16 °C Athens, GR
19/10/2021

Τελευταια Νέα
Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Απόστολο Λουκά Στροβόλου O Πρώτος εορτασμός όλων των Αγίων Ιατρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Στο Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης ΗΠΑ: Αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Λάνκαστερ Υπ. Εργασίας: Πληρωμές 90,3 εκατ. ευρώ σε 141.000 δικαιούχους από σήμερα έως 22/10 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τέλεσε το 40ημερο Ιερό Μνημόσυνο του Γέροντος Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά Η Κυριακή των Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος – Μνημόσυνο της Ηρωϊδας Λέλας Καραγιάννη Η χειροτονία του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριου στην Μητρόπολη Αθηνών

Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για τα πάνδημα Μνημόσυνα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 29 / 6 / 2020 , 13:48 από adologala.gr

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου όρισε όπως τελεσθούν σε όλους τους ιερούς ναούς της νήσου πάνδημα μνημόσυνα και άλλες εκδηλώσεις ως εξής:

  • Την Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020, για τον Εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό και τους άλλους Εθνομάρτυρες της 9ης Ιουλίου 1821.
  • Την Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020, για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος.
  • Την Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020, για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.
  • Την Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄.

Τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου θα προστούν των πιο πάνω μνημοσύνων στις έδρες τους.

Ειδικά στην πόλη της Λευκωσίας, τα επίσημα μνημόσυνα θα τελεσθούν, ως ακολούθως:

1) Το μνημόσυνο των Εθνομαρτύρων της 9ης Ιουλίου 1821 θα τελεσθεί στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης την Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020. Τούτου θα προστεί η Α.Μ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Έντιμος Υπουργός Παιδείας κ. Πρόδρομος Προδρόμου. Θα ακολουθήσει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο παρακείμενο Μαυσωλείο των Εθνομαρτύρων. Για περισσότερες πληροφορίες και κατάθεση στεφάνων μπορείτε να απευθύνεστε στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Λευκωσίας, κ. Αντώνη Αντωνίου,  αριθ. τηλεφώνου: 22673296.

2) Το μνημόσυνο για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, προς προάσπιση της νομιμότητας και της Δημοκρατίας, θα τελεσθεί την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 8.30 π.μ., στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (Κοιμητήριο Λευκωσίας). Τούτου θα προστεί η Α.Μ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος. Θα παραστούν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, η Α.Ε. ο Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Θεοχάρης Λαλάκος και οι άλλες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της νήσου. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Ελλόγιμος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και πρώην Υπουργός Παιδείας, Καθηγητής κ. Γιώργος Δημοσθένους.

Μετά την τέλεση του μνημοσύνου στον ιερό ναό, θα τελεσθεί από την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων, όπου και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Για περισσότερες πληροφορίες και κατάθεση στεφάνων μπορείτε να απευθύνεστε στον Ίλαρχο κ. Κουντούρη Αντρέα,  αριθ. τηλεφώνου: 22415249.

3) Τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 και ώρα 10.00 π.μ., θα ψαλεί στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης παράκληση για την απελευθέρωση της νήσου μας από τον Τούρκο εισβολέα, την επιστροφή όλων των προσφύγων μας στις πατρογονικές τους εστίες και τη διακρίβωση της ζωής όλων των αγνοουμένων μας. Στη συνέχεια, θα τελεσθεί το επίσημο μνημόσυνο για όσους έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή.

Τόσο της παράκλησης όσο και του μνημοσύνου θα προστεί η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος και θα παραστούν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, η Α.Ε. ο Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Θεοχάρης Λαλάκος, οι άλλες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της νήσου, γονείς και συγγενείς πεσόντων και αγνοουμένων και άλλοι επίσημοι. Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Ελλόγιμος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής κ. Τάσος Χριστοφίδης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Λευκωσίας, κ. Αντώνη Αντωνίου,  αριθ. τηλεφώνου: 22673296.

4) Το επίσημο μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ θα τελεσθεί την Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020 στην Ιερά Μονή Κύκκου, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου. Στη συνέχεια, θα τελεσθεί τρισάγιο στον τάφο του Εθνάρχη, στο Θρονί, όπου και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για τα πάνδημα Μνημόσυνα

Σχετικά Άρθρα

Ανακοινωθέν της 3ης τακτικής για το 2020 Ιεράς Συνόδου, της Εκκλησίας της Κύπρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 9 / 2020 , 15:30 από adologala.gr Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου συνῆλθε σήμερα, Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020, στὴν τρίτη τοῦ ἔτους τακτικὴ συνεδρία, ὑπὸ τὴν προεδρία τῆς Α.Μ. τοῦ Ἀρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου καὶ ἐργάσθηκε ὡς ἑξῆς: 1) Ἀσχολήθηκε μὲ θέματα τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς […]

Σημείο αναφοράς των Ελλήνων και των Ορθοδόξων στη Νέα Υόρκη η Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας – Κτήτορας της Μονής ο Γέροντας πρώην Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 15 / 7 / 2020 , 20:39 από adologala.gr Στο κέντρο του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης στην Αστόρια χτυπά η ορθοδοξία και Ελληνισμός. Σε εκείνο το σημείο που χτίστηκε επί ημερών του (πρώην)Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιου ο μεγαλοπρεπής ιερός ναός που πανηγυρίζουν οι Έλληνες κάθε χρόνο. Σημεία θαυμαστά και […]

Pin It on Pinterest