18 °C Athens, GR
13/05/2024

Τελευταια Νέα
Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η εορτή του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του νέου στην Ιερά Μονή του στη Νέα Μάκρη Αττικής Πανηγυρίσε ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής Αρδανίου της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στα αποκαλυπτήρια Μνημείου για τη Μάχη της Κρήτης στην Πέρθη Το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας περί των διακονισσών στην Αφρική ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα στην Αγία Μαύρα Ηλιουπόλεως Την Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως θα επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος Στη διεθνή διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη στην Ουκρανία θα παραστεί ο Βαρθολομαίος Τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ουκρανίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Λιτανεύτηκε η Ζωοδόχος Πηγή στους Τράχωνες του Αλίμου Ταϊλάνδη: 61 νεκροί εξαιτίας της ακραίας ζέστης από την αρχή της χρονιάς

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ «Η καρδιά μας, γεμάτη από ελπίδα, αναφωνεί: Χριστός Ανέστη εκ νεκρών»

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 30 / 5 / 2020 , 16:59 από

«Άρωμα Αφρικής» είχε η Πρώτη Ανάσταση στην Αλεξάνδρεια. Την 18η Απριλίου 2020, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β’, έψαλε το «Ανάστα ο Θεός», υπό τους εκκωφαντικούς ήχους των αφρικανικών τυμπάνων που κτυπούσαν αφρικανοί ιεροσπουδαστές μέσα στον Άγιο Σάββα Αλεξανδρείας, όπως ακριβώς γίνεται στην ιεραποστολή.

Μέσα από τον άδειο Ιερό Ναό, ο οποίος όμως γέμιζε από τους ήχους της Αφρικής, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έδειξε το πόσο σημαντικές είναι οι παραδόσεις, των κατά τόπους Μητροπόλεων του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, που αναδεικνύουν το μήνυμα της Αναστάσεως με το κτύπημα των τυμπάνων.

Στο πλευρό του Αλεξανδρινού Προκαθημένου ήταν ο Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός και ο Γέρων Σκευοφύλακας π. Παύλος Ιωσηφίδης, με τη χορωδία των αφρικανών σπουδαστών να αποδίδουν τους ύμνους του Μ. Σαββάτου.

Το μήνυμα της Αναστάσεως έδωσε από τον άδειο από πιστούς, επιβλητικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, ο Πατριάρχης Θεόδωρος τελώντας την αναστάσιμη ακολουθία για πρώτη φορά με δύο μόνον κληρικούς και το προσωπικό της εκκλησίας.

«Η καρδιά μας, γεμάτη από ελπίδα, αναφωνεί Χριστός Ανέστη εκ νεκρών», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.

«Η ευχή μου να είναι κοντά σε όλους τους Έλληνες, Κυπρίους, Αιγυπτιώτες και αδελφούς Αιγυπτίους», τόνισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, ολοκληρώνοντας την ακολουθία αργά το βράδυ του Μ. Σαββάτου, μην παραλείποντας να επισημάνει ότι «οι άνθρωποι νοερά ήταν μαζί μας απόψε, στη μεγάλη αυτή χαρά που ήρθε στην καρδιά μας. Χριστός Ανέστη!»

 

Σχετικά Άρθρα

Ορθόδοξοι νέοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

Ορθόδοξοι νέοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 28 / 5 / 2023 , 21:26 από news_room Tην Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, 28η Μαΐου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ προέστη της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου. Μεταξύ των προσκυνητών που κατέκλυσαν την λεγομένη […]

O Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέφθηκε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 8 / 8 / 2021 , 0:29 από news_room O Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέφθηκε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ συναντήθηκε στις χθές 3 Αυγούστου, στα γραφεία της Πρυτανείας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης. Ο Πρύτανης καλωσόρισε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, αναφέροντας […]