16 °C Athens, GR
05/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Πλήθος εκδηλώσεων για την Αγιοκατάταξη της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Μητρόπολη Λέρου Η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη Γεωργία Καρασιώτου επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Με επιτυχία η παρουσίαση της έκδοσης της Ι.Μ. Παντοκράτορος στην Αθήνα Τελέστηκε η κηδεία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Αντρέα Στυλιανού Το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσε να αποφασίσει τη Δευτέρα εάν ο Τραμπ μπορεί να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο του 2024 Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Χειροτονία Επισκόπου Ιππώνος Στεφάνου από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στο Καϊρο της Αιγύπτου Χειροτονία νέου Διακόνου Δημητρίου Λεονταράκη στον Άγιο Βασίλειο Πειραιώς Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών o Μητροπολίτης Κηφισίας Ιερατική Σύναξη κληρικών Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως

Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την Εορτή του Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κύπρου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 6 / 2020 , 14:52 από

Την Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020, μνήμη του αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτού και προστάτου της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ιερό ναό στη Δασούπολη.

Στο συλλείτουργο έλαβαν μέρος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, και οι βοηθοί επίσκοποι τού Μακαριωτάτου, Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, Νεαπόλεως κ. Πορφύριος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Διευθυντής τής Ιερατικής Σχολής Κύπρου «Απόστολος Βαρνάβας» Αρχιμ. κ. Βενέδικτος Ιωάννου.

Στην απόλυση, ο Μακαριώτατος απευθύνθηκε με σύντομο μήνυμά του προς τους πιστούς επικαλούμενος τις πρεσβείες τού Προστάτου τής Εκκλησίας Κύπρου, αποστόλου Βαρνάβα, ώστε σύντομα όλη η ανθρωπότητα να απαλλαγεί από την ενσκήψασα επιδημία τού κορωναϊού, η οποία σκορπίζει τον θάνατο σε πολλές χώρες τού εξωτερικού. Επίσης, ανέπεμψε από καρδίας την ευχή όπως ο απόστολος Βαρνάβας απαλλάξει και το νησί μας από τον τουρκικό ζυγό που για τόσα χρόνια καταπατεί τις περιουσίες των ελληνοκυπρίων, μέσα στις οποίες και η αρχαιοτάτη Ιερά Μονή του και τόσα άλλα ιερά προσκυνήματα της πατρίδας μας.

Το μεσημέρι τής ίδιας ημέρας, ως είθισται, ο Μακαριώτατος παρέθεσε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή επίσημο γεύμα, με την ευκαιρία τής Θρονικής Εορτής τής Εκκλησίας Κύπρου, προς τον Πρόεδρο τής Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και άλλους αξιωματούχους τού Κράτους.

 

Τον Πρόεδρο υποδέχθηκε στην είσοδο τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής ο πρώτος τῇ τάξει Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος.

 

Ευχετήριο Γράμμα για την Θρονική Εορτή τής καθ’ ημάς Εκκλησίας απέστειλε η ΑΘΠ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Απευθυνόμενος προς τον Μακαριώτατο, τη σεπτή Ιεραρχία, τον ευαγή κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες και όλον τον χριστεπώνυμο λαό τής Κύπρου, επιδαψίλευσε τις πατριαρχικές του ευλογίες προς όλους, ευχόμενος ευστάθεια, ενότητα, και θεαρέστους δραστηριότητες. Προς τον Μακαριώτατο προσωπικώς ευχήθηκε όπως η Χάρις τού Παναγίου Πνεύματος τον αξιώνει όπως έχει «περισσόν ζωῆς» «εἰς δόξαν Θεοῦ καὶ ἐπ’ ἀγαθῷ τῆς καθόλου Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας».

 

  • Source: Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την Εορτή του Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κύπρου

Σχετικά Άρθρα

Το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της έκτακτης συνεδρίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 12 / 2022 , 22:24 από news_room Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου συνῆλθε σήμερα, Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022, εἰς συνεδρίαν, ὑπὸ τὴν προεδρίαν τοῦ Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου, Τοποτηρητοῦ τοῦ Ἀρχιεπισκοπικοῦ Θρόνου καὶ ἐργάσθηκε ὡς ἀκολούθως: 1) Ἐξέτασε τὶς δύο ἐνστάσεις ποὺ εἶχαν ὑποβληθεῖ γιὰ τὶς Ἀρχιεπισκοπικὲς Ἐκλογὲς […]

Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για τα πάνδημα Μνημόσυνα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 7 / 2021 , 0:50 από news_room Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για τα πάνδημα Μνημόσυνα Η Αγία και Ιερά Σύνοδος της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου όρισε όπως τελεσθούν σε όλους τους ιερούς ναούς της νήσου πάνδημα μνημόσυνα και άλλες εκδηλώσεις ως εξής: Την Κυριακή, 4 Ιουλίου 2021, για τον Εθνομάρτυρα […]