18 °C Athens, GR
13/05/2024

Τελευταια Νέα
Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στον εσπερινό του πολιούχου της πόλης του Ζωγράφου, Αγίου Θεράποντος ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα στον Άγιο Θεράποντα Ζωγράφου Η εορτή της Οσίας Σοφίας στην Ι.Μ. Κλεισούρας Καστοριάς Εκπαιδευτικό ταξίδι στη Σουηδία Στελεχών του Ομίλου Σαρακάκη Δύο Αμερικανοί και ένας Ρώσος ανάμεσα στους 20 διαδηλωτές που συνελήφθησαν στην Γεωργία Πανηγυρικός Εορτασμός των Θεσσαλονικέων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Το 87% των οδηγών στην Ελλάδα φοβάται την επιθετική συμπεριφορά των άλλων οδηγών Η εορτή του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του νέου στην Ιερά Μονή του στη Νέα Μάκρη Αττικής Πανηγυρίσε ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής Αρδανίου της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Οι αλλαγές και τα σαρακοστιανά που προστίθενται

Καλάθι του νοικοκυριού Οι αλλαγές και τα σαρακοστιανά που προστίθενται

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 16 / 2 / 2023 , 15:04 από news_room

Σε 60 θα ανέρχονται πλέον οι κατηγορίες προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ σύντομα έρχεται και το «καλάθι της Σαρακοστής»

Προσθήκες στο «καλάθι του νοικοκυριού» ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, με τα σύνολο των προϊόντων στο καλάθι να ανέρχονται πλέον σε 60.

Συγκεκριμένα, θα προστεθούν νέα είδη, όπως: φακές, φασόλια και ρεβύθια, πάριζα και γαλοπούλα, κοτόπουλο ολόκληρο και κοτόπουλο σε μέρη, νωπό μοσχάρι, γάλα υψηλής παστερίωσης / μακράς διαρκείας και πλήρες, σοκολάτες και λευκό τυρί.

Επίσης, θα υπάρξουν τροποποιήσεις σε αλλαντικά, κοτόπουλο και όσπρια:

  • Η κατηγορία των αλλαντικών θα σπάσει στα δύο: σε πάριζα και γαλοπούλα.
  • Η κατηγορία του νωπού κοτόπουλου επίσης σπάει στα δύο: σε ολόκληρο νωπό κοτόπουλο και σε κομμάτια.
  • Η κατηγορία των οσπρίων θα σπάσει στα τρία, ώστε να συμπεριλαμβάνονται ρεβίθια, φακές και φασόλια.

Παράλληλα, σε λίγες ημέρες θα εφαρμοστεί και το «καλάθι της Σαρακοστής». Εκτός από τα άλλα νηστίσιμα προϊόντα του καλαθιού, προστίθεται ο χαλβάς, οι νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές) και δύο τουλάχιστον κατεψυγμένα θαλασσινά σε κάθε αλυσίδα. Τα προϊόντα αυτά θα παραμείνουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Υπογραμμίστηκε, επίσης, ότι από χθες στην εφαρμογή e-Katanalotis υπάρχουν πλέον και όλα τα φυλλάδια των προσφορών.

Σε ό,τι αφορά το μποϊκοτάζ, φαίνεται πως το καταναλωτικό κοινό δεν συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία, σύμφωνα με τον έλεγχο και τις εκτιμήσεις του υπουργείου.

Τέλος, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, γνωστοποιήθηκε ότι υπογράφεται σήμερα Υπουργική Απόφαση και θα υπάρξει χρονικό περιθώριο ενός μήνα για να αλλάξουν όλα τα ταμπελάκια, στο σύνολο των σούπερ μάρκετ, ώστε να είναι ευκρινής η τιμή κιλού ή λίτρου.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχετικά Άρθρα

Υπόθεση Pegasus: Ειδικοί του ΟΗΕ ζητούν μορατόριουμ στην πώληση λογισμικών κατασκοπείας

Ειδικοί του ΟΗΕ ζήτησαν σήμερα ένα διεθνές μορατόριουμ στην πώληση τεχνολογιών επιτήρησης εν αναμονή του προσδιορισμού ενός ρυθμιστικού πλαισίου που να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, μετά το πρόσφατο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που συνδέονταν με το ισραηλινό λογισμικό Pegasus. Στα μέσα Ιουλίου, μια έρευνα που δημοσιεύθηκε από μια κοινοπραξία 17 διεθνών μέσων ενημέρωσης αποκάλυψε πως το […]

Το SKODA ENYAQ iV στην Ελλάδα από 29.942 €

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 5 / 2021 , 1:31 από news_room Άλμα ποιότητας και τεχνολογίας για τη SKODA, με την παρουσίαση του ENYAQ iV, του πρώτου ηλεκτρικού SUV της μάρκας, που βασίζεται στην MEB, την αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση του Volkswagen Group Πρώτη φορά που η ΜΕΒ χρησιμοποιείται ως βάση για κάποιο μοντέλο εκτός Γερμανίας, απόδειξη της εμπιστοσύνης του Volkswagen […]