19 °C Athens, GR
25/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ακρίβεια εξανέμισε τις αυξήσεις των εισοδημάτων» Κακοκαιρία σε εξέλιξη στη χώρα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και προειδοποιήσεις 112 σε πολλές περιοχές Med MoU & Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για καλύτερους ναυτιλιακούς ελέγχους Η παγκόσμια πείνα υποχωρεί, αλλά η επισιτιστική κρίση παραμένει σύμφωνα με τον ΟΗΕ Νέος Βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου – Το ανακοινωθέν εργασιών της 23ης Ιουλίου 2026 Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά του Ιράν για 13η νύχτα – Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή και άλμα στην τιμή του πετρελαίου Το τελευταίο αντίο στη θρυλική Μαίρη Λίντα Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα πρέπει να ακολουθήσει τις ανάγκες της εποχής ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα – Πρόγραμμα 2026

Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες που έπληξαν το Αφγανιστάν και το Πακιστάν

Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες που έπληξαν το Αφγανιστάν και το Πακιστάν

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 23 / 7 / 2023 , 23:47 από news_room

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις σκότωσαν 31 ανθρώπους στο Αφγανιστάν, ενώ τουλάχιστον άλλοι 13 σκοτώθηκαν από κατολισθήσεις στο Πακιστάν.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι αγνοούνται μετά τις σφοδρές πλημμύρες από τις εποχικές βροχοπτώσεις στο Αφγανιστάν.

13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων και κατολισθήσεων στο γειτονικό Πακιστάν.

Ο Shafiullah Rahimi, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν για το υπουργείο Καταστροφών του Αφγανιστάν, δήλωσε την Κυριακή ότι τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 74 τραυματίστηκαν και άλλοι 41 αγνοούνται μετά τις πλημμύρες τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Πλημμύρες έπληξαν την πρωτεύουσα Καμπούλ, τις επαρχίες Maidan Wardak και Ghazni. Είπε ότι η πλειονότητα των θυμάτων ήταν στη δυτική Καμπούλ και στο Μαϊντάν Ουαρντάκ. Ο Ραχίμι είπε ότι περίπου 250 ζώα χάθηκαν στις πλημμύρες.

Οι πλημμύρες έφεραν περαιτέρω δυστυχία στο ήδη ταλαιπωρημένο Αφγανιστάν. Τον Απρίλιο, η υπηρεσία ανθρωπιστικών υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι η χώρα της Νότιας Ασίας αντιμετωπίζει το τρίτο συνεχόμενο έτος ξηρασίας, το δεύτερο έτος σοβαρών οικονομικών δυσχερειών και τις συνέπειες δεκαετιών πολέμου και φυσικών καταστροφών.

Η πιο πρόσφατη ξαφνική πλημμύρα σημειώθηκε στην περιοχή Jalrez της επαρχίας Maidan Wardak δυτικά της Καμπούλ. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον ύπνο τους από την ραγδαία αύξηση των πλημμυρών, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, Zabihullah Mujahid. Περίπου 40 άλλοι άνθρωποι αγνοούνται αφού εκατοντάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν και οι ομάδες διάσωσης ήταν απασχολημένες με τη διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, είπε.

Εκδίδοντας συλλυπητήριο μήνυμα, ο Μουτζαχίντ κάλεσε τις ομάδες βοήθειας και τη διοίκηση της Καμπούλ να βοηθήσουν τις οικογένειες των εκλιπόντων.

Το γραφείο του επαρχιακού κυβερνήτη σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι εκατοντάδες σπίτια είτε υπέστησαν ζημιές είτε καταστράφηκαν και οι αγνοούμενοι πιστεύεται ότι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια σπιτιών που κατέρρευσαν.

Η δήλωση ανέφερε ότι εκατοντάδες τετραγωνικά μίλια γεωργικής γης ξεβράστηκαν και καταστράφηκαν και ο αυτοκινητόδρομος μεταξύ της Καμπούλ και της κεντρικής επαρχίας Μπαμιγιάν έκλεισε λόγω των πλημμυρών.

Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες που έπληξαν το Αφγανιστάν και το Πακιστάν
Παιδιά από το Αφγανιστάν μεταφέρουν τα υπάρχοντά τους μετά από ξαφνικές πλημμύρες στην περιοχή Khair Abad στην επαρχία Ghazni στις 23 Ιουλίου 2023 [Mohammad Faisal Naweed/AFP]
Ισχυρές βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις στο Πακιστάν
Στο Πακιστάν, 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν λόγω έντονων βροχοπτώσεων και κατολισθήσεων, καθώς η εποχή των μουσώνων συνέχισε να επηρεάζει περιοχές της χώρας την Κυριακή.

Στη βορειοδυτική επαρχία Khyber Pakhtunkhwa, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 48 ώρες σε περιστατικά που σχετίζονται με τη βροχή.

Στην περιοχή Skardu της περιοχής Gilgit Baltistan, τέσσερα μέλη της οικογένειας έχασαν τη ζωή τους όταν μια τεράστια κατολίσθηση έπληξε το αυτοκίνητό τους, σύμφωνα με τον αστυνομικό Raja Mirza Hassan.

Ο Ταϊμούρ Χαν, εκπρόσωπος της επαρχιακής αρχής διαχείρισης καταστροφών, δήλωσε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον 74 σπίτια στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα.

Οι επαρχιακές αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή Chitral καθώς οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες στην ορεινή περιοχή.

Από την έναρξη των βροχών των μουσώνων στις 25 Ιουνίου, 101 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 16 γυναίκες και 42 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την εθνική αρχή διαχείρισης καταστροφών.

Στο Αφγανιστάν, οι φυσικές καταστροφές επηρεάζουν κατά μέσο όρο 200.000 ανθρώπους κάθε χρόνο. Το 2022, πλημμύρες ρεκόρ την εποχή των μουσώνων πλημμύρισαν προσωρινά το ένα τρίτο της χώρας, σκοτώνοντας περίπου 1.700 ανθρώπους.

Πηγή: Al Jazeera

Σχετικά Άρθρα

Το Θέατρο του Λυκαβηττού «γιόρτασε» την αναγέννησή του με μαέστρο τον Σταύρο Ξαρχάκο

Το Θέατρο του Λυκαβηττού «γιόρτασε» την αναγέννησή του με μαέστρο τον Σταύρο Ξαρχάκο

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 16 / 9 / 2023 , 1:39 από news_room Ένα Θέατρο με λαμπρή ιστορία επέστρεψε ανανεωμένο στη ζωή των Αθηναίων και οι Αθηναίοι πλημμύρισαν τον χώρο του για να «καλωσορίσουν» την επιστροφή του. Το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού «ζωντάνεψε» και πάλι μετά από 15 χρόνια «σιωπής» και ξεκίνησε τη νέα εποχή του με μια […]

Ο εορτασμός της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 19 / 2 / 2023 , 19:57 από news_room Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τέλεσε σήμερα το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας. Συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος και Ευρίπου […]