πράξεων βίας οι πρώτες δηλώσεις του

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 5 / 3 / 2021 , 18:59 από news_room Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε μια έκκληση για ειρήνη την πρώτη ημέρα της ιστορικής επίσκεψής του στο Ιρακ που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο, παρακαλώντας με τους οικοδεσπότες του για «τερματισμό πράξεων βίας και εξτρεμισμού, φατριών και μισαλλοδοξίας». Ο 84χρονος, […]

Pin It on Pinterest