27 °C Athens, GR
24/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Νέος Βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου – Το ανακοινωθέν εργασιών της 23ης Ιουλίου 2026 Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά του Ιράν για 13η νύχτα – Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή και άλμα στην τιμή του πετρελαίου Το τελευταίο αντίο στη θρυλική Μαίρη Λίντα Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα πρέπει να ακολουθήσει τις ανάγκες της εποχής ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα – Πρόγραμμα 2026 Παρουσία του Μητροπολίτη Καλλινίκου η πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας στη Κόρωνο Νάξου Η Ελλάδα γιορτάζει την Πανσέληνο με μουσική, θέατρο και ανοιχτά μνημεία Κύπρος: Η TechIsland Wildfire Initiative φέρνει νέα εργαλεία κατά των πυρκαγιών Μεταξύ πολέμου και επιβίωσης: Οι Υεμενίτες φοβούνται νέα ανθρωπιστική καταστροφή

Συνεχίζεται η Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας – Adologala.gr

Συνεχίζεται η Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας - Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 29 / 5 / 2022 , 21:28 από news_room

Μετά τον πάνδημο εορτασμό της μνήμης του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσου του Ομολογητού, την 27η Μαΐου 2022, στον τόπο όπου φυλάσσεται αδιάφθορο το Ιερό του Λείψανο, στον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό στο Νέο Προκόπι της Ευβοίας, συνεχίζεται η κατά εκατοντάδες συρροή των πιστών προσκυνητών της χάριτος του Οσίου και κατά το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου και η τέλεση των παρακάτω Ιερών Ακολουθιών.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαΐου 2022, ετελέσθη αρχιερατικός Εσπερινός και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση προς τον Όσιο Ιωάννη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, συμμετεχόντων των Ιερέων του Ιερού Προσκυνήματος, Πρωτ. Ιωάννου Μάρκου, Οικον. Δημητρίου Σταμούλου και Ιωάννου Γκέκα, του Εφημερίου της Ενορίας Μαντουδίου, Οικον. Νικολάου Μάρκου και των Διακ. Σταύρου Καλαφάτη και Ανέστη Δανέλη.

Το πρωί του Σαββάτου 28 Μαΐου 2022, συνεχιζομένης της μεγάλης ροής των προσκυνητών και των πεζοπόρων, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τους Ιερείς του Ι. Προσκυνήματος και κήρυξε τον θείο λόγο ερμηνεύοντας το περιεχόμενο της διατεταγμένης ευαγγελικής περικοπής (Ιωάν. 10, 27-38).

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον εκ της πυροπλήκτου Κοκκινομηλιάς Β. Ευβοίας καταγόμενο Πρωτοψάλτη του Ενοριακού Ι. Ναού Αγ. Κωνσταντίνου Ν. Προκοπίου, κ. Ταξιάρχη-Δαυΐδ Σταματονικολό, ιδιωτικό υπάλληλο, ο οποίος εντρυφά από την νηπιακή του ηλικία στη ζωή της Εκκλησίας και την Βυζαντινή Μουσική, φοιτώντας στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, της οποίας τυγχάνει Διπλωματούχος. Ο Σεβασμιώτατος κατά την νουθετήρια ομιλία του προς τον νέο Αναγνώστη ανέφερε τους λόγους του Απ. Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο «από βρέφους τα ιερά γράμματα οίδας, τα δυνάμενά σε σοφίσαι εις σωτηρίαν δια πίστεως της εν Χριστώ Ιησού» (Β΄Τιμοθ. 3, 15) και επαινώντας την σχέση του Ταξιάρχη-Δαυΐδ με τα ιερά γράμματα από την πρώιμη νεότητά του, προέτρεψε και κάθε πιστό να οδηγεί στον ίδιο δρόμο κάθε νέο μέλος της Εκκλησίας χωρίς χρονοτριβή.

Το απόγευμα του Σαββάτου, τελουμένου του Εσπερινού και χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, προσήλθε, ως προσκυνητής του Οσίου Ιωάννου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νικόλαο Δούκα, οι οποίοι, επιστρέφοντας από επίσκεψή τους σε πυρόπληκτες περιοχές της Β. Ευβοίας, κατέθεσαν ευλαβικό προσκύνημα στον Όσιο Ιωάννη.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος, μαζί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι. Προσκυνήματος, υποδέχθηκε τον κ. Υφυπουργό και τους συνοδούς του στον Ξενώνα του Ιερού Προσκυνήματος και εν συνεχεία τους ξενάγησε στο παρακείμενο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού της Ι. Μητροπόλεως.

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, έκτη από του Πάσχα ή «Του Τυφλού», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο προέστη στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο προς τα κατακλύζοντα το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου πλήθη των εξ Ελλάδος, Ρωσίας, Σερβίας Ρουμανίας και Αμερικής πιστών χριστιανών. Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Πρωτοσύγκελλός του π. Νικόδημος, οι Ιεροκήρυκες Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης και Ιωάννης Καραμούζης, ο Πρωθιερεύς του Ι. Προσκυνήματος π. Ιωάννης Μάρκου και οι Διάκονοι π. Σταύρος και π. Ανέστης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε ερμηνευτικά την ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Ιωάν. 9, 1-38), επισημαίνοντας ότι ο Ιησούς Χριστός θεράπευσε και την σωματική και την πνευματική τύφλωση του εκ γενετής τυφλού και ως θείο φως του αποκάλυψε την ταυτότητά Του, μετά την ίαση του και την δοκιμασία του από τους Φαρισαίους. Έτσι ο Χριστός, ως φως, αποκάλυψε και την αγιότητα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου και δοξάζει όποιον επιλέγει να βαδίζει προς το ίδιο φως της θεότητάς Του.

Συνεχίζεται η Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας - Adologala.gr Συνεχίζεται η Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας - Adologala.gr Συνεχίζεται η Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας - Adologala.gr Συνεχίζεται η Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας - Adologala.gr Συνεχίζεται η Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας - Adologala.gr Συνεχίζεται η Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας - Adologala.gr Συνεχίζεται η Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας - Adologala.gr Συνεχίζεται η Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας - Adologala.gr Συνεχίζεται η Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας - Adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Feast of Saint Philothei, Patron of the Philoptochos Society of Canada After two years, due to the COVID-19 pandemic, the feast of Saint Philotheι was celebrated in pomp and splendor at the Saint Nicholas Greek Orthodox Church in Toronto, where there is a chapel dedicated to the holy woman. At the same time, it was decided that this year will start again the spiritual retreats of the Philoptochos Society; the first three will be in Toronto, Montreal and southwestern Ontario. An evening Divine Liturgy took place, presided by His Eminence Archbishop Sotirios of Canada, with His Grace Bishop Athenagoras of Patara concelebrating and twelve priests of the Greater Toronto Area. The eleven students of our Theological Academy chanted the Divine Liturgy with Byzantine solemnity. In his sermon, Archbishop Sotirios said that Saint Philothei, among many others, teaches us three basic things. First, our faith and devotion to God. Second, our love for our Homeland and third, our love and our help to those in need, both spiritual and material. Archons of our Ecumenical Patriarchate and a large number of Christians attended. Following the Divine Liturgy, dinner was served at the wonderful Cultural Center of the Holy Archdiocese. The event was organized by the President of the Philoptochos Society of Canada, Mrs. Zoe Veroutis, together with the President of the Saint Nicholas Greek Orthodox Community, Mrs. Anastasia Sotiropoulos. Everything was beautifully organized and we thank all those who contributed. The celebrations of the evening ended when all the participants chanted the Fimi of His All-Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew.

Η Εορτή της Αγίας Φιλοθέης Προστάτιδος Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά στο Τορόντο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 2 / 2022 , 20:46 από news_room Η Εορτή της Αγίας Φιλοθέης Προστάτιδος Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά στο Τορόντο Ύστερα από δύο χρόνια, λόγω κορωνοϊού, γιορτάστηκε φέτος μεγαλόπρεπα η γιορτή της Αγ. Φιλοθέης στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Τορόντο, όπου υπάρχει και παρεκκλήσιο της Αγίας. Επίσης, ορίσθηκαν τρεις πνευματικές συνάξεις των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων, […]

Το ADOLOGALA.GR δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις σήμερα - Το ADOLOGALA.GR συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των δημοσιογραφικών ενώσεων

Το ADOLOGALA.GR δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις σήμερα – Το ADOLOGALA.GR συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των δημοσιογραφικών ενώσεων

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 5 / 6 / 2025 , 4:58 από news_room Με κλιμάκωση των αγώνων για αξιοπρεπείς μισθούς απαντούν οι δημοσιογράφοι στην εργοδοτική αδιαλλαξία Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και των δημοσιογραφικών Ενώσεων – μελών της (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ και ΕΣΠΗΤ), λαμβάνοντας υπόψη τα μηνύματα του κλάδου από τη μαζική συμμετοχή […]