15 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Ο Πατριάρχης Δανιήλ απονέμει το βραβείο του Ευρωπαϊκού Βραβείου Coudenhove-Kalergi στον Πρόεδρο Ιωάννη

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 30 / 5 / 2020 , 16:43 από

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ντάνιελ την Τετάρτη 4 Μαρτίου, παρευρέθηκε στην τελετή απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Coudenhove-Kalergi στον Πρόεδρο της Ρουμανίας Κλάους Ιωάννης στο Παλάτι Cotroceni.

Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Γαλήνιο Υψηλότατα Πρίγκιπα Νικόλαο φον Λιχτενστάιν, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Coudenhove-Kalergi

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Donald Tusk, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος παρέδωσε τον έπαινο.

Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Coudenhove-Kalergi αποφάσισαν να δώσουν το Ευρωπαϊκό Βραβείο Coudenhove-Kalergi 2020 στον Πρόεδρο της Ρουμανίας για «τα εξαιρετικά προσόντα του ως πολιτικού, ο οποίος, μέσω της αφοσίωσής του στις ευρωπαϊκές αξίες, συμβάλλει αποφασιστικά στη βαθύτερη ολοκλήρωση του Η Ρουμανία στην κοινότητα των ευρωπαϊκών κρατών », λαμβάνοντας υπόψη, ταυτόχρονα, ότι« η πολιτική του δράση έχει υποδειγματική λειτουργία για μια πρώην διχασμένη Ευρώπη ».

Το διάσημο Ευρωπαϊκό Βραβείο Coudenhove-Kalergi απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε προσωπικότητες που έχουν συμβάλει σημαντικά στο έργο μιας ενωμένης και ειρηνικής Ευρώπης.

Το βραβείο απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Coudenhove-Kalergi, που ιδρύθηκε το 1978 προς τιμήν του «μεγάλου Ευρωπαίου οραματιστή» Richard von Coudenhove-Kalergi.

Μεταξύ του ευρωπαϊκού βραβείου, οι βραβευμένοι Coudenhove-Kalergi είναι εξέχοντες Ευρωπαίοι και διεθνείς ηγέτες, οι οποίοι έχουν σημειώσει την ιστορία της ηπείρου τον τελευταίο μισό αιώνα, όπως: Emil Constantinescu, Πρόεδρος της Ρουμανίας (1998) · Jean-Claude Juncker, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2014) · Herman Van Rompuy, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (2012) · Angela Merkel, Καγκελάριος της Γερμανίας (2010).

Σχετικά Άρθρα

Τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 22 / 11 / 2020 , 16:16 από Με την ευκαιρία της ανάπαυσης του Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην εκκλησία μνήμης, τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, στο Βελιγράδι, ενώ εκεί βρισκότανε  η σορός του Πατριάρχη Ειρηναίου. Η σορός του είχε τοποθετηθεί στο κέντρο της μεγάλης εκκλησίας του Αγίου Σάββα […]

apafthike_en_kyrio_o_patriaxis_boulgarias_neofytos_adolo_gala

Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος – Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 3 / 2024 , 15:25 από news_room Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος – 16 Μαρτίου 2024 η εξόδιος ακολουθία του Πατριάρχη  Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύνοδος για την εξόδιο ακολουθία του Πατριάρχη Νεόφυτου ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ | Αναπαύθηκε εν Κυρίω ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος. Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας τους […]