22 °C Athens, GR
03/10/2022

Τελευταια Νέα
Ανακοινωθέν για τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Περιοδεία στη Λατινική Αμερική ξεκινά ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Music Escapades: Τριήμερο αφιέρωμα στην σύγχρονη αθηναϊκή μουσική σκηνή με δωρεάν είσοδο στο ΚΠΙΣΝ Αυστραλίας Μακάριος: «Η αγάπη μάς οδηγεί στο φως, το μίσος μάς οδηγεί στο σκοτάδι και στη φθορά» Τα εγκαίνια του νέου διαδικτυακού Ραδιοφωνικού Σταθμού «Εκ Βαθέων» τέλεσε ο Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ Αγιασμός ενάρξεως μαθημάτων στην Πατριαρχική Σχολή «Άγιος Αθανάσιος» Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Παρουσία πλήθους κόσμου η Στρατιωτική Παρέλαση για την 62η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Η κλιματική αλλαγή, οι πόλεμοι και οι οικονομικές κρίσεις, οι βασικοί λόγοι για την ευρεία επισιτιστική κρίση Ο Υπουργός Εσωτερικών για την επέτειο της ανεξαρτησίας της 1ης Οκτωβρίου στην ομογένεια των ΗΠΑ

Αφήνει παραθυράκι για αλλαγή δεδομένων στη θητεία Γενικού Εισαγγελέα ο Αγγελίδης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 6 / 2020 , 13:22 από

Για τις προθέσεις του, αναφορικά με την ανάληψη του νέων του καθηκόντων ως Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα μίλησε ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, χθες ανέβηκε στο ελικόπτερο μαζί με τον ύπατο εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής, μαζί με τον οποίο επισκέφθηκαν τη θαλάσσια περιοχή όπου εκτελεί παράνομη γεώτρηση το τουρκικό γεωτρύπανο και όταν επέστρεψε μετά από λίγες ώρες, ενημερώθηκε και διαπίστωσε πως τη Δευτέρα αποχωρεί για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.
 
«Είναι γεγονός, ότι ανέβηκα ως υπουργός Άμυνας και όταν έφθασα αντιλήφθηκα τι έγινε. Τους είπα παιδιά αν θέλετε αφήστε με εδώ δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε, χαριτολογώντας ο κ. Αγγελίδης.
 
Παράλληλα εξέφρασε τη συγκίνηση του για την αποχώρηση του από το Υπουργείο Άμυνας μετά από μια παρουσία σχεδόν δύο ετών.  «Το γεγονός ότι δεν ήθελα να μείνω στην πολιτική με βοήθησε στο να λάβω την απόφαση και να δεχθώ την πρόταση, διότι η θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα δεν έχει σχέση με την πολιτική και εγώ προσωπικά δεν ήθελα να εμπλακώ με την πολιτική. Η θέση του υπουργού Άμυνας ήταν για εμένα μια καλή παρένθεση. Με μια ομαδική εργασία με τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του Υπουργείου προσπαθήσαμε για το καλύτερο».
 
Ερωτηθείς αν θα παραμείνει στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, μέχρι αφυπηρετήσεως, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον Νόμο και στην περίπτωση του αφορά τα επόμενα 22 χρόνια, ο κ. Αγγελίδης, υπέδειξε, ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να το πει αυτό. «Λόγω και του χαρακτήρα μου αυτό δεν είναι δεδομένο», είπε χαρακτηριστικά.
 
Ερωτηθείς αν θα πρέπει το «μέχρι αφυπηρετήσεως» να αλλάξει, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Έχω τις απόψεις μου και θα κάνω κάποιες εισηγήσεις. Είναι κάτι που πρέπει εν πάση περιπτώσει να μας απασχολήσει όλους».
 
«Με το καλό να αναλάβουμε μαζί με τον αγαπητό φίλο τον Γιώργο και πιστεύω ότι έχουμε να προσφέρουμε σε συνεργασία με τους νέους μας συνεργάτες στη Νομική Υπηρεσία. Είναι δεδομένο πως θα έχουμε αγαστή συνεργασία. Πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα στα οποία θα μπορούμε να συνεισφέρουμε. Σε αυτές τις θέσεις πρέπει κάποιος να προσφέρει για να υπάρξει αναβάθμιση του θεσμού», πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης.

Σε ερώτηση αν ο τίτλος του θα είναι «Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας» ή «Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα», ζήτημα που τέθηκε και αποτέλεσε ένα από τους πολλούς λόγους διαφωνιών μεταξύ του απερχόμενου Γενικού Εισαγγελέα και του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ο Σάββας Αγγελίδης, επεσήμανε πως αυτό το θέμα δεν τον απασχολεί. «Με απασχολεί να συμβάλω μαζί με τον νέο Γενικό Εισαγγελέα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες, τον συντονισμό, τον προγραμματισμό αλλά και σε θέματα χειρισμού των υποθέσεων. Υπάρχουν πολύ σοβαρές υποθέσεις και πιστεύω ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία και στη Νομική Υπηρεσία να συμβάλω για το καλύτερο», κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Αφήνει παραθυράκι για αλλαγή δεδομένων στη θητεία Γενικού Εισαγγελέα ο Αγγελίδης

Σχετικά Άρθρα

Aποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα Βασίλη Κκολιά στο Μαρώνι – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 6 / 6 / 2021 , 16:18 από news_room Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης παρευρέθηκε στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Βασίλη Κκολιά, στο Μαρώνι όπου και στην ομιλία του σημείωσε : Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχτηκα την πρόσκληση να παρευρίσκομαι σήμερα μαζί σας εδώ στο […]

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Έρευνας στη Ρουμανία

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υφυπουργού Έρευνας στη Ρουμανία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 9 / 2022 , 23:44 από news_room Ψηφιοποίηση και κυβερνοασφάλεια στο επίκεντρο των συζητήσεων καθώς και η προώθηση σχέσεων μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών. Στη Ρουμανία για επίσημη επίσκεψη μετέβη μεταξύ 13 – 15 Σεπτεμβρίου 2022 ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος […]

Pin It on Pinterest