18 °C Athens, GR
13/05/2024

Τελευταια Νέα
Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η εορτή του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του νέου στην Ιερά Μονή του στη Νέα Μάκρη Αττικής Πανηγυρίσε ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής Αρδανίου της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στα αποκαλυπτήρια Μνημείου για τη Μάχη της Κρήτης στην Πέρθη Το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας περί των διακονισσών στην Αφρική ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα στην Αγία Μαύρα Ηλιουπόλεως Την Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως θα επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος Στη διεθνή διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη στην Ουκρανία θα παραστεί ο Βαρθολομαίος Τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ουκρανίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Λιτανεύτηκε η Ζωοδόχος Πηγή στους Τράχωνες του Αλίμου Ταϊλάνδη: 61 νεκροί εξαιτίας της ακραίας ζέστης από την αρχή της χρονιάς

Η Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 9 / 2020 , 21:00 από

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί, από σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος τής Ελληνικής Δημοκρατίας αφίχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου λίγο μετά τις 10.30 π.μ, όπου πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή υποδοχής, απόδοση Τιμών, κατάθεση στεφάνου στον Ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και αμέσως μετά κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Στις 12:30 η κ. Σακελλαροπούλου έγινε δεκτή από τον Προκαθήμενο τής Εκκλησίας Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Με την άφιξή της, νεαρές μαθήτριες τού Παγκυπρίου Γυμνασίου την υποδέχθηκαν προσφέροντας ανθοδέσμη, ως ένδειξη ευχαριστίας και σεβασμού προς την Πρόεδρο τής Ελληνικής Δημοκρατίας. Η Πρόεδρος μαζί με τη συνοδεία της μετέβησαν στο Μέγα Συνοδικό, όπου ο Μακαριώτατος παρέθεσε κέρασμα, καλωσορίζοντας τήν Πρόεδρο τής Ελληνικής Δημοκρατίας στη μεγαλόνησο Κύπρο και ιδιαιτέρως στο πνευματικό κέντρο της, την Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Ο Μακαριώτατος έκανε μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία τής Εκκλησίας τής Κύπρου και τους άρρηκτους δεσμούς τού νησιού μας με την Ελλάδα.

Στο τέλος, τής χάρισε μία παραδοσιακή κυπριακή αργυρή μυροδόχο, ως ενθύμιο τής επισκέψεώς της στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.  Εξάλλου, και σε όλη τη συνοδεία μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα εκ μέρους τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Με τη σειρά της, η κ. Σακελλάροπούλου δώρισε στον Μακαριώτατο έναν περίτεχνα διακοσμημένο αργυρό δίσκο.

Γύρω στη μία το μεσημέρι, αφίχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή κι ο Πρόεδρος τής Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μαζί με την πρώτη κυρία, Άντρη Αναστασιάδου, οι οποίοι παρακάθισαν μαζί με την Πρόεδρο κ. Σακελλαροπούλου σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της ο Μακαριώτατος στην επίσημη τραπεζαρία τής Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Σχετικά Άρθρα

αρχιεπισκοπος χρυσοστομος ταφη

Η Εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 12 / 11 / 2022 , 20:00 από news_room Σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στον ιερό καθεδρικό ναό του Αποστόλου Βαρνάβα τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου του Β΄ στην οποία προεξήρχε η Α.Θ.Π.ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συμμετεχόντων της Α.Θ.Μ. του πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου […]

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην εκδήλωση «Μνήμες Κατεχόμενης Γης Οι Τούρκοι προσπαθούν σήμερα να μας αλώσουν

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην εκδήλωση «Μνήμες Κατεχόμενης Γης»: “Οι Τούρκοι προσπαθούν σήμερα να μας αλώσουν”

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 16 / 11 / 2023 , 16:27 από news_room Ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος παρέστη στην εκδήλωση «Μνήμες Κατεχόμενης Γης» όπου και παρέθεσε ομιλία στους παρευρισκόμενους. Ο κ Γεώργιος αναφέρθηκε στο γεγονός της Τουρκικής κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου λέγοντας πως «Συμπληρώνονται φέτος σαράντα έτη από τη θλιβερή ημέρα της ανακήρυξης […]