16 °C Athens, GR
25/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Σύμη: Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του Κωδωνοστασίου του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Ιωάννου Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό του Σύδνεϋ Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Εύχομαι η πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου να βρει και άλλους μιμητές» Μπάιντεν: Ισχυρότερη από ποτέ η συμμαχία των ΗΠΑ με την Ελλάδα Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου Πυροσβεστική: Ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας Παρίσι – Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις του προγράμματος Εθελοντισμού Την Υπουργό Παιδείας δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Ολοκληρώθηκε η Σύναξη Πνευματικών στη Μητρόπολη Εδέσσης Την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επισκέπτεται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Αφήνει παραθυράκι για αλλαγή δεδομένων στη θητεία Γενικού Εισαγγελέα ο Αγγελίδης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 6 / 2020 , 13:22 από

Για τις προθέσεις του, αναφορικά με την ανάληψη του νέων του καθηκόντων ως Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα μίλησε ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, χθες ανέβηκε στο ελικόπτερο μαζί με τον ύπατο εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής, μαζί με τον οποίο επισκέφθηκαν τη θαλάσσια περιοχή όπου εκτελεί παράνομη γεώτρηση το τουρκικό γεωτρύπανο και όταν επέστρεψε μετά από λίγες ώρες, ενημερώθηκε και διαπίστωσε πως τη Δευτέρα αποχωρεί για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.
 
«Είναι γεγονός, ότι ανέβηκα ως υπουργός Άμυνας και όταν έφθασα αντιλήφθηκα τι έγινε. Τους είπα παιδιά αν θέλετε αφήστε με εδώ δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε, χαριτολογώντας ο κ. Αγγελίδης.
 
Παράλληλα εξέφρασε τη συγκίνηση του για την αποχώρηση του από το Υπουργείο Άμυνας μετά από μια παρουσία σχεδόν δύο ετών.  «Το γεγονός ότι δεν ήθελα να μείνω στην πολιτική με βοήθησε στο να λάβω την απόφαση και να δεχθώ την πρόταση, διότι η θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα δεν έχει σχέση με την πολιτική και εγώ προσωπικά δεν ήθελα να εμπλακώ με την πολιτική. Η θέση του υπουργού Άμυνας ήταν για εμένα μια καλή παρένθεση. Με μια ομαδική εργασία με τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του Υπουργείου προσπαθήσαμε για το καλύτερο».
 
Ερωτηθείς αν θα παραμείνει στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, μέχρι αφυπηρετήσεως, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον Νόμο και στην περίπτωση του αφορά τα επόμενα 22 χρόνια, ο κ. Αγγελίδης, υπέδειξε, ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να το πει αυτό. «Λόγω και του χαρακτήρα μου αυτό δεν είναι δεδομένο», είπε χαρακτηριστικά.
 
Ερωτηθείς αν θα πρέπει το «μέχρι αφυπηρετήσεως» να αλλάξει, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να δώσει ξεκάθαρη απάντηση. Έχω τις απόψεις μου και θα κάνω κάποιες εισηγήσεις. Είναι κάτι που πρέπει εν πάση περιπτώσει να μας απασχολήσει όλους».
 
«Με το καλό να αναλάβουμε μαζί με τον αγαπητό φίλο τον Γιώργο και πιστεύω ότι έχουμε να προσφέρουμε σε συνεργασία με τους νέους μας συνεργάτες στη Νομική Υπηρεσία. Είναι δεδομένο πως θα έχουμε αγαστή συνεργασία. Πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα στα οποία θα μπορούμε να συνεισφέρουμε. Σε αυτές τις θέσεις πρέπει κάποιος να προσφέρει για να υπάρξει αναβάθμιση του θεσμού», πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης.

Σε ερώτηση αν ο τίτλος του θα είναι «Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας» ή «Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα», ζήτημα που τέθηκε και αποτέλεσε ένα από τους πολλούς λόγους διαφωνιών μεταξύ του απερχόμενου Γενικού Εισαγγελέα και του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ο Σάββας Αγγελίδης, επεσήμανε πως αυτό το θέμα δεν τον απασχολεί. «Με απασχολεί να συμβάλω μαζί με τον νέο Γενικό Εισαγγελέα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες, τον συντονισμό, τον προγραμματισμό αλλά και σε θέματα χειρισμού των υποθέσεων. Υπάρχουν πολύ σοβαρές υποθέσεις και πιστεύω ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία και στη Νομική Υπηρεσία να συμβάλω για το καλύτερο», κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Αφήνει παραθυράκι για αλλαγή δεδομένων στη θητεία Γενικού Εισαγγελέα ο Αγγελίδης

Σχετικά Άρθρα

Αθλητικό και Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα SHE RUNS “Active Girls’ Lead” της ISF

Αθλητικό και Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα SHE RUNS “Active Girls’ Lead” της ISF

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 9 / 2022 , 21:15 από news_room Αναχώρησε χθες 12 Σεπτεμβρίου 2022 για τις Βρυξέλλες η αποστολή του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) για να συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: SHE RUNS – “Active Girls’ Lead” της ISF (International School Sport Federation). Το εν λόγω πρόγραμμα, […]

22η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου

22η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 4 / 11 / 2022 , 20:36 από news_room 11-12 Νοεμβρίου 2022, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός Το Υφυπουργείο Πολιτισμού – Πολιτιστικές Υπηρεσίες ανακοινώνει την έναρξη της 22ης Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 11ης και 12ης Νοεμβρίου 2022, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό. Το φεστιβάλ αποτελεί θεσμό […]

Pin It on Pinterest