31 °C Athens, GR
17/09/2021

Ο Τραμπ μετακινεί το ράλι της καμπάνιας που έχει προγραμματιστεί για την 19η Ιουνίου μετά από αντιδράσεις

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 6 / 2020 , 13:50 από adologala.gr

Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει μετακινήσει το ράλι της εκστρατείας του που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 19 Ιουνίου στην Τάλσα της Οκλαχόμα, την επόμενη μέρα. Η αρχική ημερομηνία του συλλαλητηρίου προκάλεσε κριτική επειδή η 19η Ιουνίου, γνωστή ως Juneteenth, σηματοδοτεί την ημέρα που τελείωσε η δουλεία στις ΗΠΑ. Το ράλι καταδίκασε επίσης για την πραγματοποίηση στην Τάλσα, τον τόπο μιας σφαγής αγώνων στην οποία 300 άνθρωποι, κυρίως μαύροι, γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν πριν από έναν αιώνα.

Ο κ. Τραμπ έγραψε στο Twitter αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι επαναπρογραμματίζει το ράλι μετά από συμβουλές φίλων και υποστηρικτών της Αφρικής.

“Πολλοί από τους Αφροαμερικανούς φίλους και υποστηρικτές μου έφτασαν να προτείνουν ότι εξετάζουμε το ενδεχόμενο αλλαγής της ημερομηνίας σεβασμού για αυτές τις γιορτές, και σεβασμό αυτής της σημαντικής περίπτωσης και όσων αντιπροσωπεύει”, είπε. “Ως εκ τούτου, αποφάσισα να μεταφέρω το ράλι μας στο Σάββατο 20 Ιουνίου, προκειμένου να τιμήσω τα αιτήματά τους.”

Ο κ. Τραμπ πρόσθεσε ότι έχουν ήδη ζητήσει εισιτήρια “πάνω από 200.000 άτομα”.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο κ. Τραμπ είπε στον άγκυρα της Fox News, Χάρις Φούλκνερ, ότι το ράλι του θα ήταν «γιορτή».

“Σκεφτείτε το σαν μια γιορτή. Το ράλι μου είναι μια γιορτή. Ξεκινάμε – στην ιστορία της πολιτικής, νομίζω ότι μπορώ να πω, δεν υπήρξε ποτέ καμία ομάδα ή κανένα άτομο που είχε αγώνες όπως έκανα”, κύριε. Ο Τραμπ είπε.

Η απόφαση του κ. Τραμπ αντιμετώπισε σημαντική αντίδραση. Η σύμβουλος Vanessa Hall-Harper, το μόνο μαύρο μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Τάλσα, δήλωσε ότι ήταν σοκαρισμένη, απογοητευμένη και θυμωμένη όταν άκουσε για το σχέδιο του προέδρου να πραγματοποιήσει το ράλι στις 19 Ιουνίου.

“Επιλέγει στις 19 Ιουνίου, την ημέρα που η κοινότητα αφροαμερικάνων γιορτάζει τη χειραφέτηση της δουλείας για να ξεκινήσει την εκστρατεία του και ισχυρίζεται ότι συμβαίνει επειδή η μαύρη κοινότητα είναι κοντά και αγαπητή στην καρδιά του. Μου αστειεύεσαι;” είπε. “Αν μπορούσα να τον σταματήσω να έρχεται, θα το έκανα. Και προσπαθώ να καταλάβω πώς να το κάνω.”

Η γερουσιαστής Καμάλα Χάρις είπε ότι το ράλι του Τραμπ “δεν είναι απλώς ένα μάτι για τους λευκούς υπερασπιστές – τους διοργανώνει ένα πάρτι καλωσορίσματος στο σπίτι”.

Ο εκπρόσωπος Val Demings έγραψε στο Twitter, “Η Τάλσα ήταν ο τόπος της χειρότερης ρατσιστικής βίας στην αμερικανική ιστορία. Η ομιλία του προέδρου εκεί στις 19 Ιουνίου είναι ένα μήνυμα σε κάθε Μαύρο Αμερικανό: περισσότερο από το ίδιο.”

Οι υποστηρικτές του προέδρου δήλωσαν ότι οι λεπτομέρειες του αγώνα «Make America Great Again» ήταν σκόπιμες αποφάσεις . Η Κατρίνα Πιέρσον, ανώτερη σύμβουλος για την εκστρατεία του Τραμπ, δήλωσε την Πέμπτη ότι «οι Ρεπουμπλικάνοι είναι περήφανοι για αυτήν την ιστορία της 19ης Ιουνίου».

Το 2020 σηματοδοτεί την 99η επέτειο από τη σφαγή του αγώνα Tulsa, κατά τη διάρκεια της οποίας ένα λευκό όχημα επιτέθηκε στην πλουσιότερη μαύρη κοινότητα της χώρας εκείνη την εποχή.

Η σφαγή Greenwood του 1921   είναι η μοναδική θανατηφόρα πράξη φυλετικής βίας στην ιστορία των ΗΠΑ. Εκτός από τους εκατοντάδες ανθρώπους που σκοτώθηκαν, περισσότερα από 36 τετραγωνικά τεμάχια κάηκαν στο έδαφος, 2.000 επιχειρήσεις καταστράφηκαν και περισσότεροι από 10.000 Αφροαμερικανοί έμειναν άστεγοι.

Η Nicole Sganga και η Sarah Ewall-Wice συνέβαλαν σε αυτήν την αναφορά. 

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Ο Τραμπ μετακινεί το ράλι της καμπάνιας που έχει προγραμματιστεί για την 19η Ιουνίου μετά από αντιδράσεις

Σχετικά Άρθρα

Οι κάτοικοι υποβάλλονται σε δοκιμές νουκλεϊνικού οξέος για το COVID-19 τη Δευτέρα το βράδυ σε ένα γήπεδο στην περιοχή Xicheng του Πεκίνου. [Φωτογραφία από Zou Hong / China Daily]

Το Πεκίνο διεξάγει μαζικές δοκιμές

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 6 / 2020 , 13:58 από adologala.gr Το Πεκίνο ενίσχυσε τα μέτρα για να αντιμετωπίσει το νέο σύμπλεγμα τοπικών μολύνσεων COVID-19 καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη αυξήθηκε σε 79 από την Πέμπτη έως την Κυριακή και έως 100.000 κοινωνικοί λειτουργοί συμμετείχαν στο έργο […]

Το Ιράν προειδοποιεί τις ΗΠΑ για «στρατηγικό λάθος» μετά την απειλή του Τραμπ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 15 / 9 / 2020 , 18:49 από adologala.gr Ο Τραμπ είπε ότι οποιαδήποτε επίθεση από το Ιράν για εκδίκηση της δολοφονίας του Σολιμάνι θα αντιμετωπίσει μια απάντηση «1.000 φορές μεγαλύτερη σε μέγεθος». Το Ιράν προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην κάνουν «στρατηγικό λάθος» αφού ο Πρόεδρος Ντόναλντ […]

Pin It on Pinterest