19 °C Athens, GR
02/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο» Πρώτη ιερατική σύναξη κληρικών Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας απαντά στα δημοσιέυματα περί του Ακίνητου Consolidated Trust

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 19 / 6 / 2020 , 12:24 από

Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας («Archdiocese») κάνει τα ακόλουθα σχόλια σχετικά με την αγορά ενός ακινήτου από την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας Consolidated Trust («Consolidated Trust») στο Σίδνεϊ, όπου βρίσκεται η έδρα της Αρχιεπισκοπής:

  1. Δεδομένου ότι α) η Αρχιεπισκοπή δεν διαθέτει κατάλληλη κατοικία για τον Αρχιεπίσκοπο, και β) ο Αρχιεπίσκοπος, μαζί με ορισμένες από τις υπηρεσίες που παρέχονται από τα Κεντρικά Γραφεία του Αρχιεπισκοπίου στο Redfern, πρόκειται σύντομα να μεταφερθούν για να επιτρέψουν εκτεταμένες ανακαινίσεις, διάφορες επιλογές εξετάστηκαν, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ενοικίασης κατάλληλου ακινήτου για το σκοπό αυτό. Ωστόσο, λόγω των υψηλών και δυσμενών τιμών ενοικίασης στο Σίδνεϊ, το Consolidated Trust αποφάσισε αντ ‘αυτού να προχωρήσει στην αγορά ενός ακινήτου.
  2. Αφού εξέτασε την αγορά ακινήτων στο Σίδνεϊ, εντοπίστηκε ένα διαμέρισμα στην οδό Kent Street, αξίας 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων, τόσο για την καταλληλότητά του για τον συγκεκριμένο σκοπό, όσο και ως εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία για την Αρχιεπισκοπή. Ορισμένες ανακαινίσεις στο ακίνητο, ενισχύοντας την αξία του, πραγματοποιήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν συνολικά από έναν ιδιωτικό ευεργέτη της Αρχιεπισκοπής.   
  3. Η διαδικασία σχετικά με την απόκτηση του ακινήτου ήταν απολύτως νόμιμη και δεν υπήρχε επίσημη αντίρρηση σχετικά με αυτό το θέμα. Το εν λόγω ακίνητο δεν ανήκει σε ιδιώτη ή στον Αρχιεπίσκοπο, αλλά παραχωρείται εξ ολοκλήρου στο Consolidated Trust, τη νόμιμη εταιρεία που ιδρύθηκε από το Κοινοβούλιο της ΝΝΟ και έχει το καθήκον να διατηρεί τα ακίνητα της Αρχιεπισκοπής σε εμπιστοσύνη για την Εκκλησία. Επιπλέον, δεν υπάρχει ανεξόφλητο χρέος προς την Αρχιεπισκοπή για το εν λόγω ακίνητο.
  4. Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχίζει να κατοικεί στο κτίριο του Αρχιεπισκοπίου στο Redfern. Η Αρχιεπισκοπή αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε υπόδειξη ότι ο Αρχιεπίσκοπος κατοικεί επί του παρόντος σε αυτό το συγκεκριμένο διαμέρισμα, ή ότι έχει δηλώσει ότι θα διαμείνει εκεί και καταγράφει ότι, μέχρι αυτό το σημείο, δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση από αυτόν.
  5. Δυστυχώς, ορισμένα άτομα, που δεν διαθέτουν αρμοδιότητα και καμία νομική ευθύνη, διεγείρουν το ζήτημα που σχετίζεται με την αγορά του εν λόγω ακινήτου, δημοσιεύοντας επιστολές και προωθώντας άρθρα μέσων ενημέρωσης, με σκοπό να βλάψουν την καλή φήμη της Αρχιεπισκοπής και του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου . Η Αρχιεπισκοπή, υπεύθυνα και επίσημα, δηλώνει ότι η Ενοποιημένη Εμπιστοσύνη εκπροσωπείται μόνο από τα μέλη της. Οι δηλώσεις που σχετίζονται με τις ενέργειες του Ενοποιημένου Καταπιστεύματος που προέρχονται από οποιαδήποτε άλλη πηγή δεν μπορούν να θεωρηθούν αντικειμενικές ή αξιόπιστες και να διαδοθούν προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλα αυτο-αναζητούμενα ενδιαφέροντα.
  • Source: δημοσιέυματα περί του Ακίνητου Consolidated Trust

Σχετικά Άρθρα

Ο Αυστραλίας Μακάριος καταδικάζει την Στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 26 / 2 / 2022 , 7:16 από news_room Ο Αυστραλίας Μακάριος καταδικάζει την Στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος εκφράζει την απόλυτη καταδίκη του για την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας μία κυρίαρχης χώρας και την πρόκληση καταστροφών και […]

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Διάκονο: “Η αγάπη, όπως θα σε σταυρώνει, έτσι και θα σε στεφανώνει”

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 11 / 2020 , 14:45 από Το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Φιλίππου του Αποστόλου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού, στον Ιερό […]