20 °C Athens, GR
13/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Ολοκλήρωση Άσκησης ΤΑΜΣ-ΤΑΑΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021» – Adologala.gr Μνήμη του Αγίου Ονουφρίου του Αιγυπτίου & Πέτρου του εν Άθων στον Μητροπολιτικό Ναό της Χαλκίδας Πατριάρχης Αντιοχείας: Να βρεθεί γρήγορα λύση στη δύσκολη κατάσταση του Λιβάνου – Adologala.gr Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στους Δελφούς – Adologala.gr Παρέμβαση της Κύπρου στην Ολομέλεια της Γ. Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Ετήσια Έκθεση του Σ.A. Συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας Νατάσας Πηλείδου στο Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ – Adologala.gr Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη στην MED7 – Adologala.gr Ο Δήμαρχος της Μόσχας κήρυξε δημόσια αργία άλλες 5 ημέρες της ερχόμενης βδομάδας Εξεδήμησεν προς Κύριον ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης – Ανακοίνωση της Ι.Μ. Αγ. Νεοφύτου ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων στη διάρκεια της πανδημίας – Adologala.gr

Η Εθνική υπερηφάνεια των ΗΠΑ πέφτει στο χαμηλό ρεκόρ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 6 / 2020 , 13:36 από adologala.gr

Ουάσινγκτον, DC – Η αμερικανική υπερηφάνεια συνέχισε την πτωτική πορεία της φθάνοντας στο χαμηλότερο σημείο των δύο δεκαετιών της μέτρησης Gallup. Το νέο χαμηλό έρχεται σε μια στιγμή που οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν δημόσια υγεία και οικονομικές κρίσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία του κοροναϊού και τις αστικές αναταραχές μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στην αστυνομική κράτηση.

Παρόλο που η πλειοψηφία των ενηλίκων στις ΗΠΑ εξακολουθούν να λένε ότι είναι “εξαιρετικά περήφανοι” (42%) ή “πολύ περήφανοι” (21%) για να είναι Αμερικανοί, και οι δύο μετρήσεις είναι οι χαμηλότερες από ό, τι από την αρχική μέτρηση του Gallup το 2001.

Υπερηφάνεια

Ταυτόχρονα, το 15% των Αμερικανών δηλώνουν ότι είναι «μέτρια υπερήφανοι», 12% «λίγο περήφανοι» και 9% «καθόλου περήφανοι».

Αυτά τα τελευταία δεδομένα προέρχονται από δημοσκόπηση στις 28 Μαΐου-4 Ιουνίου, η οποία διαπίστωσε επίσης ότι το 20% των Αμερικανών είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο που συμβαίνουν οι ΗΠΑ και η προεδρική έγκριση μειώθηκε στο 39% . Η περίοδος διεξαγωγής της δημοσκόπησης περιελάμβανε τις συλλήψεις των αστυνομικών που κατηγορήθηκαν για το θάνατο του Floyd, καθώς και τις διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο που προκλήθηκαν από το συμβάν και τις αμφιλεγόμενες απαντήσεις του προέδρου Donald Trump σε αυτές.

Το ποσοστό των Αμερικανών που εκφράζουν μεγάλη υπερηφάνεια στη χώρα μειώνεται τα τελευταία 20 χρόνια, ειδικά πρόσφατα. Ακριβώς πάνω από το μισό, το 55%, αισθάνθηκε μεγάλη υπερηφάνεια για την αρχική ανάγνωση του Ιανουαρίου 2001, πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Στα τρία επόμενα χρόνια, μεταξύ 65% και 70% ήταν εξαιρετικά περήφανοι καθώς το κοινό συγκεντρώθηκε γύρω από τη σημαία . Μέχρι το 2005, αυτή η ανάγνωση μειώθηκε στο 61% και παρέμεινε σταθερή έως το 2015 όταν έπεσε στο 54%. Η τρέχουσα ανάγνωση είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά από τότε που έχει πέσει σε ένα νέο χαμηλό στην τάση του Gallup.

Η υπερηφάνεια των Ρεπουμπλικάνων έχει μειωθεί το προηγούμενο έτος

Ιστορικά οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν πιο πιθανό από τους Δημοκρατικούς και ανεξάρτητους να λένε ότι είναι εξαιρετικά περήφανοι που είναι Αμερικανοί τα τελευταία 20 χρόνια. Παρόλο που οι Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να αναφέρουν μεγαλύτερη οξεία υπερηφάνεια από τους Δημοκρατικούς και τους ανεξάρτητους, η τελευταία δημοσκόπηση βρίσκει μείωση 9% στην εθνική υπερηφάνεια των Ρεπουμπλικάνων. Αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση του ποσοστού των Ρεπουμπλικανών που λένε ότι είναι εξαιρετικά περήφανοι. Δεν υπήρξε σημαντική αλλαγή τον προηγούμενο χρόνο στο ποσοστό των ανεξάρτητων (41%) ή των Δημοκρατών (24%) που λένε ότι είναι εξαιρετικά περήφανοι που είναι Αμερικανοί.

Proud-byParty

Οι εκφράσεις εθνικής υπερηφάνειας έχουν πολιτικοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, όπως και οι στάσεις των ΗΠΑ σε άλλα ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή και τα εργατικά συνδικάτα . Πολλά από αυτά έχουν συμβεί από τότε που ο Τραμπ έγινε πρόεδρος το 2017, με τη δημοκρατική υπερηφάνεια να πέφτει δραματικά από τότε. Πέρυσι, σημειώθηκε ένα κενό 54 πόντων στα ποσοστά των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατών που ήταν εξαιρετικά περήφανοι που ήταν Αμερικανοί. Το χάσμα είναι μικρότερο φέτος – 43 βαθμοί – λόγω της μείωσης της υπερηφάνειας των Ρεπουμπλικάνων, αλλά παραμένει πολύ μεγαλύτερο από ό, τι πριν.

Αμερικανική υπερηφάνεια μεταξύ άλλων βασικών δημογραφικών ομάδων

Από το 2016, η εξαιρετική υπερηφάνεια έχει μειωθεί μεταξύ όλων των μεγάλων υποομάδων. Και αυτό το μέτρο εθνικής υπερηφάνειας είναι στο χαμηλότερο μεταξύ πολλών δημογραφικών υποομάδων που έχουν σταθερά λιγότερες πιθανότητες να εκφράσουν ακραία υπερηφάνεια όλα αυτά τα χρόνια. Αυτές οι ομάδες, οι οποίες συνήθως έχουν δημοκρατική τάση , περιλαμβάνουν νέους ενήλικες ηλικίας 18-29 ετών, γυναίκες, αποφοίτους κολεγίου και μη λευκούς.

Εξαιρετικά περήφανος που είσαι Αμερικανός, από υποομάδα
20162017201820192020
%%%%%
Ανδρες5351514850
γυναίκες5051444334
λευκό5455545049
Μη λευκό4544333624
18 έως 293443332420
30 έως 495151423842
50 έως 646450565748
65 ετών και άνω5560586353
Απόφοιτος κολεγίου4747394134
Όχι πτυχιούχος κολεγίου5454524746
GALLUP

Συγκεκριμένα, η εξαιρετική υπερηφάνεια μεταξύ των λευκών έχει πέσει κάτω από το 50%για πρώτη φορά και οι μη λευκοί είναι 24%. Τα ρατσιστικά φορτισμένα περιστατικά που αφορούν την αστυνομία και την εμφάνιση του κινήματος Black Lives Matter συνέβαλαν όλο και περισσότερο σε μια εθνική συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μαύροι στην κοινωνία και πιθανότατα συντελούν επίσης στη μείωση της αμερικανικής υπερηφάνειας μεταξύ των μη λευκών.

Πηγή:news.gallup.com

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Η Εθνική υπερηφάνεια των ΗΠΑ πέφτει στο χαμηλό ρεκόρ

Σχετικά Άρθρα

Στους 23 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη γραμμή Καΐρου – Μανσούρας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 4 / 2021 , 21:01 από news_room Στους 23 νεκρούς ανήλθε ο θλιβερός απολογισμός από το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο, στη γραμμή Καΐρου – Μανσούρας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Παράλληλα, οι δικαστικές αρχές απέδωσαν κατηγορίες σε 23 υπαλλήλους των σιδηροδρόμων της Αιγύπτου για ευθύνες για […]

ΗΠΑ – Γερουσία: Αθώος ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 2 / 2021 , 1:49 από news_room Η Γερουσία των ΗΠΑ τέλειωσε με την ψηφοφορία στη δίκη για την αποπομπή του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε σήμερα την απαλλαγή του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από την κατηγορία της υποκίνησης της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου […]

Pin It on Pinterest